Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
2 Nisan 2013 Salı - 13:44

Engellilere Özel Koltuk Dizaynı

Dünya Sağlık Örgütü'nün 2012 (WHO) verilerine göre yeryüzündeki engelli nüfusu 500 milyonu aşıyor. Türkiye'de ise bu sayının 8 milyon civarında olduğu belirtiliyor. Kişiye özel otomobil iç dizaynları ile araçlarda lüks yaşam alanları oluşturan Erbakan Malkoç yönetimindeki Dizayn Vip ekibi, engelliler için uzaktan kumanda aracılığıyla hareket ederek araç dışına çıkabilen özel koltuk tasarımları yapıyor. Bu tasarımları sosyal sorumluluk bilinci ile dizayn eden firma, araç koltukları için sadece üretim maliyeti alıyor, işçilik ücreti talep etmiyor.

Engellilere Özel Koltuk Dizaynı

Dizayn Vip ekibi, ülkemizde yaşam alanları kısıtlanan engellilerin hayatlarında bir nebze de olsa kolaylık sağlamak amacıyla uzaktan kumanda ile hareket eden koltuklar tasarladı. Dönebilen ve aracın dışına çıkıp tekrar içeri girebilen, engelli veya fiziksel gücü yerinde olmayanlar için konforlu bir şekilde araca binip inebilme imkanı sunuyor. 100 kişilik deneyimli kadrosu ile Türkiye’de Avrupa standartlarının üstünde tasarım yapan firma, engellilerin araçlara tek başına binmesini sağlayan koltuklar için maliyeti olabildiğince düşürüp sadece kullanılan ürünler için bir bedel talep ediyor.
 
Türkiye’de Avrupa standartlarında tadilat ve TİP onay belgeli bir şirket olan Dizayn Vip, Dünyanın önde gelen isimlerine araç tasarımları yaparak üretiminin büyük bir kısmını ihraç ediyor. Dizayn VIP, otomobil dizaynının yanı sıra; minibüs, otobüs, karavan, yat, helikopter ve jetlerin içini de dizayn ediyor. Araçlarda kullanılan hammaddelerin tamamında yerli ürünler kullanarak da Türk ürünlerinin kalitesini dünyaya tanıtıyor.
 
 “Çözüm Üretiyoruz”
Dizayn Vip Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç: “Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Ülkemizde çoğu engelli okuyamıyor, çalışamıyor veya en doğal hakkı olan toplumla bir arada olma şansını maalesef bulamıyor. Avrupa’da engelliler için özel yollar, özel yürüme alanları, özel engelli araçları kısacası her şey düşünülüyorken ülkemizde ise maalesef engellilerin hayatını kolaylaştıracak imkanlar çok kısıtlı. Her insanın bir engelli adayı olduğu gerçeği ile hareket ederek, sorunları dile getirmek yerine çözüm üretmenin daha faydalı olacağı kanısındayız. Dizayn Vip ekibi olarak sosyal sorumluluk bilinci ile engellilerin sorunlarından sadece biri olan araçlara binme ve inme problemlerini ortadan kaldırmaya çalıştık. Tasarladığımız özel koltuklar için hiçbir işçilik ücreti talep etmiyor, maliyetine üretim yapıyoruz. Maliyeti de olabildiğince düşük tutup, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.                    

 
Ticari Araç Pazarında Yüzde 4’lük Düşüş
 
Leisure Cargo FZCO-Pegasus Kargo İşbirliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ticari Araç Pazarında Yüzde 4’lük Düşüş
OSD Şubat Ayı’na ilişkin Avrupa ve Türkiye araç pazarı değerlendirme raporu açıklandı.
4 Lastik Alana Valiz Hediye
Goodyear, tatil öncesi bayilerinden 4 adet yüksek performans, ultra yüksek ...
Starpet İstasyon Marketleri
Starpet istasyon marketlerinin 2012 yılındaki gelirleri, bir önceki yıla ...
 
Iveco Otomotiv’den Transtaş’a 7 adet Stralis
Iveco Araç bayilerinden Iveco Otomotiv Transtaş Global Logistics firmasına ...
Volvo Kamyon Tam Not Aldı
Volvo Kamyon, İzmir 19. MARBLE - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri ...
TNT Ekspres’e İki Ödül
TNT Express, filoda kurşunsuz ve kükürtsüz yakıtlar kullanması, filosunu ...
 
Staroil, ECOWAS 2013 Fuarı’nda
Starpet’in Madeni Yağ şirketi Staroil Petrolcülük A.Ş., 26 – 28 Mart tarihleri ...
Shell-Zavoli İşbirliği
Otogaz pazarında önemli bir iş birliği gerçekleştiren Shell ve Zavoli, ...
Birsöz Nakliyat'a 10 Adet Axor
Birsöz Nakliyat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. araç filosunu genişletmek, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrertürkiyekamyoncunews haberler treylerbussondakikalkw