Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
has, hastreyler, hasdorse, hastrailer, kamyon, kamyonet
English
CERAN LOGISTICS CONTINUES ITS RISE WITH DAF!

CERAN LOGISTICS CONTINUES ITS RISE WITH DAF!

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
26 Şubat 2025 Çarşamba - 15:26

Türkiye Çin Ulaştırma Bakanlıkları Arasında KUKK Toplantısı Gerçekleştirildi

Türkiye ve Çin arasında, Uluslararası Karayolu Eşya Taşımacılığı Anlaşmasının onaylanması sonrası, ilk Kara Ulaştırması Komisyon Toplantısı (KUKK) olması önemini taşıyan, Türkiye – Çin KUKK toplantısı, 25-26 Şubat 2025 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Türkiye  Çin Ulaştırma Bakanlıkları Arasında KUKK Toplantısı Gerçekleştirildi

Toplantıda, UND tarafından da önemle takip ve talep edilen, Türk taşımacılarının, Çin güzergahında en büyük sorunu olan sürücü vizeleri sorunu heyetler arasında istişare edildi. İki ülke arasında karayolu taşımacılığı anlaşmasında yer alan, kolaylaştırılmış sürücü vizesi tatbik edilmesinin gerekliliği hususu iki ülke bakanlıklarınca istişare edilerek protokole derç edildi. İki ülkenin Ulaştırma Bakanlıkları, Türkiye ve Çin arasında taşımalarda, sürücülerin, yıllık çok girişli vize ihtiyacının ilgili resmî kurumlara iletilmesi konusunda da mutabık kaldı.

Geçiş belgeleri kotasının mevcut sayıyla aynı kalması konusunda anlaşmaya varılırken, iki ülke taşımacılarının ihtiyacı olması durumunda, yıl içinde ilave geçiş belgesi tahsisine olumlu bakılması yönünde de mutabakata varıldı.

Toplantıda sorunlar dışında, taşımacılığı kolaylaştıracak ve taşımacıların maliyetlerini düşürecek ortak iş birliği maddeleri konusunda da önemli adımlar atıldı.

İki ülkenin Bakanlıkları arasında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın öncülüğünü gerçekleştirdiği elektronik geçiş belgelerinin geliştirilmesi hususunda da önemli bir karar alındı. Türk ve Çin Ulaştırma Bakanlıklarının elektronik geçiş belgesi alanında, Teknik Çalışma Grubunun hemen kurulması ve çalışmalarına başlaması kararı alınırken, iki ülke, 2026 yılında, Türkiye ve Çin arasında elektronik geçiş belgesinin kullanılmasını hedef olarak koydu.

Ortak sorunlarımız konusunda ise, Türk ve Çin taşımacıları arasında iş birliğini geliştirecek organizasyonlar ve saha toplantıları, Çin’in Kazakistan sınırında yaşanan gecikmeler ve maliyetlerin ortadan kaldırılması için ortak girişimler konusu da istişare edilen ve kararlaştırılan gündemlerden birisiydi.

Türkiye – Çin KUKK toplantısına, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Sayın Murat Baştor başarıyla başkanlık ederken, toplantıya UND adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Cihan Sünel, UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fırat Başbilen, UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve UKAT Yönetim Kurulu Üyesi Haşmet Karasu, UND Genel Koordinatörü Nejla Albayrak ve UND İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alpdoğan Kahraman katılım sağladı.

Etiketler:
 
Ağır Ticari Araçlar Sektöründe Sürdürülebilirlik; Ekonomik Etkiler
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağır Ticari Araçlar Sektöründe Sürdürülebilirlik; Ekonomik Etkiler
Ağır ticari araçlar sektörünün çevresel etkileri azaltmak ve enerji verimliliğini ...
Avrupa Birliği, Rusya'ya Yönelik 16. Yaptırım Paketini Resmen Onayladı
Avrupa Birliği Konseyi tarafından 24 Şubat 2025 tarihinde onaylanan 16. ...
Ulaşım ve Altyapıda Türkiye Yüzyılı Zirvesi Gerçekleştirildi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın himayelerinde, Albayrak Medya öncülüğünde ...
 
Automechanika İstanbul 2025, Otomotiv İhracatına Yeni Rotalar Kazandıracak
Yarattığı iş fırsatlarıyla otomotiv ihracatının yükselişinde büyük rol ...
Ocak Ayında Üretim Yüzde 3 Azaldı, İhracat Yüzde 4 Arttı
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2025 yılının ocak ayı verilerini açıkladı. ...
Birleşmiş Milletler'de Ulaştırma Zirvesi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Birleşmiş Milletler Avrupa ...
 
TAYSAD’dan 2025 Yılı İçin Kritik Uyarı!
Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği TAYSAD, zorluklarla geçen ...
Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Yayımlandı
06.02.2025 tarihinde yayımlanan 32805 sayılı Resmi Gazete ile “Tehlikeli ...
Lojistik sektöründe yeni bir dönem açılıyor!
AB'ye giren ürünlerin güvenliğini ve emniyetini artırmayı amaçlayan İthalat ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Suriye Fırsatı
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyeKamyonnewstruckşoförkamyonumtreylerdikkatkamyoncu