Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
16 Kasım 2012 Cuma - 16:56

Virajlardaki su birikintilerine dikkat!

Sonbaharla birlikte yağışların başlamasının ardından ıslak zemin ve virajlardaki su birikintileri sürücülerin korkulu rüyası olmaya başladı. Michelin’in yaya ve yol güvenliğine ilişkin yaptığı araştırmalarda, yağışlı havalarda meydana gelen trafik kazalarının en büyük sebebinin virajlardaki su birikintileri olduğu tespit edildi.

Virajlardaki su birikintilerine dikkat!

Michelin’den ıslak zeminde hayat kurtaran öğütler 

 

Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Michelin, yaya ve yol güvenliği konusunda sürücüleri bilinçlendirmeye devam ediyor. Farklı hava ve yol şartlarında lastiklerdeki güvenlik ve performansını en üst düzeye çıkarmak için Ar-Ge çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Michelin’in yaptığı araştırmalar, meydana gelen trafik kazalarının büyük bir kısmının kullanıcı hatalarından kaynaklandığını ve özellikle virajlarda oluşan su birikintilerinin sürücüler için büyük tehlike yarattığını ortaya koydu.

 

Michelin’in son reklam kampanyasında öne çıkan yeni ürünü Primacy3 ile ıslak zeminde güvenliği 3’e katladıklarını ve 120 yıldan uzun süredir lastiklerinde güvenlik ve performansı bir arada sunan Michelin’in Primacy3 ile performans bütünlüğünü bir kez daha kanıtladığını ifade eden Sertan Akçagöz,  “Islak ve kuru zeminde fren mesafesi, yol tutuşunun yanı sıra, yakıt tüketimi, düşük lastik sesi ile dikkatleri üzerine çeken Primacy3, dayanıklılık ve uzun ömürlülüğüyle de sürücülerin beklentilerini karşılıyor” dedi.

 

 

 

Islak zeminde takip mesafesini koruyun                       

Islak zeminde fren mesafesi ve virajlarda performansın önemine işaret eden Akçagöz, yağışlı havalarda genel olarak fren mesafesinin arttığını vurguladı. Yağışlı havada sürücülerin yaptığı en büyük hataların takip mesafesini korumamaları ve hızlarını azaltmamaları olduğunu belirten Akçagöz, “Trafik kazalarının yüzde 25’i virajlarda meydana gelirken, bu kazaların yarısı da ıslak zeminde gerçekleşiyor. Hayat kurtarıcı önlemlerden biri de özellikle virajlarda su birikintilerinden geçişlerde olabildiğince hızımızı azaltmak” diye konuştu.

Islak zeminde frenlemeye dikkat

Yağışlı havalarda özellikle ıslak zeminlerde fren mesafesi kuru zemine oranla daha da uzayacaktır. Fren mesafesinin daha da artmaması için fren esnasında tekerleklerin kilitlenmesini engellemek için kademeli olarak fren yapmaya çalışınız.

 

Sağanak yağışlı havalarda yetersiz görüş

Sağanak yağışlarda görüşünüzün azalacağı için hızınızı yavaşlatın ve önünüzdeki araçlarla aranızdaki mesafeyi azaltın. Her zaman yolculuklarınıza başlamadan önce aracınızın lastik havalarını ve aydınlatma sistemlerini kontrol edin. Yağışlı havalarda ise bunların yanı sıra aracın temizleme sistemlerini yanı sileceklerini kontrol edin. Camlarınızın çamurlanma ihtimaline karşı silecek sularının dolu olmasına özen gösterin.

Yaşışlı havalarda özellikle çift şeritli yollarda, diğer şeritten gelen araçların su sıçratma ihtimaline karşı camlarınızı tam açmayınız. Çevrenize odaklanın ve yağışlı havalarda her zaman olduğunuzdan daha fazla dikkatli olun.


Primacy 3 ile maksimum güvenlik maksimum yakıt tasarrufu

Michelin Primacy 3’ün üstün özelliklerinden biri de, ıslak zeminde 80 km/s hızda rakiplerinden 1,5 metre daha kısa bir mesafede durmasıdır. Primacy 3, 90 km/s hızda ise, 3 km/s kadar ek yol tutuşu sağlıyor. Diğer taraftan Michelin Primacy 3’de, bütün Michelin lastikleri gibi aynı zamanda yakıt tüketimini azaltırken, uzun kullanım ömrü de sunuyor. Michelin Primacy 3 kullanım ömrü boyunca 70 litre yakıt tasarrufu sağlıyor. 

 

Michelin Primacy 3, kendi kendine kilitlenen kılcal kanalları olan patentli yeni bir lastik deseniyle de ön plana çıkıyor. Frenleme anında daha fazla yol tutuşu sağlamak için birbirine kilitlenen blok yapısı ile her an daha üstün yol tutuşu sağlıyor.

 
FORESTER EFSANESİNİN DÖRDÜNCÜ NESLİ
 
Yurtiçi Kargo Mobil Şube
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FORESTER EFSANESİNİN DÖRDÜNCÜ NESLİ
SUBARU’nun amiral gemisi olarak nitelendirilen Forester modeli yenilendi. ...
PIRELLI KIŞ LASTİKLERİNE TAM NOT
Pirelli’nin kısa bir süre önce tanıttığı yeni kış lastiği Scorpion Winter ...
SHELL ECO-MARATHON 2013 İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI!
Gençleri geleceğin yakıt alternatifleriyle çalışan araçları geliştirmeye ...
 
Volvo, 100 km’de 23,88 litre başarısını kutluyor...
Volvo Kamyon, kısa bir süre önce kamyon ve çekicilerinin sağladığı yakıt ...
Nazlı Çağla Dönertaş' tan, iki birincilik birden aldı
BP’nin Türkiye’deki faaliyetlerinin 100. yılı çerçevesinde sürdürdüğü ...
İDO, 6 Günde 3 Bin Sefer
İDO, Bakanlar Kurulu Kararı ile bu sene 24 Ekim Arife günü ve 29 Ekim ...
 
MARS LOGISTICS`TEN ÇEVREYE DOST DEV YATIRIM
Yıllık ortalama %4 büyüyen Türkiye ekonomisinin gelişmesi dev şirketlerin ...
KÄSSBOHRER ve TALSON IAA 2012 Fuarındaydı
20 – 27 Eylül 2012 tarihleri arasında Almanya Hannover’da dünyanın en ...
Araç içi bilgi bombardımanı tasarımı tetikliyor
Otomotiv sektörüne yönelik olarak Frost & Sullivan'ın gerçekleştirdiği ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkw haberler newsbusfahrerkamyoncusondakikatürkiyekamyonum