Sektörün önde gelen sivil toplum kuruluşları bu yemekte hazır bulundular. Gazi Üniversitesi, RODER, TESK, TND, TOBB, TODER, TOFED, TŞOF, TURSAB, Türkiye KARİD, TÜVTURK, UATOD, UKAT, UND, UTİKAD, UYTAD yemeğe katılan kuruluşların başında yer aldı. Ayrıca Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın ve Kara Ulaştırmasının üst düzey yönetici kadrosu da yemeğe iştirak etti.
Bakan Yıldırım yemekte yaptığı konuşmada 70 yıldır çözülemeyen sorunları çözdüklerini en çok da kara taşımacılığına ağırlık verdiklerini belirtti. Yıldırım şöyle konuştu; “2002 yılına kadar bu ülkede altı bin bölünmüş yol vardı. 2003’ten itibaren dokuz bin kilometre yeni bölünmüş yol yaptık. Karayolundaki kazalar geçmişe oranla % 80 azaldı. Can ve yol güvenliği için nelerin yapılması gerektiğini tüm sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek yeni düzenlemeler yapılması noktasında ufkumuzu açtık. Yasal düzenlemeler çerçevesinde karayolu taşımacılık sektörümüzü Temmuz 2003-Haziran 2006 arası üç yıllık bir süre içerisinde mali ve mesleki yeterlilik ile mesleki saygınlık ilkelerini gözeterek lisansladık. Karayolu taşımacılık faaliyetinde bulunan 291.339 adet lisanslı işletmeci ve bunlara kayıtlı 722.858 adet araç bulunuyor. Mesleki yeterlilik kapsamında müktesep hakkı olanlara eğitimden ve sınavdan muaf olarak doğrudan mesleki yeterlilik belgesi alması için 1.511.202 müracaat yapılmış bunlardan belge almayı hak eden 1.345.706 kişiye belgeleri çözüm ortağımız olan gazi üniversitesince teslim edilmiştir. Diğer yandan mesleki yeterlilik eğitimi vermesini sağlamak üzere 43 ilimizde toplam 152 adet mesleki yeterlilik okulu açılmış ve bu okullar halen eğitim vermektedir. Bugüne kadar söz konusu okulların eğitimlerine katılanlar için Türkiye genelinde altı merkezi sıvan yapılarak 27.058 kişinin girdiği sınavlarda 19.610 kişi başarılı olmuş. 21 adet sabit ağırlık ve boyut istasyonunun rehabilitasyon çalışmaları tamamlanmak üzeredir.”
Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü; “43 ülkenin olduğu ve üye 43 ülkede tek bir belge ile taşımacılığa imkan veren UBAK çok taraflı izin belge sistemi yeniden yapılandırılmıştır. Bu sayede temel kotamızı 141’den 250’ye çıkarılarak % 75 oranında önemli bir artış sağlanmıştır. 2005 yılında elde edilen UBAK izin belge sayımız 985 adet iken bu sayı yeni kota artışı ile birlikte 2006 yılı için 1662, 2007 yılı için 1670 ve 2008 yılı için ise 1695 adet olmuştur. Böylece ülkemizin UBAK ülkeleri arasında 23. Sırada olan yerinin 3. Sıraya yükselmesini sağladık.”
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |