Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
has, hastreyler, hasdorse, hastrailer, kamyon, kamyonet
tırsan
English
Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
NEKO
7 Ağustos 2014 Perşembe - 18:21

Türkiye’de İlk Defa 10 Dingilli Lowbed Üretildi

Güçlü kadrosu ve AR-Ge yatırımlarıyla 1972 yılından beri faaliyet gösteren Altınordu Treyler Türkiye’de ilk defa 10 dingilli lowbed’i üretti. 117,4 ton resmi kapasiteye sahip olan lowbedin hidrolik tasarımı da tamamen Altınordu Treyler’e ait.

Türkiye’de İlk Defa 10 Dingilli Lowbed Üretildi

Altınordu Treyler Savunma Sanayii Grp. Bşk. Veysi Dalkılıç ile Türkiye’de ilk defa üretilen 10 dingilli lowbed hakkında bilgi aldık. “. Ürünün temelini oluşturan hidrolik sistemin tamamı kendi tasarımımız olup 117,4 Ton Resmi kapasiteye, 140 Ton Teknik kapasiteye sahiptir. Manevra kabiliyetinin arttırılması için ürünümüz 10 Aks, 8 hidrolik döner olarak üretilmiştir.” diyen Dalkılıç böyle bir ihtiyacın nasıl doğduğunu, daha önce neden yapılamadığını bizlere anlattı.

“Özel Proje Taşımacılığı İçin İhtiyaç Artmıştır”
“1972 yılında Altınordu Karoser San. Ve Tic. Ltd. Şti. olarak faaliyete başlayan şirketimiz, 1983 yılından itibaren ALTINORDU Treyler San. ve Tic. Ltd. Şti. olarak toplam 42 yıldır treyler ve her çeşit römork imalatı ile konusunda sektörünün uzman ve önde gelen kuruluşlarından biri olarak ülkemizde ve yurt dışında hizmet vermektedir. Firmamız 15.000 m² alana sahip fabrika alanında üretimini sürdürmektedir. Güçlü kadrosu ve AR-GE yatırımları ile Altınordu, treyler sektöründe global oyuncular arasında yer almaktadır.” diyerek firma hakkında bilgi veren Dalkılıç  “Özellikle Türkiye’de özel proje taşımacılığında görülen artış ile sektörde yüksek taşıma kapasitesine ve manevra kabiliyetine yönelik olarak 10 dingilli lowbed ihtiyacı artmıştır.” diyor.
Ürünün detaylarını paylaşan Dalkılıç “Türkiye’de bu ihtiyaca yönelik olarak 10 dingilli lowbed üretimi ilk olarak Altınordu Treyler bünyesinde yapılmıştır. Ürünün temelini oluşturan hidrolik sistemin tamamı kendi tasarımımız olup 117,4 ton resmi kapasiteye, 140 ton teknik kapasiteye sahiptir. Manevra kabiliyetinin arttırılması için ürünümüz 10 Aks, 8 hidrolik döner olarak üretilmiştir. İhtiyaca yönelik olarak sistemimizde bütün akslar hidrolik döner olarak imal edilebilmektedir. Yapmış olduğumuz 10 Dingilli Lowbed, hidrolik deveboyunlu olup, kendi tasarımımız Deveboynu Yük Aktarma Sistemi’ne sahiptir.” diyor.
 
“Yenil Nesil Lowbed Başarı İle Üretildi”
Daha önceden böyle bir sistemin yapılamamasıyla ilgili olarak düşüncelerini paylaşan Dalkılıç bu durumu, “Bunun temel nedeni sistemin üretilmesi için gerek duyulan teknoloji, bilgi ve tecrübe ile yapılması gereken Ar-Ge yatırımıdır. Bünyemizde yapılan Ar-Ge yatırımı ile oluşturulan ekip ve tasarım – analiz - test gibi Ar-Ge kabiliyet kazanımları ile Altınordu Treyler Türkiye’de yüksek taşıma ve manevra kabiliyetine sahip yeni nesil lowbed üretimini başarı ile tamamlamıştır.” şeklinde açıklıyor.

Ürünlerinin daha çok özel proje taşımacılığı sektöründe kullanıldığını dile getiren Dalkılıç “Proje taşımacılığı, inşaat sektörü (Büyük iş makinaları), makine sanayii (Büyük makinalar vb.), ebatsız ağır yükler (Uçak gövdesi, vagon, trafo, jeneratör, gemi, tank, boru vb..), enerji sektörü (Rüzgar türbin kanatları) gibi sistemlerin taşınmasında faaliyet göstermektedir.” diyor.

“Servis Ağımızı da Geliştirdik”
10 Dingilli Lowbed’in ülkemizde üretilmesinin avantajlarını anlatan Dalkılıç sözlerine şöyle son veriyor; Son zamanlarda ülkemizde enerji, inşaat, makine ve savunma sanayi konularında büyük projelerin yapılması ile Türkiye'de özel proje taşımacılığı gelişmiş ve bu gelişme ile taşıma kapasitesi ve manevra kabiliyeti yüksek lowbedlere talep artmıştır. Türkiye’de bu tür özel kabiliyetlere sahip lowbed üretiminin olmaması ihtiyaç sahibi firmaları gereksinimlerini yurtdışından sağlamaya yönlendirmiştir. Ancak ileri ki zamanlarda araçlarda ortaya çıkabilen teknik arızaların yurt dışı servis ağları ile çözülmeye çalışılması ile tedarikçi firma iş gücü, maliyet ve iş kaybı olarak büyük zarara uğramaktaydı. Ülkemizde yaşanan bu sıkıntıların giderilmesi için Altınordu Treyler bu tür özel araçları üretmiş olup servis ağını da geliştirmiştir. Bu şekli ülkemizde proje taşımacılığı yapan firmaların ihtiyaçlarına yönelik çözümler Altınordu Treyler tarafından sağlanmıştır.”


  

 
Mesafeler Cebinize Geldi
 
Soma’nın çocuklarına Anadolu Isuzu Moral Verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orthaus’tan “Hafif Ama Dayanıklı Ürünler”
Türkiye’nin yükselen treyler markası Orthaus Trailers satış ve satış sonrası ...
Toyota’nın “Şehir içi 4x4” modeli RAV4, trend belirleyici;
Toyota’nın “Şehir içi 4x4” modeli RAV4 geleneksel 4x4 otomobillerden her ...
Castrol Ford Team Türkiye’nin Genç Pilotu Buğra Banaz
Ralli parkurlarında sayısız zafer ve şampiyonluklara imza atan Castrol ...
 
Hankook İle Yakın Plan
Aracın performansını doğrudan etkileyen “lastik” konusuna dünyanın hızla ...
Emniyet ve Konfor İçin Doğru Amortisör
Araç tipi, araç segmenti, yol koşulları ne olursa olsun, sürüş konforunuz ...
Ve Merak Ettiklerimiz
Her şeyin doğalını ararken, dünya tamamıyla ekolojik dengeye konstre olmuşken ...
 
Ulaşım, Canik'te Masaya Yatırılacak
Samsun'un şehir içi, ilçeler arası ve şehirlerarası ulaşım sorunu Canik'te masaya yatırılacak.
UND Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nı Ziyaret Etti
UND Bolu Bölge Çalışma Grubu, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker ...
Volvo Yeni Fh'ı Tanıtıyor !
Volvo Kamyon, taşımacılık sektöründe çıtayı çok yukarılara taşıyan yeni ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Bunu Yazmayacaktım!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
scania
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikatreylerkamyoncusrcKamyonkamyonumfahrerşoförtürkiye