Yarım yüz yıllık geçmişiyle ve bağımsız yapısıyla Türk otomotiv sanayiinin güzide kurumlarından Karsan; toplu taşımacılık sektöründe kuralları yeniden yazdığı minibüs modeli JEST’in 4000.’sini katıldığı Comvex Fuarı’nda sahibine teslim etti. Küresel ihtiyaçlara çözüm olarak kendi markası altında geliştirdiği toplu taşımacılık ürün ailesinin ilk ve en küçük üyesi olan JEST, tam alçak taban ve rampa uygulamasıyla engelleri ortadan kaldırıyor. Tüm bu özellikleriyle belediyelerin ilk tercihi haline gelen JEST minibüsler, Mayıs 2013’ten bugüne kadar Türkiye çapında 50 ilde tercih edildi.
Karsan; 21 – 24 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen 5. Comvex Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı’nda Hall 2’de yer alan standında Bursa fabrikasında üretimini gerçekleştirdiği en yenilikçi ürünlerini sergiliyor. 21 Mayıs Cumartesi günü saat 13:00’te Karsan standında gerçekleştirilen Basın Toplantısı’nda konuşan Karsan Pazarlama Genel Müdürü Muzaffer Arpacıoğlu; ulaştığı %37’lik pazar payı ile bugün Türkiye’nin en çok tercih edilen minibüs modellerinden biri olan JEST’in 4000. aracını Pendik-Kadıköy hattında çalışan Tayfun Yazıcı’ya teslim etmekten gurur duyduklarını söyledi. Tören JEST müşterisine verilen temsili anahtarla yapılan fotoğraf çekimi ve JEST şeklindeki pasta kesiminin ardından son buldu.
Geçmişimizle Gururluyuz, Geleceğimizi Kutluyoruz.
Toplantıda yaptığı konuşmada 2016’nın Karsan’ın 50. kuruluş yıl dönümü olduğuna dikkat çeken Genel Müdür Arpacıoğlu; “Türkiye’de ulaşımda kentsel dönüşümü başlatan; tasarlayıp ürettiği araçlarla dünya markalarıyla rekabet eden; ticari araç üretiminde dünyanın en büyük markalarının güvenini kazanan Karsan; 50. yılında geçen gurur dolu 50 yılın yanısıra; bugününü de kutluyor ve başarı dolu bir geleceği müjdeliyor. 1.200’ün üzerinde Karsan çalışanı ve 250 kişilik Ar-Ge personelimizin emeği ve katkıları ile bugüne kadar 275 binin üzerinde araç üretimi gerçekleştirdik. Kararlılıkla geçen 50 yılın ardından ulaşımda Türkiye’nin markası olmanın gururu ile insan hayatına, teknolojiye ve çevreye “artı değer” katmaya devam ediyoruz. Hem de 1966 yılındaki o ilk heyecanımızla” dedi.
Arpacıoğlu; Karsan ürünlerinin, mevcut araç veya platformlardan türetilerek değil, amacına uygun olarak müşteri beklentilerine göre, uygun teknoloji, inovasyonlar ve Hexagon Studio ile yürütülen uzun soluklu Ar-Ge çalışmaları neticesinde hayata geçirildiğini de vurguladı.
Türkiye’de Engelsiz Erişimi Sahiplenen Marka
Karsan 5.Comvex Fuarı’nda üç farklı markaya ait 10’un üzerinde ürününü sergiliyor.
Karsan JEST’in Euro 5 motorlu, 10+4 ve 11+4 otomatik rampalı olmak üzere iki farklı modeli Karsan standında yer alıyor. Engelli vatandaşların toplu ulaşım hakkını gözeten "Engelsiz Erişim" yasa ve yönetmeliklerine uygun olarak tasarlanan JEST, etkin ve verimli bir toplu taşıma aracından beklenen tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor.
“Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu doğrultusunda herkes için eşit ulaşım şartları sunmayı hedeflediklerini belirten Arpacıoğlu; “Türkiye’de engelsiz erişimi sahiplenen bir marka olarak bu yaklaşımımızı standımıza da yansıttık. Engelli sandalye şarj üniteleri, araçlarımızın rampaları, basın toplantımız esnasında işaret dili kullanıyor olmamız; engelsiz ulaşımını bir sosyal sorumluluk olarak gördüğümüzün ve engelli bireyleri her zaman kucakladığımızın bir göstergesi” diye konuştu.
JEST; alçak tabanı, biniş ve iniş hızını artıran geniş ve basamaksız yolcu kapısı, rampa sistemi, ferah iç mekanı, panoramik camları ve ilave bir çok özelliği ile tüm bireylere konforlu ulaşım olanağı sağlıyor. Opsiyonel olarak sunulan araç içi kablosuz internet bağlantısıyla da iletişimdeki engelleri kaldırıyor. Bir çok çağdaş özelliği ile ideal bir toplu taşıma aracı olan JEST, yakıt ekonomisiyle de tercih ediliyor. Toplu taşımacılığın en çok tercih edilen minibüs markalarından biri haline gelen JEST, Aralık 2014 tarihinde Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri yarışmasında “İyi Tasarım Ödülü” almaya hak kazandı.
Sektörün Dinamiklerini Değiştiren Otobüs: ATAK
Karsan markalı toplu taşıma ailesinin 8 metrelik üyesi ATAK ise Euro 6 otomatik vitesli versiyonu ile fuarda yerini alıyor. ATAK, pazara girişinin birinci yılında tüm yerli otobüs üreticilerinin ürünlerinin bulunduğu segmentte 2015 yılında %32 gibi bir pazar payı başarısı elde etti.
ATAK; yüksek yolcu kapasitesi, düşük yakıt tüketimi ve modern tasarımı, yüksek manevra kabiliyeti, iyi yol tutuşu ile kullanıcılardan; alçak tabanlı yapısı, kolay erişimi, kneeling sistemi, panoramik iç tasarımı, bağımsız süspansiyonları ve sunduğu konforla da yolcular tarafından büyük beğeni topluyor. Son teknoloji donanımları içeren Karsan ATAK, rakiplerinden ayrıştığı özellikleriyle sektördeki dinamikleri kısa sürede değiştirdi.
Karsan’ın Yüksek Konfor Sunan Otobüsü: STAR
Karsan’ın gerçek otobüs teknolojisi ile ürettiği modeli STAR; kesintisiz bagaj bölmesi, arkadan motoru, bağımsız süspansiyon gibi özellikleriyle yolcu ve sürücüye yüksek konfor sunan bir otobüs modeli. 8 metrelik STAR, 31 kişiye kadar ulaşan yolcu taşıma kapasitesi, geniş ve konforlu koltuk aralıkları ve farklı oturum alternatifleri ile turizm, personel ve şehirler arası taşımacılıktaki ihtiyaçlara cevap veren bir otobüs. Her iki yanından erişim imkanı sağlayan 4.25 m3’lük geniş bagaj hami ile de sınıfında lider bir araç.
Karsan Üretimi 12m Dizel Euro 6 Citymood, Modüler Yapısı ve FPT Motoru ile Dikkat Çekiyor
İtalyan Otobüs Endüstrisi (IIA-Industria Italiana Autobus) lisansıyla Karsan fabrikalarında üretilen 12 metre dizel Euro 6 Citymood otobüsü de Karsan standında yer alıyor. Engelli erişimine uygun, şehir içi alçak tabanlı otobüs, üstün tasarım ve teknolojik unsurlara sahip.
12m Citymood, Karsan’ın ürettiği diğer boyutlardaki Citymood’lar ile aynı modülariteye sahip olması sebebiyle çok sayıda ortak parça ve sistem içeriyor. Böylece Citymood ailesinin çeşitli kapasitelerdeki üyelerini çalıştıran işletmeler, ortak parça kullanarak işletme maliyetlerini azaltabiliyorlar.
Karsan’ın Bursa fabrikasında üretilen 12m Citymood’lar; ergonomik sürüş pozisyonu, rahat, konforlu ve geniş sürücü bölmesi, sürücülere mükemmel görüş alanı ve şehir içi trafiğinde güvenli sürüş imkanı sağlıyor.
Otobüste kullanılan NEF 6 Fiat Powertrain Technologies (FPT) motoru ise işletmelere ekonomiklik ve bakım kolaylığı sağlıyor.
Karsan Üretimi Hyundai H350 Serisi, Çeşitli Üst Yapı Seçenekleriyle İlk Kez Comvex’te
Hyundai H350 Serisinin 12.8m3 hacimli Panelvan’ı, 16+1 Okul Aracı, 9+1 VIP Minibüs, Acil Yardım Ambulansı ve Kasalı Pick-Up modelleri ilk kez Comvex’le birlikte ulusal bir fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.
Panelvan, modüler bir yük sabitleme sistemi ile raf sistemine dönüşebilecek bir altyapıya sahipken; 16+1 okul aracı ise orjinal fabrika çıkışlı Hyundai tasarımı bir minibüs olma özelliğini taşıyor.
Karsan standında ayrıca Hyundai minibüsün VIP ve Acil Yardım Ambulansı gibi çeşitli üst yapı seçenekleri de yer alıyor. Standda, açık kasalı pick-up da sergileniyor.
Kapalı kasa pick-up aracı ile Cenaze Nakil Aracı ise dışarıda park alanında sergileniyor. Bir adet Hyundai Panelvan aracı da fuar süresince test için park alanında yer alıyor.
Karsan sektörde edindiği yarım yüzyıllık tecrübe ile, pazara sunduğu; geniş kapsamlı, sürdürülebilir, yenilikçi ve ekonomik ürünlerini “Geçmişimizle Gururluyuz. Geleceğimizi Kutluyoruz” temasıyla 24 Mayıs tarihine kadar TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 5. Comvex Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı’nda sergileyecek.