Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
20 Kasım 2008 Perşembe - 00:00

Yeni Low-Bed Yatırımının Altındaki Güçlü İmza TIRSAN

Yeni Low-Bed Yatırımının Altındaki   Güçlü İmza TIRSAN

Türkiye’de 30 yıldır semi-treyler üretiminde öncü marka olarak yer alan Tırsan Treyler A.Ş. altı yıldır yurtdışı pazarlara yönelik yatırımlarıyla da dikkat çekiyor. 2007 yılında 30’uncu yılında 30 ülkeye 2.150 adet treyler satışı gerçekleştiren TIRSAN Grubu’nun bünyesinde iki köklü Alman markası, 100 yıllık Kaessbohrer ve Hendricks, ile birlikte kutu tipi alüminyum araçlar konusunda uzman 25 yıllık Hollanda markası Talson bulunuyor. Tırsan köklü Avrupa markalarını bünyesine katarak Avrupa pazarında sağlam bir yere sahip olmayı ve 30 yıla dayanan treyler üretim tecrübesini Avrupalı markaların bilgi birikimiyle besleyip bugün Avrupa’da büyük firmaların semi-treyler alım listelerine ekledikleri, kalitesiyle ve sunduğu esnek çözümlerle öne çıkan bir marka konumuna gelmeyi başardı.

TIRSAN Grubu Avrupa standardındaki üretim kalitesiyle, Türkiye’de rakiplerinden farklılaşırken, Avrupa’da da kendine iddialı hedefler koydu. 2010 yılında Avrupa’da tank/silo ve low-bed üretiminde lider olmayı hedefleyen TIRSAN bu amaç doğrultusunda geçen yıl başlattığı Low-bed Fabrikası yatırımını bu sene içinde tamamladı. Adapazarı’ndaki Tırsan Üretim tesislerinde 5 bin 940 metrekare kapalı alanda, 3 üretim holünden oluşan yeni fabrikanın yıllık üretim kapasitesi 1000 araç.  Yeni farikada 200 kişi istihdam ediliyor.

Yeni fabrika kapsamında, Tırsan Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarına uygun mekanik süspansiyonlu low-bedler ve bunların yanı sıra mevcut ürün gamında yer alan 2’den 8 dingilliye kadar hava süspansiyonlu low-bedler üretecek. Ayrıca Batı Avrupa’da yükselen bir trend olan hidrolik dümenlemeli yüksek manevra kabiliyetine sahip araçlar da Tırsan ürün gamında yer alacak. Yeni fabrika bünyesinde ayrıca 2 yılı aşkın süredir üretimi sürdürülmekte olan ve rüzgar santrali, vagon taşıması gibi proje taşımacılığına yönelik araçların da üretimi yapılmaya devam edilecek.

Yaptığı standart araç üretiminin yanı sıra son yıllarda pek çok özel araç projesini de başarıyla hayata geçiren Tırsan, metro vagonlarının taşınması, rüzgar santrallerinin parçalarının montaj yerine nakli gibi proje taşımacığı yapan firmaları da tercihi olmaya devam ediyor.

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu Üretim Tesislerindeki yeni Low-bed Fabrikasını basın tanıtımında “Tırsan olarak vizyonumuz lojistik konusunda müşterilerimizin çözüm ortağı; 2011 yılında da tanker silo özel araçlarda pazar lideri olmak” dedi.

Nuhoğlu şunları söyledi; “2011 yılında Avrupa’da pazar lideri olmayı hedefliyoruz. Kaessbohrer marka bu araçlarla hem teknolojimizde, hem ürün kalitemizde, hem de sunacağımız servis hizmetlerinde Avrupa’da pazar lideri olmak bizim amacımızı oluşturuyor.  Ayrıca TIRSAN bu sektörde Ar-Ge merkezini oluşturan ilk firmadır. Cam taşıyıcı treyler ile 7,5 metreye 3,5 metre boyundaki camlar yan yana getirilip sıkıştırılıyor. Ar-Ge bölümümüzde geliştirdiğimiz bu sisteminin patenti Tırsan’a aittir. 

Ürünlerinin müşterilerine artı bir katma değer sağladığını ifade eden Nuhoğlu son dönemlerde yaşanan küresel krize yönelik ise şunları söyledi; “Krizde küçülen pastadan nasıl daha fazla pay alacağımızın mücadelesini veriyoruz. Stratejimizde kriz dönemi içerisinde sıfır karı planlıyoruz. Yani Tırsan bu dönem içerisinde pazar payını yükseltmek için sıfır karı hedefleyecektir. Mevcut yapıyı sürdürmek için işçi çıkarma yoluna gitmeyeceğiz.”

Nuhoğlu sözlerini 2011 yılında 10.000 adet üretimi hedeflediklerini söyleyerek bitirdi.

Tırsan Haziran 2008 ayında yayınlanan Fortune 500 “Türkiye’nin En Büyük Şirketleri” sıralamasında 172. şirket olarak yer aldı. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralamasında ise 217. sırada yer alıyor. Ayrıca TIRSAN Treyler, TruckEurope Dergisi tarafından yayınlanan “Avrupa’nın En Büyük 20 Treyler Üreticisi” listesinde 9. sırada.

 
Petrol Ofisi 100 Kız Öğrencinin Yüzünü Güldürdü
 
Hyundai Spora Verdiği Desteği Golf İle Sürdürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwtruckbusKamyonsrcsondakikaşoför haberler dikkat