Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
has, hastreyler, hasdorse, hastrailer, kamyon, kamyonet
tırsan
English
Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
13 Şubat 2020 Perşembe - 17:54

Türkiye Ağır Vasıta, Treyler ve Üst Yapı Sektörleri, Tek Ses Oldu

TREDER, TAİD ve ARÜSDER işbirliği ile gerçekleştiren Ağır Vasıta Zirvesi’nde, Türkiye’yi ağır vasıta merkezi yapacak yol haritası çizildi. İlk adımın atıldığı zirvede, Treyler, üst yapı ve ağır vasıta üreticileri ve paydaşları bu hedefe tam destek vererek; ülkemizin, coğrafi konumu, teknolojisi, yetişmiş insan gücü ve kapasitesi ile bunu gerçekleştirebilecek altyapıya sahip olduğunu belirttiler.

Türkiye Ağır Vasıta, Treyler ve Üst Yapı Sektörleri, Tek Ses Oldu

TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, sektörün yetenek ve kapasitelerini kullanarak Avrupa, Orta  Doğu ve Afrika’da Türkiye’nin treyler üreten en büyük ülke olması hedeflerini belirtti.

TAİD Başkanı İlhami Eksin, sektörün Afrika’dan Avrupa’ya gurur verici hikayeler yazdığını dile getirerek; “Hayalimize doğru bir adım olan bu zirve, tüm sektöre ışık tutacak” dedi.

ARÜSDER Başkanı Burhan Fırat, sektörün her yıl rekor ihracat rakamları kırdığına, bu doğrultuda mevzuattaki engeller, teşvik ve kredilerdeki yetersizliklerin çözülmesini talep ettiklerine değindi.

TREDER, TAİD ve ARÜSDER işbirliği ile gerçekleştiren Ağır Vasıta Zirvesi’nde, Türkiye’yi ağır vasıta merkezi yapacak yol haritası çizildi. İlk adımın atıldığı zirvede, Treyler, üst yapı ve ağır vasıta üreticileri ve paydaşları bu hedefe tam destek vererek; ülkemizin, coğrafi konumu, teknolojisi, yetişmiş insan gücü ve kapasitesi ile bunu gerçekleştirebilecek altyapıya sahip olduğunu belirttiler.

TREDER, TAİD ve ARÜSDER’in işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye Ağır Vasıta, Treyler ve Üstyapı Zirvesi”, 11 Şubat’ta Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Hotel’de gerçekleştirildi. Zirvenin altın sponsorluğunu, Pirelli Prometeon ve BPW Otomotiv üstelendi. Shell, Vegatrans ve İntermobil gümüş sponsor;  Asco Soğutma, Aspöck, Atiz Lojistik, BASF, Çıvgın Boya, DYO, Gümaş, Kadesan, Knorr Bremse, Kozmaksan, Mobilite, Ak-Set, Turkish Machinery ise destek sponsorları olarak zirveye destek verdi. Zirvede; “Türkiye Avrupa’nın Treyler Üretim Merkezi Olacak”, “Üst Yapı Sektörünü Bekleyen Fırsat ve Tehditler”, “Ağır Vasıta Sektörünün Mevcut Durumu ve Geleceği” konulu 3 ayrı panel düzenlendi.

Şentürk: Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük treyler üreticisi olmak istiyoruz

Zirvenin açılış konuşmasında Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) Başkanı Yalçın Şentürk, Türkiye’nin 100 bin adetlik treyler üretim kapasitesine sahip olduğuna vurgu yaptı. Türkiye’de üretilen treylerlerin 7 kıtada 65’ten fazla ülkeye ihracat edildiğini belirten Şentürk, mevcut kapasitenin yalnızca 5’te birinin kullanılabildiğini açıkladı. Şentürk, “İşte bu yeteneklerimizle kapasitemizi kullanarak, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük treyler üreticisi olmak istiyoruz” dedi.

Sektöre sağlanacak desteklerin önemine değinen Şentürk, treyler pazarının gerçek potansiyelinde tekrar büyümeye başlaması için, otomobil ve hafif ticari araçlara sağlanan kolaylıkların treylere de sağlanması gerektiğini söyledi. Şentürk, “Ülkemizin milli hedefleri doğrultusunda, üretim yapıyor ve uluslararası 100 yıllık şirketlerle rekabet ediyoruz. Yürüdüğümüz bu zorlu yolda, bizlere destek olacağınıza inanıyoruz” dedi.

Eksin: Sektör, Afrika’dan Avrupa’ya gurur verici hikayeler yazıyor

Ağır Ticari Araçlar Derneği (TAİD) Başkanı İlhami Eksin,  20 yılda 16 ton üzeri çekici pazarı ortalamasının 25 bin adet olduğunu, geçtiğimiz son 4 yılda pazarın küçülerek 2019 yılında toplam 7 bin 300 araç ile tamamlandığını belirtti. Otomotivdeki bu küçülmenin binlerce bayiyi, çalışanları, satış sonrası hizmetleri ciddi şekilde etkilediğini aktaran Eksin, zirvede çıkacak sonuçların sektörün önünün açılması için önemli olduğunu belirtti. 30 bin adetleri tekrar yakalayacaklarını aktaran Eksin, “Otomobil ve hafif ticari araçlara verilen desteklerin bizim sektörümüze de verilmesi gerekir. Üreticilerimiz, dünya standartlarında işler yapıyorlar, Afrika’dan Avrupa’ya gurur verici hikayeler yazılıyor. Hedeflerimize doğru ilerlemek için bu zirvenin sektöre ışık tutmasını temenni ediyorum” dedi.

Fırat: Her yıl ihracat rekorları kırıyoruz

Araç ve Araç Üstü Ekipman ve İş Makinaları Üreticileri Birliği Derneği (ARÜSDER) Başkanı Burhan Fırat ise araç üstü ekipman sektörünün yıllık 3 milyar dolarlık bir pazara sahip olduğunu söyledi. Sektörün dünyanın 145 ülkesine üst yapı-ekipman ürettiğini belirten Fırat, her yıl ihracat rekorları kırdıklarını vurguladı. Fırat, “Dünya markası olabilmek yolunda çok önemli mesafe kat etmiş firmalarımız olmasına rağmen iç pazarda çok ciddi sıkıntılarımız var. Sadece daralan iç pazar değil, mevzuattaki engeller, teşvik ve kredilerdeki yetersizlikler, çözüm gerektiren temel sorunlarımız” şeklinde konuştu.

Tüzmen: Sektörün altyapısı sağlam, biraz destek gerekiyor

Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 3 yıl önce yapılan zirvede sektöre 4 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduğunu hatırlatıp bu hedefi yineleyerek; “Katma değeri yüksek bir sektöre sahipsiniz ve yaptığınız iş çok stratejik. Doğru kanallar açıldığında sektör, çok iyi yerlere gelebilecek kapasiteye sahip. 4 milyar dolarlık hedefi gerçekleştireceğinize inanıyorum” dedi. Tüzmen sektörün altyapısının sağlam olduğunu, biraz destek verildiğinde Türkiye’nin üretim merkezi olabileceğini söyledi.

             ZİRVE KAPSAMINDA 3 FARKLI PANEL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından panel bölümlerine geçildi. “Türkiye Avrupa’nın Treyler Üretim Merkezi Olacak”, “Üstyapı Sektörünü Bekleyen Fırsatlar”, “Ağır Vasıta Sektörünün Mevcut Durumu ve Geleceği” başlıklarında düzenlenen üç farklı panelde, panelistler; sektörle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundular.

“Türkiye Avrupa’nın Treyler Üretim Merkezi Olacak” başlıklı ilk panelin moderatörlüğünü Ditaş Genel Müdürü Osman Sever yaptı. Sever panelistlere, ülkemizdeki treyler sektörünün durumu, geleceği ve lojistik üretim merkezi olma şansını nasıl gördüklerini sordu.

TREDER Başkan Yardımcısı Kaan Saltık, 2015 yılında 200 milyon dolar olan treyler ihracatının geçtiğimiz yıl, 500 milyon dolara yükseldiğini belirtti. Saltık; “Kurulu bir kapasitemiz var, bu kapasitemizin çok azını kullanabiliyoruz. Ne zaman iç satışlarımız artarsa o zaman ihracatımız da artacaktır. Bunun için hurda teşviki büyük rol oynuyor. Ayrıca yan sanayide güçlü şirketlerin Türkiye’ye yatırım yapmaları teşvik edilmelidir” dedi.

Prometeon Türkiye, Rusya, Orta Asya-Kafkaslar Ticaret Direktörü Gökçe Kemal Şenocak Türkiye’nin ağır vasıta üretim merkezi olma hedefi için tedarikçi olarak kendilerinin de sorumluluk almak istediğini söyledi.

BPW Avrupa Satış Direktörü Dietmar Böser, Türkiye’yi stratejik ülke olarak gördüklerini belirterek, Türkiye’nin uzun vadede Avrupa’da treyler üretim merkezi olabileceğini kaydetti.

İntermobil Genel Müdürü Rıfat Perahya treyler sektörünün teknolojik dönüşüme ayak uydurması gerektiğine değinerek; “Türkiye, çok yakın zamanda Avrupa’nın treyler üretim merkezi olacak. 5 yıl içinde Almanya ile birlikte en büyük üretim merkezinden biri olacağımıza inanıyorum” dedi.

Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye’nin Avrupa’nın treyler üretim merkezi olabilmesi için öncelikle rekabetçiliğe odaklanmak gerektiğini söyledi.

“Üstyapı Sektörünü Bekleyen Fırsatlar” konulu ikinci panelin moderatörlüğünü Göktan Güçlü yaptı. Güçlü, panelistlerden önümüzdeki dönemde ağır vasıta sektörünün önünde duran fırsatları, değişimleri ve gelişmeleri değerlendirmesini istedi.

ARÜSDER Yönetim Kurulu Üyesi A. Orhun Özkan sektörün teknoloji yatırımları yapması gerektiğini söyledi ve bunun için ortak Ar-Ge merkezi kurulması önerisinde bulundu.

Konya Sanayi Odası ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü, üst yapı varsa aracın anlamlı hale geldiğini ve araç ile üst yapının ayrılmaz bir bütün olarak görülmesi gerektiğini belirterek; “Sektörün olmazsa olmazı ekipman tanıtım kartıdır. Ne yapıp edip bu kartı çıkartmalıyız” dedi.

TSE Merkez Grup Başkanı Mustafa Uz, standartların önemine vurgu yaparak, “İstediğimiz kadar Ar-Ge yapalım, ürün geliştirelim standartlara göre olmadığında bu ürün sayılmıyor” dedi.

TSE Belgelendirme Müdürü Yusuf Beştek, 2015’te yapılan protokolle tip onay belgelendirmesi yaptıklarını, bu belgelerin bütün ülkelerde geçerli olduğunu söyledi. Beştek; “Ayrıca ekipman tanıtım kartı ile ilgili ciddi çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. İlgili Bakanlıklarla birlikte bu konuyu çözmek konusunda işbirliği yapmalıyız" diye belirtti.

İstanbul Sanayi Teknoloji İl Müdürü Y.Mimar Ümit Ünal, “Endüstri 4.0, Ar-Ge ve inovasyon, robot, otomasyon, istihdam yapısında değişimi sağlamak zorundayız” şeklinde açıkladı.

ARÜSDER Kurucu Başkanı Ahmet Bazmanoğlu, ucuz rekabete girilmediği ve yapılan işe saygı duyulduğu sürece sektörünün önünün açık olduğunu söyledi. Bazmanoğlu, ihracatta toplam 650 bin adet pazarı olan Orta Avrupa ülkelerine odaklanılması gerektiğinin altını çizdi.

“Ağır Vasıta Sektörünün Mevcut Durumu ve Geleceği” konulu panelin moderatörlüğünü ise TAİD Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Eksin yaptı. Eksin, Türkiye ağır vasıta pazarının durumu ve sektörün önümüzdeki 5 yılda nasıl bir değişim yaşayacağı ile ilgili panelistlere görüşlerini sordu.

Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt, ağır vasıta pazarının 3 yıl içinde normal konumuna döneceğini söyledi. Kurt, “2030 yılına kadar karbon emisyonunun yüzde 30 azaltılması isteniyor. Karbon ayak izlerinin vergilendirileceği bir döneme giriyoruz. Önümüzdeki 5 yıl, buna adaptasyonla geçecek” dedi.

Ford Trucks Türkiye Direktörü Burak Hoşgören, ağır vasıta pazarındaki büyümenin çekici segmenti üzerinden gerçekleşeceğini söyledi. Hoşgören, “Datayı toplamak, bunu işlemek ve müşteriye sunmak önümüzdeki 5 yılda üzerinde çok fazla duracağımız bir konu olacak” dedi.

Iveco Türkiye Genel Müdürü Hakkın Işınak, 2020 yılında satışların artacağını, 2021 yılında sektörün daha iyi bir noktaya geleceğini söyledi. Işınak, önümüzdeki 5 yılın en önemli konusunun doğal gazlı, elektrikli ve hidrojenli araçlar olacağını belirtti.

Kâssbohrer Yönetim Kurulu Üyesi İffet Türken, Avrupa’nın 5 yıllık büyüme döngüsünü tamamladığına ve 2020 yılında satışların düşeceğini değindi. Türken, önümüzdeki 5 yılda treylerlerin, kütle ve boyutlarında artacağını dile getirdi.

Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, 16 ton üzeri ağır vasıta pazarının 15 yıllık ortalamasının 24 bin 500 adet olduğunu, pazarın geçtiğimiz yıl 7 bin 300 adet olarak gerçekleştiğini söyledi. Bursalıoğlu, “Önümüzdeki 5 yıl, araç emisyonunun yüzde 15 düşmesi gereken bir dönem. Bu firmaların üzerine büyük bir Ar-Ge maliyeti getirecek. Bununla beraber bu yeni teknolojinin, özellikle yakıt tüketimine de çok olumlu bir katkısı olacak. Petrol ithalatçısı bir ülke olarak düşük yakıt tüketimli araçların ekonomimize de katkısı düşünülerek mutlaka bu konuda teşvik getirilmelidir” dedi.

 

 
"Türkiye'de Büyümeyi Hedefliyoruz ve Bunu Ortağımız Temsa İş Makinaları ile Birlikte Yapacağız"
 
Otokar Yeni Atlas ile Ticaretin Konforunu Yükseltiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Türkiye'de Büyümeyi Hedefliyoruz ve Bunu Ortağımız Temsa İş Makinaları ile Birlikte Yapacağız"
Volvo Trucks Başkanı Roger Alm, 2017 yılından bu yana Volvo Trucks'ın ...
Bitlis Valiliğinden Ağır Vasıta Sürücülerine Uyarı
Bitlis Valiliği, etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle ağır vasıta ...
Taşımacılık Sektörü, Araç Sürüş Sürelerinin Uzatılmasını İstiyor
Taşımacılık sektörü, yeni uygulamaların sektörün kalitesinin artıracağına, ...
 
Kırklareli’de Can Pazarı: Emniyet Kemeri Kurtardı
Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde tırla otomobilin karıştığı trafik ...
Mercedes-Benz Türk ve Mercedes-Benz Otomotiv A.Ş’de Yeni Atamalar
Mercedes-Benz Türk Kurumsal İletişim Müdürlüğü görevine Şubat 2020 itibariyle ...
Yeşil Kentlerin Tercihi Karsan Jest Electric!
Küresel bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye’nin yerli ...
 
Ağır Vasıta, Treyler ve Üst Yapı Zirvesi Düzenlendi
TAİD, TREDER ve ARÜSDER’in işbirliğiyle Ağır Vasıta, Treyler ve Üst Yapı ...
MERSİN NAKLİYAT TÜRKİYE-ALMANYA LOJİSTİK HATTINDA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Uluslararası taşımacılık alanında ki çalışmalarını sektöre adım attığı ...
Anadolu Isuzu’ya Üst Düzey Atama
Otomotiv sektöründe uzun yıllar farklı yöneticilik pozisyonlarında görev ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Lojistik 2025
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrertreylerlkwbuskamyonumKamyondikkat haberler news