Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinin AA muhabirine yaptıkları değerlendirmeye göre, uygulamanın başlatıldığı 1 Nisandan itibaren Türkiye genelinde maddi hasarlı kaza yapan sürücülerin polisi beklemek yerine aralarında anlaşarak tutanak düzenlemeyi tercih ettiler. Türkiye genelinde uygulamanın başlamasıyla 3 günde ortalama 5 bin maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bu kazaların yaklaşık 3 bini Ankara İstanbul ve İzmir'de gerçekleşti. Uygulamanın başlamasının ardından söz konusu illerde meydana gelen maddi hasarlı trafik kazalarının bin 950'sinde sürücüler tarafından tutanak hazırlanarak sigorta şirketlerine gönderildi.
Yetkililer Türkiye genelinde uygulamanın ne kadar başarılı olduğunun ise ancak 1 ay sonunda ortaya çıkacağını ifade etti. Ankara, İstanbul ve İzmir'deki kazaların yüzde 60'ında sürücülerin tutanak düzenlendiğini belirten trafik yetkilileri, 3 günlük rakamların uygulamanın benimsemesi açısından olumlu olduğunu ve bu oranın zaman içerisinde artacağını ümit ettiklerini kaydettiler.
Detaylara dikkat
Sürücülerin, maddi hasarlı trafik kazalarında araç sigortası hasarsızlık oranında hak kaybına uğramamaları için araçlarının pozisyonuna göre sinyal ve stop lambasının yanıp yanmadığı, karşı taraftaki sürücünün uyarmak amacıyla korna çalıp çalmadığı ve tanık ifadeleri gibi detaylara dikkat etmeleri gerektiği bildirildi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |