Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
tırsan
English
Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

Pozkrone: Successful as a Krone partner in Poland for 30 years

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
1 Ekim 2009 Perşembe - 00:00

10. Ulaştırma Şurası? Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım?ın Kapanış Konuşmasıyla Sona Erdi

10. Ulaştırma Şurası? Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım?ın Kapanış Konuşmasıyla Sona Erdi

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Gelecek 25 yıl içinde Türkiye'de ulusal ulaşım ve haberleşme ağımızın güçlendirilmesi ve komşularımızla, üçüncü ülkelerle kaliteli, bütünleşmiş bir ulaşım koridorunun kurulması için 350 milyar dolarlık bir bütçeye ihtiyacımız olacağı konusu da bu Şura'da ortaya çıkmıştır'' dedi.

Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığınca, Haliç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''10. Ulaştırma Şurası''nın kapanışında yaptığı konuşmada, 14 ülke bakan ve bakan yardımcıları ile konuk başbakanın bu süre içinde önemli katkılar sağladığını belirtti. 2009 Ocak ayı başında çıktıkları bu yolculuktan bugüne kadar titiz, yoğun ve yorucu bir çalışma içinde organizasyonun geniş katılımla ve oldukça da başarılı bir sonuca ulaşmasında ciddi şekilde emeği, katkısı olanlara teşekkür eden Yıldırım, Şura'da esas itibariyle ilk günde açılış konuşmalarının yapıldığını, anahtar konuşmacıların görüşlerini paylaştıklarını kaydetti.

Ulaştırma ve haberleşmenin ulusal projelerinin ulusal sınırlarla bağlı olmadığı, sınırlı olmadığı, ulusal ve uluslararası veya küresel özelliği olduğu konusunun tüm katılımcı bakanlar ve uzmanlarca bir kez daha ortaya konduğunu söyleyen Yıldırım, gerek ikili gerekse çoklu bölgesel işbirliğinin öneminin bir kez daha vurgulandığını ifade etti. Bunun yanı sıra tüm dünyayı sarsan küresel kriz dolayısıyla en önce etkilenen alanların başında ulaştırma sektörü olduğu gerçeğinden hareketle, bu konuda ülkelerin eskisinden daha fazla bir işbirliği içinde olmalarının öneminin özellikle ifade edildiğine vurgu yapan Yıldırım, kriz dönemi içinde kısa vadeli talebe ihtiyaç göstermeyen yegane alanın ulaşım ve iletişim sektörü olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirtti. Bakan Yıldırım, şöyle devam etti: ''O halde krizin ilacı, ulaşım ve iletişim alanında yatırımlara hız kesmeden devam etmektir. Bunun için ihtiyacımız olan kaynakların bugün artık sadece ülkelerin milli bütçeleriyle karşılanması elbette ki yeterli olmamaktadır. Bölgesel ve uluslararası işbirliğiyle küresel kaynaklar harekete geçirilmeli, kamu ve özel sektör birlikteliğinin daha da yaygın bir şekilde kullanılması teşvik edilmelidir. Bütün bu konular katılımcılar tarafından görüşülmüş ve bu anlamda uluslararası nitelikte ilk defa düzenlediğimiz bu Şura'nın çok ciddi bir kazanımı olmuştur. Şura'da yoğun programı olması nedeniyle bizimle olamayan, ama kapanış oturumunda bugün aramızda olan Suriye Ulaştırma Bakanı, burada görüşlerini ve uluslararası bölgesel işbirliğinin önemini, yontma taş devrinden bugüne kadar geçen süre içinde, bir üniversite hocası hüviyetini de kullanarak bizlerle paylaşma imkanını verdi.''

Şura'ya katılan herkese teşekkür eden Bakan Yıldırım, çalıştaylarda, bin 200 uzmanın 8 ay süreyle çalışıp ortaya koyduğu 100 bin sayfalık dokümanın sonuç raporuna dönüştürülmesini icra ettiklerini aktardı.

Tüm sektörlerin düşüncelerinin projelerle ele alındığını ve her bir sektörden ortalama 20 projenin şekillendiğini söyleyen Bakan Yıldırım, yaklaşık bin civarındaki projenin 150 projeye indirgenerek, Cumhuriyet'in 100. Yılı hedefleri kapsamında 3 bin sayfalık bir sonuç raporuna dönüştürüldüğünü belirtti.

 

Şura'nın ilk gününde 6 bin 500 katılımcı olmasının, programın başlı başına başarısını ifade etmeye yeteceğinin altını çizen Bakan Yıldırım, gerek yurt içinden gerek yurt dışından Türkiye'nin geleceğine, ulaşım ve iletişimine ilgi ve alakadan memnun olduklarını aktardı.

6 bin 500 katılımcıyı bu salona sığdıramamaları nedeniyle üzüldüğünü, bu fiziki imkansızlıktan dolayı da üzüntülerini paylaşmak istediğini söyleyen Yıldırım, Şura'nın ikinci gününde teknik bir çalışma olmasına rağmen 5 bin 400 katılımcının bulunduğunu belirterek, bu ilgiden dolayı Bakanlığı adına şükranlarını sundu.

Yıldırım, Bakanlığının gündemindeki önemli projelerden birinin, İstanbul tüp geçiş projesinin ihalesini yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: ''Marmaray'a paralel araçların geçişine imkan veren bu proje için süreç devam ediyor. Bir başka projemiz de 3. köprü ve Kuzey Marmara otoyol projesidir. Bu projeyle ilgili İstanbulluların ve halkımızın hassasiyetini bildiğimiz için bu projenin ayrı bir başlık altında, ayrı bir oturumda bu Şura'da enine boyuna tartışılmasını, konuşulmasını, söyleyecek sözü olan herkesin görüşünü, bilgisini ortaya koymasını istedik. Bu sabah oturumunda da bu konuyu gerçekleştirdik. Burada tabii alınan kararlar var, ama taraf olan, karşı olan insanlar zamanla görüşlerini ortaya koydu. Neticede ortaya çıkan sonuç bizim için, uygulayıcı konumda olan bizler için çok önemlidir. Ciddi bir anlam ifade etmektedir. Biz bugüne kadar vatandaşın işine yaramayan, onun hayatını kolaylaştırmayan, yaşam kalitesine katkı sağlamayan, ülkemizin rekabetine olumlu katkı sağlamayan hiçbir işin arkasında olmadık, bundan sonra da yapmak niyetinde değiliz. O yüzden de köprü hassasiyetimiz, ona bağlı otoyollarla ilgili hassasiyetimiz, çevreyle ilgili hassasiyetimiz, İstanbul'un su havzaları, yeşil alanlarla ilgili hassasiyetimiz, 12 milyon İstanbullu kadar bizde de var. Ayrıca, bu ve buna benzer projelerin şüphesiz artıları, eksileri her yönüyle konuşulmalı, görüşülmeli ama karşı olanların çözümleri de ortaya konmalıdır. Bu toplantı, 3. köprü ve otoyollar için bundan sonra boş, anlamsız tartışmaları da tamamen ortadan kaldırmış olacaktır. Bu yönüyle de hayırlı bir işe imza attık.''

10. Ulaştırma Şurası'nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılına doğru giderken ulaşım ve iletişimdeki yol haritasını belirlemeye esas teşkil eden bir toplantı olduğunu vurgulayan Yıldırım, ulaşımda, haberleşmede yapacakları birçok faaliyetin Şura kararları dahilinde olacağını anlattı.

''Gelecek 25 yıl içinde Türkiye'de ulusal ulaşım ve haberleşme ağımızın güçlendirilmesi ve komşularımızla, üçüncü ülkelerle kaliteli, bütünleşmiş bir ulaşım koridorunun kurulması için 350 milyar dolarlık bir bütçeye ihtiyacımız olacağı konusu da bu Şura'da ortaya çıkmıştır'' diyen Bakan Yıldırım, böylece krize inat altyapı yatırımına devam edilmesinin bu Şura'nın en önemli sonucu olduğunu söyledi. Köprü çalıştayında kendisine gelen ilk sonuçlara göre projeye ciddi anlamda karşı çıkanların bulunmadığını ifade eden Yıldırım, ancak projeyle birlikte İstanbul'un geleceğine yönelik nüfus yoğunlaşmasına, çevre hassasiyetine yönelik, yeşil alanların, su havzalarının bozulmasına yönelik konuların çok daha titiz bir şekilde takip edilmesi ve bunlara meydan vermeyecek teknik çözümlere daha fazla yoğunlaşılmasının herkes tarafından istendiğini aktardı.

Yıldırım, sözlerine şunları ekledi: ''Geçmiş dönemlerde doğayı sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok yerinde tahrip ettik. Geleceği düşünmedik. Bugün Kyoto Protokolu ile başka uluslararası inisiyatifle küresel tehdit haline gelen iklim değişikliğini nasıl geciktiririz, bunun telaşı içindeyiz ve bunun için ülkeler taahhütlere gidiyor. Demek ki bırakın köprü projesini, dünyanın her tarafında insanlık geleceğini tehdit edecek önemli kararları alırken bugünlere geleceğini hesap etmedi. Şunu herkes bilmelidir ki bugün artık geçmişe göre 'ben yaptım oldu' mantığı çok daha zordur. Bunu yapma imkanımız yoktur. Vereceğiniz karar sizin kararınız değildir. O ülkeyi oluşturan, o şehri meydana getiren insanların kararıdır. Bu bakımdan biz bu hassasiyeti köprü için de diğer projeler için de baştan beri sürdürüyoruz.''

Şuranın kapanış oturumuna, Bosna-Hersek Federasyonu Başbakanı Mustafa Mujezinovic, Bosna-Hersek Ulaştırma ve İletişim Bakanı Nail Seckanovic, Irak Ulaştırma Bakanı Abdulcabbar İsmail, Suriye Ulaştırma Bakanı Yarob Badr ve Ukrayna Ulaştırma Bakan Yardımcısı Kateryna Fomenko da katıldı.

 
ÖTV ve KDV'de Süre Uzatımı Yok
 
Continental Lastikleri: ?Türkiye Taşımacılık Sektöründe İz Bırakacağız?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Bunu Yazmayacaktım!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
scania
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyekamyonculkwsondakikanewsKamyonsrcfahrerşoför