Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
has, hastreyler, hasdorse, hastrailer, kamyon, kamyonet
tırsan
English
Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
12 Ağustos 2011 Cuma - 13:27

VOLVO Menzil Arttırıcı

Volvo, elektrikli otomobillerin fazladan 1000 km elektrikle çalışmasını sağlayan menzil artırıcı sistemler geliştiriyor.

VOLVO Menzil Arttırıcı

Volvo Car Corporation, menzil artırıcı sisteme sahip elektrikli test otomobillerini geliştirerek şirketin elektrifikasyon stratejisinde yeni bir adım attı. Bu otomobiller daha uzun mesafe elektrikle çalışmalarını sağlayacak içten yanmalı motorlara sahip.
İsveç Enerji Ajansı ve AB tarafından desteklenen projeler, üç potansiyel teknoloji kombinasyonunu kapsıyor. Bu farklı konseptler 2012’nin ilk çeyreğinde test edilecek.

Volvo Car Corporation Güç Aktarım Sistemleri Başkan Yardımcısı Derek Crabb, geliştirilen menzil artırıcı sistemler hakkında; "Bu, elektrifikasyona giderek daha fazla odaklandığımız şu dönemde son derece heyecan verici bir atılım. Batarya maliyeti ve boyutundan dolayı tüm elektrikli otomobiller hâlâ görece çok sınırlı bir elektrikle çalışma menziline sahip. Menzil artırıcı sayesinde elektrikli otomobilin fiili menzili 1000 kilometreye çıkarken karbondioksit emisyonu 50 g/km’nin altında veya çok altında oluyor,” diyor.

Şirketin bu alandaki teknolojik yenilikleri üç değişik teknoloji kombinasyonunu kapsıyor. Her bir kombinasyona otomobillere elektrik enerjisinin ön tekerleklere aktarılmasını sağlamak amacıyla üç silindirli benzinli bir motor yerleştirildi. Tüm varyasyonlar kinetik enerji geri dönüşüm sistemine sahip. Motorlar hem benzin hem de etanol ile (E85) çalışabiliyor.
Her iki çözüm de elektrikli Volvo C30 baz alınarak geliştirildi. İki durumda da standart batarya setinin boyutu, içten yanmalı motora ve motorun benzin deposuna yer açmak amacıyla küçültüldü.

Teknik konsept I: Seri bağlı menzil artırıcılı Volvo C30
C30 Electric baz alınarak geliştirilen bu otomobilin bagaj bölmesinin tabanının altında 60 HP güce sahip üç silindirli içten yanmalı motor mevcut. Otomobil aynı zamanda 40 litrelik yakıt deposuna sahip. Benzinli motor 40 kW’lık bir jeneratöre bağlı. Jeneratörün ürettiği kuvvet, öncelikle otomobilin 111 HP’lik (82kW) elektrikli motorunu çalıştırmak için kullanılıyor. Ancak sürücü, jeneratörün bataryayı şarj etmesini de tercih ederek otomobilin elektrikle çalışma mesafesini artırabiliyor.

Menzil artırıcı batarya setinin sağladığı 110 km, elektrikle çalışma menzilini 1000 km’nin üzerine çıkarıyor.

Teknik konsept II: Paralel bağlı menzil artırıcılı Volvo C30
Bu çözümde otomobil arka tarafında daha kuvvetli bir içten yanmalı motora ve 40 litre benzin deposuna sahip. İlk çözümle bunun arasındaki fark ise menzil artırıcının paralel bağlı olması. Böylece, 190 HP gücündeki turbo motor öncelikle altı ileri otomatik şanzıman vasıtasıyla arka tekerlekleri harekete geçiriyor. Bu sayede otomobil, içten yanmalı motor gücüyle anayolda giderken yakıt verimliliği artmış oluyor. 40 kW’lık jeneratör aracılığıyla batarya şarj olarak otomobilin daha uzun süre elektrikle çalışmasını da sağlanabiliyor. Bu çözümde de elektrikli motor 111 HP güce sahip (82 kW).
İki güç kaynağı sayesinde otomobil toplamda 300 HP’den fazla bir güce sahip olmuş oluyor ve 0’dan 100 km/s hıza 6.0 saniyeden daha kısa bir sürede çıkabiliyor.
Menzil artırıcı, batarya setinin sağladığı 75 km ile elektrikle çalışma menzilini 1000 km’nin üzerine çıkarıyor.

Teknik konsept III: Paralel bağlı menzil artırıcılı Volvo V60
Bu çözümde tüm tahrik donanımı ön kaputun altında yer alıyor. Otomobil, 111 HP güce sahip (80 kW) elektrikli motorun yanında 190 HP gücünde üç silindirli benzinli turbo motor, iki aşamalı otomatik transmisyon sistemi ve 40 kW’lık jeneratöre sahip. İçten yanmalı motorun ürettiği güç, şanzıman üzerinden ön tekerlekleri hareket ettiriyor ve gerekli oldukça batarya setini yeniden şarj ediyor.
Otomobil, hızı saatte 50 km’nin altında olduğunda sadece elektrik enerjisiyle hareket ediyor. Benzinli motor 50 km/s’nin üzerindeki hızlarda devreye giriyor. Dahası, batarya setinin şarjı önceden belirlenmiş bir sınırın altına indiğinde batarya setini şarj ediyor. Batarya seti, bagaj bölmesinin tabanının altına yerleştirilmiş ve sürücüye 50 km/s’nin altındaki hızlarda otomobili sadece elektrik enerjisiyle hareket ettirme olanağı sağlıyor. Ayrıca otomobil 45 litrelik yakıt deposuna sahip.
Bu teknoloji sayesinde; menzil artırıcı, otomobilin elektrikle çalışma menzilini 1000 km’den fazla artırıyor.

Düşük CO2 emisyonu ile keyifli ve konforlu sürüş
Seri-hibrid menzil artırıcıların C30’larda kullanılması bir AB projesinin parçasıdır. Bu projedeki sekiz partner arasında Volvo Car Corporation tek otomobil üreticisidir. Firmanın iki paralel bağlı hibrid menzil artırıcılı otomobil çözümü, İsveç Enerji Ajansı’nın yapmış olduğu 1.2 milyon Euro bağış ile finanse edilerek geliştirilmiştir. Derek Crabb; "Bu üç proje, bize menzil artırıcının farklı uygulamalarını değerlendirme fırsatı sundu. Elektrikli C30’da da Plug-in Hibrid V60’da da ağırlıklı hedefimiz; konfor, sürüş kalitesi ve pratiklik gibi müşteri ihtiyaçlarından taviz vermeden, otomobilin CO2 emisyonunu azaltmaktı," diyor.

 
Dede ile torunlarının acı sonu
 
Sektörün tercihi NEOPLAN
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dede ile torunlarının acı sonu
Dede ile torunlarını hatalı sollama ayırdı: 1 ölü, 2 ağır yaralı Zonguldak’ın ...
SHELL'den Yakıt Kazananlar Ödüllerini Aldı!
Shell Club Smart Card ve Money Club Kart ile 1 Nisan – 31 Mayıs 2011 tarihleri ...
Yağış TIR ı Vurdu
İstanbul'da yağan yağmur, trafik kazalarını beraberinde getirdi. D-100 ...
 
Motorine nihayet indirim!
Düşen petrol fiyatları pompaya yansıdı!
Türkiye İhracatı 10 İlin Omuzlarında!
Temmuz itibariyle ihracatı 1 milyar doları geçen il sayısı 10’a ulaştı.
TNT Ekspres Dünya İçin Çalışıyor!
TNT Ekspres özel bir hizmet ile müşterilerinin gönderilerinin C02 emisyon ...
 
TOTAL’DEN AXESS İLE 50 TL AKARYAKIT
Total ve Akbank işbirliği kapsamında 15 Ağustos - 28 Eylül 2011 tarihleri ...
TÜRKİYE- MOLDOVA
Türkiye–Moldova Kara Ulaştırması Karma Komisyonu Toplantısı, 28-29 Haziran ...
TÜRKİYE-UKRAYNA TREN-FERRY PROJESİ ONAYLANDI
Temmuz ayında, Ukrayna kabinesi, Türkiye ile direkt olarak tren-ferry ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Bunu Yazmayacaktım!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
scania
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncunewstürkiyebusdikkatlkwsondakikatruckKamyon