Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
14 Ocak 2014 Salı - 12:37

Zamlar kamyoncuları çileden çıkardı

Kamyon ve TIR şoförleri, Marmara Nakliyeciler Garajı önünde mazot fiyatlarının yüksek, nakliye ücretlerinin düşük olduğunu ileri sürerek iş bırakma eylemi yaptı.

Zamlar kamyoncuları çileden çıkardı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Marmara Nakliyeciler Garajı'nda önünde toplanan kamyon ve TIR şoförleri mazota gelen zamma tepki gösterdi. Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eyleme yaklaşık 400 şoför katıldı. Mazot zammına ve SRC Belgesi alımındaki zorluklara dikkat çeken şoförler, yol kenarlarına araçlarını park edip kontak kapattı. Olay yerine gelen Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, eylem yapan şoförlerle konuştu. 

Kamyon ve TIR şoförleri, "Son zamanlarda mazota yapılan zam bizleri çileden çıkardı. Biz kamyon şoförleri olarak çok zor şartlar altında ekmek paramızı kazanırken bir de mazota büyük bir şekilde zam yapılıyor. Aldığımız ve yaptığımız işler belli, bizler sadece kamyon şoförleriyiz. Kazancımız az olduğu halde vergilerimizi kesinlikle aksatmadan ödüyoruz. Buna karşılık mazota yapılan zam, sineye çekilecek gibi değil. Artık yağ ile karışık mazot kullanarak araçlarımızı çalıştırıyoruz." diye konuştu.
Son zamanlarda gündemde oldukça sık tartışılan SRC belgelerinden de dert yanan kamyon ve TIR sürücüleri bu tür kurallara tepki gösterdi. "Biz tahsilsiz insanlarız" diyen şoförler şöyle konuştu: "SRC sorularına baktığımızda şaşkına döndük. Yurt dışındaki şoförleri ilgilendiren soruları bizlere soruyorlar. Oxford'da bile o tür karışık sorular sormazlar."

Marmara Nakliyeciler Garajı önünde kontak kapatarak eylem yapan şoförler, "İş olmadığı için günlerdir araçlarımız garajda bekliyor. Borç harç bulup araçlarımıza mazot alıyoruz. Daha önce de sıkıntılarımızı dile getirdik. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler bizlerin sıkıntılarını çözeceklerini söylemişlerdi. Aradan onca zaman geçti, halen durum aynı." ifadelerini kullandı. 

Olay yerine gelen Gebze Şoförler Odası Başkanı İsmail Bülbül, kontak kapatan şoförleri eylemlerini sonlandırmaları için ikna etmek istedi. Bülbül, "Bu yapmış olduğunuz eylem öncelikle hayırlı olsun. Bu sıkıntı sadece sizin değil benim de sıkıntım. Fakat emniyet güçlerine sıkıntı yaşatmadan burada bir konuşma yapmamız gerek. Sizlerin emekleri oldukça fazla, aynı zamanda yapmış olduğunuz meslek dalı çok da zor. Saatlerce yollarda direksiyon sallıyorsunuz, bu yapmış olduğunuz eylemi sizlere söz veriyorum bugün Ankara'ya taşıyacağım." dedi.

Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz ise bir süre şoförleri dinledi. Şoförler, görüşme esnasında olay yerine gelen TOMA nedeniyle Yılmaz'a tepki gösterdi. Yaşanan tepki nedeniyle TOMA olay yerinden uzaklaştırıldı. Yaklaşık 400 kişilik grup Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz ile görüşmelerinin ardından olay yerinden ayrıldı.

 

 
AnadoluJet'ten Kapadokya-Antalya seferi
 
Pegasus'tan 'Atlayıp Gitsem' kampanyası
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 18 Ocak 2014 Cumartesi 23:17

km si en az 3tl olmali

Yorumu oyla      2      1  
Misafir 14 Ocak 2014 Salı 19:59

sürücü ehliyetlerini almış ve halen yıllardır kamyon ,tır,otobüs kullanan bu insanlar niçin src belgesi alsınlar ,src belgesi neyi kolaylaştırıyor ne işe yarar,boşa geçen emek ve zamana yazık değilmi?bir zamanlarda ticari araç kullanma belgesi vardi ,yıllarca uygulandı ,şimdilerdeyok ....neyimiz eksildi ...yazıktır bu insanlara işlerini zorlaştırmayin.....

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AnadoluJet'ten Kapadokya-Antalya seferi
Sektördeki 5. yılını geride bırakan AnadoluJet, uçuş ağına yeni bir uçuş ...
OMSAN, e-AWB sistemini kullanıyor
Türkiye’nin öncü lojistik şirketi OMSAN, WCA (World Cargo Alliance) üyesi ...
Petrol Ofisi maximus motor yağları
Ağır vasıta sürücülerine özel olarak düzenlenen “Petrol Ofisi MAXIMUS ...
 
Miray DAF ve TIRSAN ile taşıyacak
Miray Taşımacılık 2 adet DAF XF105.460 Optimizer’ı ve 2 adet Yeni Nesil ...
Yetki Belgesiz Taşımacılık
Hilal Trans A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras'ın yetki belgesi ...
Pegasus'un İK direktörlüğüne atama
Türkiye’nin öncü düşük maliyetli havayolu Pegasus Hava Yolları’nın İnsan ...
 
Hyundai Assan, 102 bin otomobil üretti
Geçen yıl 102 bin 20 otomobil üreten Hyundai Assan, Türkiye'deki otomobil ...
Taşıt kredisinde patlama yaşandı
Taşıt kredisinde peşinat ve vade sınırlamasından etkilenmek istemeyenler bankalara akın etti.
Yeni otoyollar geliyor
Karayolları Genel Müdürlüğünün projeleriyle Türkiye, 2023 yılında otoyol ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonlkwsrcnewsdikkatsondakikafahrertürkiyetruck