Törene Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı M.Cahit Turhan, Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Kamuran Yazıcı ve üst düzey bürokratlar ile Karayolları personeli katıldı.
Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M.Cahit Turhan, “Son 17 yılda karayollarına 469 milyar liralık yatırım yapıldı. Ülkemizin coğrafya ve iklim koşulları malum. Her gün ülkemizin dört bir yanında milyonlarca araç hareket halinde. Bir yandan karayolları alt yapımızı geliştirirken, diğer yandan 365 gün kar, kış demeden araçların güvenle yol almasını sağlıyoruz." dedi.
Kar yüzünden aylarca kapalı kalan köy yollarını, günlerce yol kenarında bekletilen otobüs, kamyon kuyruklarını tarihe gömdüklerini belirten Turhan şu ifadeleri kullandı: "Bu kapsamda hem yollarımızı açacak hem de yollarımızın kar, kış, fırtına demeden açık kalmasını sağlayacak makineleri, Karayolları Genel Müdürlüğümüz bünyesine katıyoruz. Karla mücadele ve yol bakımı için Genel Müdürlüğümüzün envanterine sürekli ihtiyaç duyulan makine ve ekipmanları katıyoruz. 2019'da 148 milyon lira bedelle 258'i makine ve 133'ü de ekipman olmak üzere toplam 391 makine ve ekipmanı daha karayollarımıza kazandırdık. Bunlar içinde 97 kar bıçaklı ve tuz serpicili kamyon, 10 kaya kamyonu, 18 üst yapılı kamyon, 9 yükleyici, 3 ekskavatör, 9 çekici kamyon gibi karla mücadelede hayati öneme haiz makineler var. Satın alınan makine ve ekipmanların yüzde 66'sının yerli imalat olması çok önemli. Bunların da bedeli 98 milyon liradır. Son alımlarla Genel Müdürlüğümüz, 5 bini hareketli makine olmak üzere toplam 12 bin 822 makine ve ekipmanla hizmet verir hale geldi" diye konuştu.
Alınan makine ve ekipmanların, özellikle kış aylarının yoğun yaşandığı şehirler için önemini vurgulayan Turhan, söz konusu araçlar sayesinde kış koşullarının ağır olduğu şehir ve bölgeler başta olmak üzere yurdun dört bir yanında yolların açık tutulacağını söyledi.
Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Makine Parkında bulunan araçlarla ilgili sayısal verilere değinerek 97 adet kar bıçaklı ve tuz serpicili kamyon,10 adet kaya kamyonu, 18 adet üst yapılı kamyon, 9 adet yükleyici, 3 adet ekskavatör, 9 adet çekici kamyon, 9 adet roley tank, 13 adet sal nakliye treyleri, 13 adet itilir tip yol çizgi ve çizgi silme makinesi (4+9), 34 adet trafik güvenli römorku, 2 adet kendi yürür mıcır serici, 4 adet çekilir tip mıcır yıkama makinesi, 1 adet mıcır toplama makinesi, 5 adet mobil tuz çözeltisi hazırlama ünitesi, 4 adet asfalt plenti (3 adedi 60, 1 adedi 120 ton/saat), 13 adet ev ve mutfak kamp treyler (8+5), 14 adet jeneratör (75-650 kva), 258 adet makine ve ekipmanlı makine satın alındığını belirtti. Ayrıca; 17 adet solüsyon serpme ekipmanı, 16 adet asfalt yol bakım ve paketleme ekipmanı, 2 adet rotatif kar savurma ekipmanı,1 oto korkuluk-levha yıkama ve ot biçme ekipmanı ve kolu, 34 adet ön süpürge ekipmanı, 47 adet kar bıçağı, 16 adet levha direği çakma makinesi, 133 adet ekipman alımı yapıldığını söyledi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |