Bu düğümde gerdirirken ipin ucu alttaki ağırlığına ya da alt kancaya uygulanan kuvvetin yarısı kadar bir kuvvetle çekilir. Gerdirirken ana ipe, ucu çekme kuvvetinin üç katı ya da alttaki ağırlığın bir buçuk katı bir kuvvet uygulanmış olur. Sabitleştirdikten sonra ise ana ipe alttaki ağırlığın aynısı, aradaki ilmeğin üç ipinin her birine ise alttaki ağırlığın üçte biri uygulanıyor olur.
En fazla kopma tehlikesi, gerdirirken uca en yakın keskin bükülme noktası olan en üst iliğin alt köşesindedir. Bu nokta gerdirirken ağırlık altında sürtünmeyle aşınmış ve kopmaya daha da yatkınlaşmış olabilir. Gerdiriken kopmazsa, bağlandıktan sonra hareketsiz durduğunda da yükü üçte bir azalmış olacağından kopmayacağı varsayılabilir. Bu şekilde gerdirilmiş bir yükün kullanım sırasında mağdur olacağı sarsıntılar ve çekiştirilmeler, düğümü gerer iken oluşanlardan çok daha büyük gerilimlere ve kopma tehlikesine sebep olabilir.
Kopma tehlikesini unutmamak, olası kopma noktasındaki sürtünme sebepli aşınma, keskin bükülme stresi, ipin taşıyabileceği en yüksek ağırlık, ve atılan düğümlerin ipin kuvvetini azaltması gibi faktörleri göz önünde tutarak tedbirli olmak gerekir. Ayrıca kopma durumunda ipin ikiye ayrılmış ya da uzayıp gevşemiş halinin etkisinin ne olacağı da önemli olabilir.
Kullanımda gerilme kuvvetleri varsayıldığından daha azdır. Buna sebep olarak sürtünme yüzünden kuvvetlerin tam dağılamamasi, sabitleştirme düğümlerini atarken gerilimin düşmesi, gerdirilen yükün, ipin, ve düğümlerin kendilerini zamanla salıvermeleri, vs.. gibi etkenler gösterilebilir.