Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
has, hastreyler, hasdorse, hastrailer, kamyon, kamyonet
tırsan
English
Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
28 Eylül 2015 Pazartesi - 16:03

Yerli Trambüsler, Uluslararası Heyeti Ağırlıyor

Bozankaya’nın üretimi olan Türkiye’nin ilk yerli Trambüs araçları, Malatya’da uluslararası bir heyeti ağırlamaya hazırlanıyor. Yerli Trambüsler, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından düzenlenen çalıştayda görücüye çıkıyor.

Yerli Trambüsler, Uluslararası Heyeti Ağırlıyor

1885 yılında kurulan ve toplu taşımacılık sektöründe dünyadaki en büyük sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), Türkiye’de ilk yerli üretim olarak hizmete sunulan Malatya’daki trambüs projesi kapsamında bir çalıştay organize ediyor. MOTAŞ A.Ş. ve MALATYA Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek çalıştaya Bozankaya da üretici firma olarak destek veriyor. Şehirdeki trambüs sistemini tanıtmak, halihazırda dünyada bulunan troleybüs sistemlerini ve toplu taşımacılık sektörünün geleceğini görüşmek üzere bir araya gelecek uluslararası çalıştayda, Almanya’dan Suudi Arabistan’a Latin Amerika’dan İngiltere’ye kadar farklı ülkelerin Troleybüs işletmecileri ve üst düzey toplu taşımacılık yetkilileri 1-2 Ekim’de Malatya'da bir araya gelecek. 
‘Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı’nda tüm dünyadan uygulamacıların bir çoğunun katılımlarıyla Türkiye’deki ilk yerli trambüs projesi yerinde incelenecek. Konuyla ilgili bilgi veren UITP Genel Sekreteri Alain Flausch, Troleybüs teknolojisinin dünyanın bir çok şehrinde hızlı bir gelişme gösterdiğinin altını çizerek Türkiye'de son dönemde toplu taşımacılık alanında ciddi gelişmeler yaşandığını ve Malatya’nın Trambüs projesi ile Türkiye’de toplu taşımaya yeni bir vizyon kazandırdığını belirtiyor. 
Alain Flausch, UITP Yönetim Kurulu olarak ‘Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı’nı Malatya’da düzenleyerek yerli üretim olan bu projenin, uluslararası komite tarafından yerinde incelenmesini hedeflediklerini ifade etti. Flausch açıklamasında, verimli bir troleybüs sisteminin nasıl inşa edileceği, planlanacağı ve uygulanacağının paylaşılacağı çalıştayda, diğer illere örnek olacak bilgilerin aktarılacağını iletti. 
Yerli üretim trambüs projesinin Türkiye genelinde ilk ve örnek proje olarak Malatya’da hayata geçtiğini belirten Malatya Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı ise açıklamasında; “Malatya’da toplu taşımanın kalitesini arttırmak için yaptığımız incelemeler neticesinde pek çok avantajı bir arada sunduğu için trambüs projesini hayata geçirdik. Dünyada yüzlerce şehirde toplu taşım aracı olarak kullanılan troleybüsler ülkemizde de geçmişte kullanıldı ancak sık sık meydana gelen elektrik kesintilerinden dolayı ulaşımdan kaldırıldı. Ülkemizin kaynakları düşünüldüğünde yeni nesil araçlarla sürdürülebilir enerji tüketiminden dolayı trambüslerin geleceğin toplu taşım çözümleri olacağına inanıyoruz. Ayrıca trambüslerin hem ilk yatırım ve işletme maliyetleri düşük, hem yolcu sayısı fazla olmasına rağmen konfor ve rahatlığı da daha üstün. Üstelik bu sistem çevreye yapılan bir yatırım" dedi. 
Trambüs sistemini takip eden yerel yönetimler olduğunun altını çizen Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, yurt dışından heyetlerin de gelip incelemelerde bulunduğunu belirterek; “Teknik olarak tramvay sistemleri ile benzerlikleri olmasına rağmen ilk yatırım maliyetleri daha düşük olan trambüs sistemleri, enerji tasarrufunda da fark yaratıyor. Günümüzde kullanılan diğer toplu taşıma araçları ile karşılaştırıldığında Trambüs; yolcu kapasitesi, enerji tüketimi, çevreye duyarlılık ve modern yüzü ile bir adım öne çıkıyor. Trambüslerimiz hem ulusal hem de uluslararası platformda yerel yönetimler tarafından büyük ilgi görüyor. Yunanistan, Brezilya, Avusturya ve Almanya’dan teknik heyetler, Türkiye’ye gelip aracımızı yerinde inceliyorlar,” dedi. 
Trambüs sistemi pek çok avantajı bir arada sunuyor
Bozankaya üretimi olan Trambüs aracının kullandığı teknoloji olan elektrikli tahrik sistemi, enerji ve çevreci çözüm planı ile farklılık yaratıyor. Toplam ağırlığı 40 tona yaklaşan konvansiyonel araçlara göre enerji tasarrufunda ortalama yüzde 75’e varan avantaj sağlanıyor. Trambüsler, cer enerjisini çift telli katenerden alıyor. Lastik tekerlekli bu araçlar, şehir trafiği ile entegre ilerliyor ve herhangi bir ray sistemine ihtiyaç duyulmadığı için yatırım maliyetinde avantaj sağlıyor. Böylece Trambüs, hem raylı sistemleri olmayan şehirler için iyi bir alternatif oluyor, hem de raylı sistemlere entegre çalışabiliyor. 

 

 
En Zengin ve En Güzel Kadın Ceo'lar
 
BICES 2015 Ziyaretçileri ile Buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En Zengin ve En Güzel Kadın Ceo'lar
En zengin ve en güzel kadın Ceo'lar başarılarıyla alkış topluyor.
Efsane Pick-Up Hılux, Suv Konforunu Yüksek Off-Road Yetenekleriyle Buluşturdu
Adını “efsaneler” arasına başarıyla yazdıran Hilux’un 8’inci nesli tanıtıldı. ...
Krone, Artık Müşterilerine Daha Yakın
Avrupa’nın lider treyler üreticilerinden Krone, Almanya dışındaki tek ...
 
Mann-Filter Ve Simkan Otomotiv Konya'da Gösteri Yaptı
Filtrasyon uzmanı MANN-FILTER ve Simkan Otomotiv, Konya Karatay Sanayi ...
Honda'nın Seçimi Mitsubishi Electric Oldu
Honda Motor’un Japonya Saitama’da yer alan, 2013 yılında açtığı ana fabrikası ...
Biz Bir Aileyiz
Biz bu yolculukta hep beraberiz. Biz bir aileyiz. Kurban Bayramı'nızı kutlar, ...
 
Çelik Motor’un Tüm Operasyonel Süreçleri Anadolu Bilişim ile Dijital Dünyaya Taşındı
Müşterilerine rekabet üstünlüğü kazandırma vizyonuyla kurumsal çözümler ...
Okul Taşıtlarının Araç Muayenesi Öncesinde Dikkat Etmesi Gereken Noktalar
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda ...
Araç Kiralama Sistemi Giderek Büyüyor
Kamu alımlarından sonra özel sektörün de yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Bunu Yazmayacaktım!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
scania
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
truckfahrerbusKamyontürkiyetreylerkamyonum haberler news