Türkiye’nin dört bir yanından Hack’n Break etkinliğine katılan girişimciler ile geliştiriciler mentör ve yatırımcılardan eğitim aldı, workshoplarda önemli deneyimler kazandı.
TEMSA Akıllı Otobüsü Avenue iBUS yazılımını geliştiriciler için açtı
Dünyanın ilk Open Bus platformunu hayata geçiren TEMSA; bunun bir örneği olarak Rota Optimizasyonu ve Akıllı Araç Güvenliği başlıklı 2 farklı hackathon gerçekleştirdi.
TEMSA’nın MD9 ElectriCITY ve Avenue iBUS araçları ile katıldığı etkinliğin son gününde konferansın açılış konuşmasını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü gerçekleştirerek önemli mesajlar verdi.
Ülke olarak, açık inovasyon felsefesini yaygınlaştıracak işler yapmalıyız
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, konuşmasında “Bu kampta yenilikçi iş fikirlerine, patent ve buluşlara sahip olan birçok firma, girişimci ve akademisyen arasında bilgi ve deneyim paylaşımı gerçekleşti. Bu tarz etkinliklerin önümüzdeki dönemlerde hızla artacağına yürekten inanıyorum. Ülke olarak, açık inovasyon felsefesini yaygınlaştıracak işler yapmalıyız. Çünkü bilim ve teknolojide insanlar ve kurumlararası etkileşim ne kadar artarsa, yeni bir bilgi ve ürün çıkarmak da o kadar kolaylaşır. Bu bağlamda, birbirimizin zihninden, aklından, bilgi ve tecrübesinden yararlanmamız gerekiyor. İşte açık inovasyon tam da buna imkan tanıyor. İş birliğini ön plana çıkaran açık inovasyon modelinde tek tek bireylerin veya kurumların sahip olduğu kapasiteyi aşmak mümkün hale geliyor. Bu bağlamda herkesin riskleri ve kazançları paylaştığı bir ekosistem inşa edilebilirse en nihayetinde kazanan insanlık ve bilim olacaktır. Bu temele dayanarak, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde gerçekleşen bu etkinliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu etkinlik üniversitenin merkezi rolüne, firmalar, girişimciler ve akademisyenler arasındaki etkileşimin önemine vurgu yapıyor. Benzer etkinliklerin önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edeceğine tüm kalbimle inanıyor, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
TEMSA dünyada ilk olan Open Bus platformunu hayata geçirdi
TEMSA İnovasyon ve Ürün Müdürü Mert Umut Özkaynak tarafından “TEMSA ile Ulaşımda Dijitalleşme Başlıyor” başlıklı sunum gerçekleştirildi ve TEMSA Smart Mobility stratejileri katılımcılarla paylaşıldı. Özkaynak konuşmasında “TEMSA Smart Mobility programlarının temelinde açık inovasyon projeleri yer almaktadır ve bu programlar için geliştirilecek uygulamalar tüm girişimci, geliştiriciler ve TEMSA mühendisleri ile birlikte hayata geçirilecektir. Open Bus platformuna güzel bir örnek olarak bu etkinlikte gerçekleştirdiğimiz hackathonlarla başlattık ve akıllı aracımızın topladığı verileri paylaştık. Sonrasında verilerin girişimciler ve geliştiriciler tarafından analiz edilmesini ve konulara özgü çözüm üretmelerini istedik” dedi.
Etkinlikte ayrıca, 19 Ağustosta başlatılan ve 30 bin TL ödüllü “Geleceğin Ulaşımını Sen Şekillendir” isimli açık inovasyon yarışması başvurularının http://smartmobility.temsa.com adresinden yapılacağı ve yarışma temasının sanal gerçeklik olduğu belirtildi. Gelecek tüm fikirlerin değerlendirilerek en iyi fikirlerin TEMSA mühendisleri ile birlikte hayata geçirilerek son ürünlerin değerlendirileceği yarışmada, ödüllerin aralık ayında “Türkiye İnovasyon Haftası”nda verileceği bilgisi paylaşıldı.
TEMSA 2 hackathon ile akıllı ulaşım ve siber güvenlik çözümleri geliştirdi
TEMSA Open Bus platformunun bir örneği olarak Rota Optimizasyonu ve Akıllı Araç Güvenliği başlıklı 2 farklı hackathon gerçekleştirdi. İlk hackathon 6 saat süren rota optimizasyonu başlıklı olup hackathonda TEMSA araçları tarafından toplanan verilerin analiz edilerek rota optimizasyonu uygulamaları içeren çözümler üretildi. Hackathon sonunda yapılan değerlendirmeler sonucu 2 takım geliştirdikleri uygulamalarla birinciliği paylaştılar ve ödüllendirildiler. 2 gün süren diğer hackathonda ise siber güvenlik çözümleri için TEMSA’nın akıllı aracı Avenue iBUS yazılımı geliştiricilere açıldı. Avenue iBUS, Türkiye’nin en iyi yazılımcıları tarafından yapılan testleri başarı ile geçti.
TEMSA Hack’n Break etkinliğinde tanıştığı girişimci ve geliştiricileri destekliyor
Hack’n Break etkinliğinde gerçekleştirilen start-up proje sunumlarında TEMSA, STEM eğitimi kapsamında 16 yaşındaki geliştiricilerden oluşan ve robot teknolojileri üzerine çalışan “Gelecek” adlı ekibin çalışmalarına sponsor olacak ve Türkiye İnovasyon Haftası’nda gösterime sunulacak olan robotun tasarımına destekte bulunacak.