Treyler sektörünün tek temsilcisi Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), 2019 yılının Mart ayı yönetim kurulu toplantısını 26 Mart 2018 tarihinde BASF Türkiye’nin Ataşehir genel merkezinde gerçekleştirdi. Toplantı öncesi BASF Yöneticileri; ürünler ve çözümler hakkında TREDER heyetine sunum yaptı.
TREDER üyelerinin tamamına yakının katıldığı ziyarette BASF Türk Genel Müdürü Rami Atikoğlu, Otomotiv Tamir Boyaları Türkiye ve Azerbaycan Ülke Müdürü Alphan Altın, Chemetall Satış Müdürü Gökhan Tayat, Otomotiv Boyaları Ülke Müdürü A. Ragıp Duman ve İş Geliştirme Müdürü Halil Ünleyen yer aldı.
"Otomobil maliyetinin yüzde 15’i kimyasallardan oluşuyor"
BASF Türk Genel Müdürü Rami Atikoğlu, birçok endüstri koluna dokunduklarını ancak marketlerde görülebilen, son tüketiciye doğrudan ulaşan bir ürünün olmadığından bahsederek, “Binek bir aracın toplam maliyetinin yüzde 15’ini kimyasallar oluşturuyor. Bir araçta koltuk, direksiyon, hidrolik fren sıvısı gibi kimyasal içerikli çok sayıda ürün bulunuyor. Gelecekte elektrikli araçlarla birlikte, durum daha da farklı olacak. Çünkü motor kalmayacak, yerini pil alacak. Pil aracın toplam maliyetinin yüzde 40’ını oluşturacak. Pil demek, kimya demek. Biz de bu alanda ciddi çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu. Otomotivin BASF için önemli bir sektör olduğuna değinen Atikoğlu , kimyasallar, endüstriyel çözümler, yüzey teknolojileri, beslenme-bakım ve tarım çözümleri alanlarında yer aldıklarını söyledi.
"Bugünün ve geleceğin ihtiyacını kimya karşılayacak"
BASF Otomotiv Tamir Boyaları Türkiye ve Azerbaycan Ülke Müdürü Alphan Altın da “Sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyoruz’’ mottosuyla hareket ettiklerini belirterek bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılayabilecek en önemli etkenin kimya olacağına inandıklarını söyledi. 2018 yılında 62,6 milyar Euro’luk satış, 6,3 milyar Euro’luk kar elde ettiklerini söyledi. “2050 yılında dünya nüfusu 10 milyar insan olacak. Nüfusun yüzde 70’i metropollerde yaşayacak. Enerji tüketimi yüzde 35 artacak. Gıda ihtiyacı bunlara bağlı olarak yüzde 30 oranında artacak” diyen Altın, gelecekte BASF ürünlerine daha fazla ihtiyaç duyulacağını söyledi. 1880’den beri Türkiye’de satışa başladıklarını belirten Altın, Türkiye’de 2020 yılında bir milyar Euro satış hedeflediklerini aktardı. Türkiye’de 800 BASF çalışanı olduğunu ve Kurtköy’de İnovasyon Merkezi inşa ettiklerini söyledi.
"Yüzey işleme ile boya süreçlerini birleştirmeyi planlıyoruz"
Chemetall Satış Müdürü Gökhan Tayat, Chemetall’in BASF bünyesinde yer aldığını belirterek, boya öncesi metal ile ilgili her noktada yer aldıklarını vurguladı. 20’den fazla ülkede üretim yaptıklarını ve bu fabrikalardan birinin de Türkiye’de bulunduğunu bildiren Tayat, metalin olduğu her yerde aktif olarak yer aldıklarını, bobinden janta kadar otomotivde pek çok üründe yüzey işlem kimyasalları geliştirdiklerini söyledi. Tayat, yüzey işleme ile boya süreçlerini birleştirmeyi planladıklarını, bunun kendileri için çok önemli bir Ar-Ge projesi olduğunu söyledi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |