Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
16 Temmuz 2024 Salı - 13:15

Özel Servisler Kıymete Biniyor

Otomotiv sektöründe yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve araç fiyatlarındaki artış, tüketicilerin yeni otomobil satın alma kararlarını ertelemesine neden oluyor. Diğer tarafta mevcut otomobillerin bakım ve onarım ihtiyacı artarken, özel servislerin önemi ve popülaritesi her geçen gün daha da yükseliyor.

Özel Servisler Kıymete Biniyor

Zaman içerisinde artan gider baskıları nedeniyle özellikle premium segmentteki otomobillerde, yetkili servisler ortalama 60 bin TL fatura çıkarmaya başlarken, aynı işlemler özel servislerde 25 bin TL’ye gerçekleştirilebiliyor. Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, “Özel servislerin kıymete bindiği bir dönemin içerisindeyiz. TSE Belgeli, kurumsal, kendini geliştiren servisler bir adım öne çıkmaya başladı. Yaşlanan araç parkı servis ihtiyacını artırarak satış sonrası hizmetlerini her geçen yıl daha önemli kılıyor. Ancak sıfır otomobildeki yüksek vergi yükü, uçtan uca tüm sektörü olumsuz etkiliyor. Sektör yüksek ÖTV’den arınmadığı sürece gelişmemeye mahkûm. Bugün 1 milyonluk pazar yerine belki de 2 milyonluk pazarı konuşuyor olacaktık. Park büyüdüğü takdirde SSH tarafında temeli sağlam ve istikrarlı bir gelişimden bahsedebiliriz.” açıklamasında bulundu.

 

Kur, faiz, enflasyon üçgeninde sıkışan otomotiv pazarında, tüketicilerin yeni otomobil satın alma kararlarını da araçlar pahalandıkça ertelediği kaçınılmaz bir gerçek olarak öne çıkıyor.

 

“Araç parkımız bir süre daha yaşlanmaya ve pahalanmaya devam edeceği için, elinin altında bir otomobili olanlar bakım ve onarımlara daha çok özen göstermeye başladı diyebiliriz.” diyen Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem “Satış esnasında yapılan ekspertiz işlemlerinde eksiklerin direkt ortaya çıkması ihtimali de bakımlı araçların değerini korumasını sağlıyor. Bu süreçte özellikle avantajlı özel oto servislerinin büyüme göstermeye başladığını görüyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Artık aracını satmak isteyen de servise koşuyor

 

“Eski alışkanlıklar da son yıllarda değişmeye başladı. Örneğin sürücüler, otomobil sorun çıkarmaya başlayınca satılığa çıkarırdı. Artık bir aracı satmak için düzenli bakım yaptırmak kaçınılmaz. Tüketiciler yeni bir otomobil fikrine uzak kalmaya başladıkça ellerindeki otomobilin kıymetini anlamaya başladı.” ifadelerine yer veren Erdem, düzenli bakım yaptırmanın, aracın ömrüne ömür kattığı gibi ikinci el değerine de artı etki ettiğine dikkat çekti. Son yıllarda ekspertiz yaptırmadan tüketicilerin otomobil almadığı, kontroller esnasında en ufak eksiğin bile ortaya çıktığı belirtiliyor.

 

Yüksek ÖTV olmasa 2 milyonluk pazarı konuşuyor olacaktık

 

Özel servislerin kıymete bindiği bir dönemin içerisinde olduklarını aktaran Erdem sözlerine şöyle devam etti: “TSE Belgeli, kurumsal, kendini geliştiren servisler bir adım öne çıkmaya başladı. Yaşlanan araç parkı servis ihtiyacını artırarak satış sonrası hizmetlerini her geçen yıl daha önemli kılıyor.  Zaman geçtikçe ustalık ve iyi hizmet özel servisleri daha iyi noktaya getirecek. Kaliteli hizmet veren, TSE Belgeli özel servislerde, yetkili servislerden yüzde 50-60 daha uygun fiyata, OEM parçalarla bakım ve onarım hizmeti alabiliyorsunuz. İşinde iyi olduğunu kanıtlamış, yetkili servis kalitesinde özel oto servisi hizmeti veren, otomobillerin tüm ihtiyaçlarını tek çatı altında giderebilen kompleks yapılar, araçlar yaşlandıkça ve pahalandıkça öne çıkacak ve gelişecektir. Ancak sıfır otomobildeki yüksek vergi yükü, uçtan uca tüm sektörü olumsuz etkiliyor. Sektör yüksek ÖTV’den arınmadığı sürece gelişmemeye mahkûm. Bugün 1 milyonluk pazar yerine belki de 2 milyonluk pazarı konuşuyor olacaktık. Park büyüdüğü takdirde SSH tarafında temeli sağlam ve istikrarlı bir gelişimden bahsedebiliriz.”

 
Mercedes-Benz Kamyon Finansman’dan Temmuz Ayına Özel Fırsatlar
 
FIAT Professional, Yenilenen Scudo ve Ulysse Modellerini Satışa Sundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupalı Sürücüler İçin Elektrikli Araçlar: Sürüş Keyfi ve Çevresel Faydalar Ön Planda, Şarj Süreleri Hala Engel
Günlük şarj ihtiyacı Avrupalılar arasında elektrikli araç memnuniyetini ...
Stellantis Uygun Fiyatlı Elektrikli Araç Üretim Hedefine Hızla İlerliyor!
Stellantis, dünyanın en yenilikçi araştırma kurumlarından biri olan CEA ...
Motor Aşin’den Logo Yazılım Desteğiyle Dijital Dönüşüm Hamlesi!
Motor Aşin, Logo Yazılım ile dijital dönüşüm iş birliği gerçekleştirerek ...
 
Yeni Peugeot 5008 Son Çeyrekte Türkiye’de!
2025 yılında Avrupa’daki diğer markalardan daha geniş bir elektrikli otomobil ...
Hyundai INSTER ile A-SUV Segmenti Elektrikleniyor
• Hyundai, çok yönlü kullanım özelliklerine sahip yeni modeli INSTER’ı ...
DFSK, E5’i Türkiye’de Satışa Sundu
Çin’in en büyük dört otomobil üreticisinden biri olan DFSK, model atağına ...
 
Ford Otosan ve Otokoç Otomotiv, Ortak İnovasyon Programıyla Otomotiv ve Mobilite Dünyasını Dönüştürüyor
Akıllı, sürdürülebilir mobilitenin geleceğine yön verme vizyonuyla faaliyetlerini ...
PETRONAS Iona, Elektrikli Araçların Geleceğini Şekillendiriyor
PETRONAS Iona, özel olarak formüle edilen sıvılarıyla elektrikli araçların ...
Atlas Copco Endüstriyel Teknik Tasarruf Sağlıyor
Elektrikli araçlar sürdürülebilirliğe yolda değil, üretim hattında başlıyor…
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonculkw haberler şoförbusdikkattürkiyetruckfahrer