Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
20 Ocak 2014 Pazartesi - 10:06

Pegasus ‘Umre izni’ bekliyor

Suudi Arabistan havacılık otoritesi, Pegasus’un Umre yolcuları için charter uçuş yapmasına izin verirken, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, geçen yıl verdiği izni bu yıl başvurunun üzerinden 50 gün geçmesine rağmen henüz vermedi. Hedef 30 bin umre adayını taşımaktı.

Pegasus ‘Umre izni’ bekliyor

Vefatur Turizm Seyahat Acentesi ve Medyentur Seyahat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, geçen yıl 14 bin 250 Umre yolcusunu Pegasus ile taşıdıklarını ancak bu yıl hâlâ izin verilmediğini söyledi. Ceylan, “Karşı ülkeden izin alınmasına rağmen Türkiye’den neden hâlâ izin verilmediğini bilmiyoruz. Bu dönemde çok fazla talep olmasına rağmen izin verdilmediği için bu talepleri karşılayamıyoruz” dedi. 

Arabistan’dan izin alındı


Uçuş frekanslarının kısıtlı olması nedeniyle kısa sürede tarifeli sefer izni alınamayan Suudi Arabistan uçuşları için birçok havayolu charter (tarifesiz) uçuş yapmayı tercih ediyor. Vefatur Başkanı Ceylan, Suudi Arabistan otoriteleriyle bir sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, “Kendi ülkemizin Sivil Havacılığı tarafından bize zorluk çıkarılıp engel olunuyor. Diğer hava yolları hem talebi karşılayamıyor hem de rekabet etmiyor. ‘Nasıl olsa yolcu çok. Yeni hava yolu şirketinin de girmesi zor’ mantığıyla olan vatandaşa oluyor. İnşallah hükümetimiz ve yetkililerimiz konuyu çözerler vatandaşımız rahat eder” dedi.  Ceylan, “Bu yıla kadar Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Umre uçuşları için izin verdiği Türk taşıyıcılar THY, Pegasus ve Atlasjet’ti. Bu yıl ise izin verilen havayolları, THY ve Atlasjet olarak açıklandı. Bu yıl izin verilen Suudi Arabistan’lı taşıyıcılar ise Saudia ve Nasair oldu. İzinlerini almış olan 4 şirket halen umre seferi yapıyor. 

50 gündür bekliyoruz

Pegasus, SHGM’ne 19 Kasım 2013 tarihinde başvurdu. Talep edilen uçuş sayısı, Sabiha Gökçen’den 7 sefer Cidde, 4 sefer Medine olmak üzere toplam haftalık 11 seferdi. Başvurunun üzerinde 50 gün geçmesine rağmen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Pegasus’a olumlu olumsuz cevap vermedi” dedi. 

Fiyatları yükseltiyor 

İzin verilmemesi yüzünden hem iş ortaklarının hem de tüketicilerin mağdur olduğunu söyleyen Ceylan, “Arz talep dengesi nedeniyle fiyatlar yüksek seyrediyor. Piyasada fiyat 475 Euro civarında iken Pegasus’tan 390 Euro’ya her şey dahil fiyata bulmak mümkündü. Şansımız tamamen sona ermedi ancak yüksek sezonun yarısını geride bıraktık. Bundan sonra izin alınsa bile ancak Ramazan Umre dönemine kadar gruplar taşınabilir” değerlendirmesini yaptı.

51 sefer iptal edildi

VEFATUR Turizm Seyahat Acentesi ve Medyentur Seyahat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, 2013 yılı umre sezonunda 281 sefer yapıldığını, toplam 14 bin 250 Umre adayını taşıdıklarını belirterek, “Bu yıl hedef, 30 bin umre adayıydı. Ancak 20 Aralık’da başlayan umre sezonunun en yoğun başlangıcında izin alınamadığı için bugüne kadar kayıp en az 10 bin misafir oldu” dedi. Ceylan, izin alınamaması nedeniyle 15.01.2014 tarihine kadar toplam 52 seferin iptal edilmek zorunda kaldığını söyledi.

 
Volvo Trucks Türkiye’den yönetici transferi
 
Pegasus, Harvard Business School ortaklığı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Volvo Trucks Türkiye’den yönetici transferi
Orta ve ağır segment kamyonlardan oluşan kapsamlı ürün gamıyla dünyanın ...
Dakar Rallisi'nde 3 Iveco aracı ilk 10'da
Gerard De Rooy’un kullandığı Iveco Power Star Dakar 2014ü ikinici sırada ...
Türkiye'ye Mercedes müjdesi!
Daimler Benz CEO’su Detroit’te açıkladı!
 
Otomotivciler ÖTV artışını ihracatla aşacak
TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu, bu yıl otomotiv sektöründe ...
Muayenesiz araç sahiplerine ceza
Türkiye'de yaklaşık 3,8 milyon araç muayenesiz. Garajdaki aracının muayenesini ...
İlk elektrikli yerli otomobil
Türkiye'nin elektrikli ilk yerli otomobili, 2017'de yollarda olacak. "BEGLER" ...
 
SEAT Leon ST şimdi dört çeker
Elektronik olarak kontrol edilen dört çeker sisteminin en yeni nesliyle ...
Haliç Metro Geçiş Köprüsü açılıyor
Türkiye’nin ilk metro geçiş köprüsü olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü’nün, ...
Hibrit otomobiller yaygınlaşıyor
Yakıt verimliliği, düşük kullanım maliyeti ve performanslarıyla dikkat ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylertürkiyebusnews haberler lkwsrckamyoncukamyonum