Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Şubat ayı toplantısı, Turgut Erkeskin başkanlığında Samsun’da gerçekleştirildi. UTİKAD heyeti, toplantı öncesi lojistik sektörü mensupları ve bölge yetkilileriyle bir araya geldi.
UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin ve Yönetim Kurulu üyeleri, Arif Badur, Kosta Sandalcı, Aydın Dal, Kayıhan Özdemir Turan ile Genel Müdür Cavit Uğur’dan oluşan UTİKAD Heyeti, Samsun ziyareti kapsamında Samsun Ulaştırma Bölge Müdürü Davut Aslanpayı ve Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Serkan Işık’ı da ziyaret etti.
Görüşmelerde, 2023’te 6 milyar dolarlık ihracat hedefini güçlü hava, deniz, karayolu bağlantıları ve demiryolu avantajlarını kullanarak gerçekleştirmeye hazırlanan kentin, Karadeniz Bölgesi’nde ve uluslararası ticarette her geçen gün önem kazanan konumu gündeme getirildi.
Bölgede yürütülen çalışmalara ek olarak, Samsunport Samsun Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. ev sahipliğinde lojistik firmalarının katılımıyla bir tanıtım ve bilgilendirme toplantısı da düzenledi. Toplantıda, 2014 yılında UTİKAD ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenecek FIATA Dünya Kongresi ile ilgili gelişmeler paylaşılarak, ülke ve dünya genelinde taşımacılık ve lojistik sektörüne yönelik değerlendirmelere de yer verildi.
Samsunport yanısıra Yeşilyurt ve Toros limanı yetkilileri ile de bir araya gelen UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin ve yönetim kurulu üyeleri, bölgedeki liman yatırımları ile Samsun’un lojistik geleceği konularında görüş ve düşüncelerini paylaştılar.
“SAMSUN KARADENİZ’İN LOJİSTİK ÜSSÜ OLACAK”
Geniş hinterlandı ile Karadeniz kıyısında önemi giderek artan Samsun’da yürütülen çalışmalara yönelik değerlendirmelerde bulunan UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, bölgenin avantajları ve yapılan yatırımlarla Samsun’un Karadeniz’ de önemli bir lojistik üssü haline geleceğini söyledi.
Karadeniz bölgesinde gerçekleşen ticarette Samsun’un öneminin giderek arttığının altını çizen Erkeskin,”Özellikle Novorossisk gibi büyük ve gelişmiş bir Rus limanı ile yapılacak ortak çalışmalar, Mersin-Samsun demiryolu bağlantısının uygulanacak özel fiyatlarla desteklenmesi, Samsun ile Köstence ve Batum arasında kurulacak bağlantılar Samsun’u Karadeniz bölgesinin lojistik üssü haline getirecektir.” dedi.
YATIRIMLARIN YENİ ADRESİ “SAMSUN”
Samsun’un Karadeniz Bölgesi’ndeki lojistik avantajlarına dikkat çekerek, üretici ve ihracatçılar için önemli ticari fırsatlar yaratacağını vurgulayan Turgut Erkeskin, konu hakkında şu açıklamaları yaptı:
“Samsun Limanı’ndaki yeni yatırımlar ile 3 düzenli konteyner hattının haftalık servis vermesi ile beraber sanayi üretimine yönelik yatırımların da Samsun’a gelmeye başladığını gördük. Üretici ve ihracatçılarımızın da bölgenin lojistik avantajlarını dikkate alarak yatırımlarını Samsun’a doğru kaydırmalarında fayda görüyoruz.”
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |