Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
29 Mayıs 2013 Çarşamba - 16:34

Önemli olan içinde ne olduğu

Modern otomobil motorları teknik açıdan karmaşık motorlardır. En uygun performanslarını koruyabilmek için sürekli olarak özenle filtrelenmiş motor yağı kullanılmasını gerektirir. Diğer taraftan, iyi filtrelenmemiş ya da yetersiz bir yağlayıcı erken aşınma riskini arttırabilir; hatta daha da kötüsü, motorun arızalanmasına ve hasar görmesine bile neden olabilir. Dolayısıyla uzmanlar yağ filtresini değiştirirken filtre kalitesine büyük önem verirler.

Önemli olan içinde ne olduğu

Bir atom yağ filtresi için tipik servis aralığı 30.000 kilometre ya da yılda bir kezdir. Ne var ki hali hazırda piyasada bulunan metal gövdeli atom filtreler arasında kalite ve performans açısından ciddi farklar bulunmaktadır. Dıştan bakıldığında, ‘siyah kutuların’ hepsi oldukça benzer görünür. MANN-FILTER Yağ Filtreleri Ürün Müdürü Joerg Schoemmel ise ‘Sadece yüksek kaliteli atom filtreler motorun aşınmasına karşı en uygun korumayı sağlar. Dıştan bakıldığında, verimlilik açısından çeşitli atom filtreler arasındaki farkı anlayabilmek uzmanı için bile zor olabilir. Ama kalite ürünün içindedir ve MANN-FILTER ile o kaliteye kavuşacağınıza emin olabilirsiniz” diyor. Sadece ürünün içini yakından incelediğinizde bu kaliteli filtrelerin tasarımı, malzemeleri ve işlevleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
 
Kilitler yağ beslemesini garantiliyor
 
Basit bir yapıya sahip olan atom yağ filtreleri esas olarak şu parçalardan oluşmaktadır: Dış contalı vidalı kapak, filtre elemanını ve eleman kılavuzunu içeren bir filtre gövdesi. Eleman kılavuzu filtre elemanını doğru konumda tutar. Yüksek kaliteli pek çok atom yağ filtresi motor korumasını önemli ölçüde arttıran ilave bileşenlere de sahiptir. Tipik olarak, MANN-FILTER kendi atom yağ filtrelerini, eğimli olarak monte edilmiş olsa bile motor kapalıyken yağın filtre içinde kalmasını garantileyen özel kalıplanmış, son derece elastik sızdırmaz membranlarla donatmıştır. Örneğin, gece boyunca, aracınız uzun bir süre boyunca park halindeyken... Böylece, motoru tekrar çalıştırdığınızda motor yağı, motor bileşenlerini hemen yağlamaya başlar. Bu da parçaların aşınmaya karşı daima koruma altında olmasını sağlar. Motor çalışmayı bıraktığında yağ yerçekiminin etkisine girer ve sirkülasyonu bırakır. Sızdırmaz vana olmasa, yağ yavaşça filtreden ve yağ kanallarından dışarı sızarak yağ karterine geri dönerdi.
 
 
Motorlar düşük sıcaklıklarda bile yağlanabiliyor
 
En yüksek kaliteli bu MANN-FILTER filtreleri sıklıkla bypass vanası da içermektedir. Bu vanalar, en zorlu koşullarda bile motorun yağlama noktalarına yağ beslemesi yapılmasını sağlar. Bu zorlu koşullara bir örnek motoru sıfırın altındaki sıcaklıklarda çalıştırmaktır.  Bu durumda motor yağı çok koyulaşır ve filtre ortamından ancak büyük bir basınçla geçirilebilir. Böyle istisnai durumlarda, bypass vanasının tam da doğru zamanda açılarak yağın filtre elemanını bypass etmesini sağlaması ve böylece yağ beslemesini koruması çok önemlidir. Schoemmel'in de açıkladığı gibi: ‘Böyle bir durumda tabi ki filtrelenmemiş yağın hiç yağ olmamasından daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Motor kısa bir süre çalıştıktan ve yağ ısınıp da koyuluğu azaldıktan sonra yağı filtreden geçirmek için daha az kuvvet gerekir. O zaman da bypass vanası derhal ve tamamen kapanır. MANN-FILTER ürünlerindeki bypass vanaları çok hassas çalışır. Sadece gerektiği zaman açılır; sadece gerektiği kadar açık kalır ve motoru daha fazla aşınmaktan etkili bir şekilde korur’.
 
İstikrar ve uzun süreli tutuş
 
Bir MANN-FILTER atom yağ filtresinin üst kapağı 5 milimetre kalınlığında çelik sacdan imal edilir. Bu vidalı kapağın masif tasarımı tüm filtre için büyük bir istikrar sağlar. Hassas bir şekilde oturan yivleri sayesinde montajı da çıkarılması da daha kolaydır. Atom filtreyle montaj flanşı arasında yağ geçirmez bir sızdırmazlık sağlayan contanın da önemli bir işlevi vardır. Yağın dışarı sızmasını önler ve araç hareket halindeyken filtrenin sarsılmaz bir biçimde yerine sabitlenmiş olmasını sağlar. Özel tasarımlı yatak contanın güvenli ve uzun ömürlü bir sızdırmazlık sağlamasını garantiler. Contalar, aşırı soğuklara dayanabilen yüksek kaliteli elastomerden mamuldür.
 
Sertlik testinde sızdırmazlık
 
Filtre gövdesinin kendisi basınca dayanıklı ve korozyona karşı korumalı malzemeden yapılmıştır. Filtre gövdesinin dayanıklılığı filtrenin çeşitli basınç aralıklarında darbelere maruz bırakıldığı kapsamlı testlerle doğrulanmıştır. Bir MANN-FILTER ürününün hasar görmeden dayanabilmesi gereken darbe sayısı araç üreticisinin şartnamesinde belirtilir. Bu tür vuruş testleri MANN-FILTER ürün geliştirme mühendisleri tarafından ürünlerin kararlılığını ve sızdırmazlığını kontrol etmek için kullanılmaktadır. Filtrasyon uzmanı MANN+HUMMEL ayrıca, motor bölmelerinin dar olduğu araçlarda bile filtreyi hızlı ve kolay bir şekilde demonte edebilmek ve servis sırasında filtrenin elden kayması riskini azaltmak için filtre gövdesine entegre edilmiş, özel sökme aparatları da sunmaktadır.
 
Maksimum filtre yüzey alanı için optimum pilise geometrisi
 
Atom yağ filtresinin en önemli parçası filtre elemanıdır. Filtre elemanı temizleme işlemini, yani, filtrenin asli görevini yerine getirir. Tam ve verimli bir şekilde çalışması için filtre elemanının yüksek kaliteli filtre malzemesi bulunur. MANN-FILTER optimum pilise geometrisi olası en geniş yüzey alanını verir. Piyasada bulunan kalitesiz filtreler bu alanın üçte birine bile sahip değildir. En uygun filtrasyon ve uzun bir kullanım ömrü açısından, filtrenin malzeme kalitesi de bir o kadar önemlidir. Filtre gözenekleri son derece küçük olmalı ve çok miktarda kirleticiyi tutabilmelidir. Dolayısıyla, MANN-FILTER tamamen sentetik ya da sentetik elyaf katkılı selüloz filtre malzemesi kullanır. Bu ortamlar yüksek sıcaklıklarda yağı verimli bir şekilde filtreler ve sentetik yağlardaki agresif katkı maddelerine karşı da dirençlidir. Geleneksel filtrelerde ise yağlardaki katkı maddelerinin filtre malzemesinin esnekliğini ve dayanıklılığını azaltması riski bulunmaktadır. Diğer taraftan, filtre elemanının yüksek mekanik dayanıklılığa sahip olması da önemlidir. MANN-FILTER bu dayanıklılığı kararlı uç kapakları ve ortada bir destek borusuyla sağlamakta ve böylece kış aylarında motorun ilk çalıştırılmasında meydana gelen yüksek diferansiyel basınçlarındabile filtre elemanına gereken dayanıklılığı kazandırmaktadır.
 
Kalitesi değerini kanıtlıyor
Ürün gamı Avrupa araç parkında bulunan araçların yaklaşık %99'unu kapsayan MANN-FILTER hemen hemen her binek otomobili veya nakliye aracı modeli için uygun bir yağ filtresine sahiptir. Mevcut ürün gamı çok farklı uygulamalar için yaklaşık 640 adet atom yağ filtresi içermektedir. MANN-FILTER, atom yağ filtrelerini yenileme pazarına, OE kalitesinde sunmaktadır. Daha düşük kaliteli filtreler MANN-FILTER ürünlerinden çok da ucuz değildir. Schoemmel, ‘Tasarruf edebileceğiniz tutar kabaca bir gazete parası kadar’, diyor. Markalı bir ürünün küçük ilave masrafı atölye ve bayiler için katlanmaya değer bir masraftır, çünkü MANN-FILTER atom yağ filtreleri motoru güvenilir bir şekilde korur. Bu filtreler istenmeyen ve çoğunlukla da pahalı onarımları engelleyebilir. Aslında bu filtreler yıllarca sürecek müşteri memnuniyeti ve güveni için yapılan bir yatırımdır.

 
MAN anlaşmalı üst yapıcılarını belirledi
 
20 Milyon Nüfusa Göre Planlanmalı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MAN anlaşmalı üst yapıcılarını belirledi
Türkiye’nin lider markalarından MAN, denetim çalışmaları sonucunda onay ...
“Asya’yı Avrupa’ya Bağlayan Şehir”
Lojistik sektörünün liderlerinden GEFCO Türkiye, 23-24 Mayıs tarihleri ...
İş Makinaları Hayat Kurtaracak
SİF İş Makinaları ve AKUT işbirliğinde hayata geçirilen “Umut Sarının ...
 
KOMATEK 2013 Fuarı
13. KOMATEK Uluslararası İş ve İnşaat Makine Teknoloji ve Aletleri Fuarları’nın ...
Borusan'ın Hedefi Kazanmak
Türkiye Pist Şampiyonası sezonun açılışını Süper Grup ve Maxi Grup’ta ...
Aktaş Eğitim Vakfı’nın Doğaya Katkı
Aktaş Eğitim Vakfı, Bursa’yı ağaçlandırma çalışmalarına destek kapsamında ...
 
Renault’da Yaz Servis Kampanyası
Renault, 20 Mayıs – 29 Haziran 2013 tarihleri arasında Renault ve Dacia ...
20. Yılda Yeni Şubeler
Almira Car Rental Services, turizm sezonunu altı yeni şube açarak karşılıyor. ...
İş Makinalarına Gönül Verenler
ASC Türk, iş makinaları sektöründe yer alan her meslek grubundan insanı ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler newslkwtreylerfahrersondakikasrctruckşoför