2013 yılında Antalya Organize Sanayi bölgesinde yeni fabrikasının tamamlanmasıyla, Hastrailer ülkenin en modern ve otomize frigorifik üretim hattına sahip oldu. Frigorifik taşımacılığındaki başarılı ve hassas çalışmaları sonucunda, bu yıl içerisinde de ATP sürecini tamamlayan Hastrailer, bu işin sadece şaseyi yapalım üzerine kutuyu koyalım mantığı ile olamayacağını treyler sektöründeki ilk yılında ispatladı.
“Hasreefer ile Sektöre Cevap Verecek”
Hastrailer yetkilileri Türkiye’deki denetim yetersizliğinden dolayı merdiven altı üretim kaynaklı haksız rekabetinde önüne geçilmesi gerektiğini vurguluyor. Gıda maddelerinin sağlıklı taşınmasını mümkün kılan uluslararası ATP mevzuatı ile Hastrialer Hasreefer ile taşımacılık sektörünün ihtiyaçlarına cevap vermeye hazır hale geldi.
Bozulabilir gıda maddelerinin “Uluslararası Taşımacılığı ve Taşımalarında Özel Araçların Kullanımı Antlaşması” orijinal adıyla “The Agreement On The International Carrage Of Perishable Foodstuff And On The Special Equipment To Be Used For Such Carriage” 1 Eylül 1970 tarihinde Cenevre’de imzalanmıştır. Antlaşmanın yürürlüğe girme tarihi 21 Kasım 1976’dır. Antlaşma, Fransızca baş harflari olan ATP olarak da bilinmektedir. ATP Antlaşması Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomi Komitesi’nin dahili nakliye komitesi tarafından 1970-71 yıllarında hazırlanmıştır.
Türkiye Mayıs 2012’den Beri ATP’ye Taraf
Türkiye’de 9 Mayıs 2012’de ‘Bozulabilir Gıda Maddelerinin Uluslararası Taşımacılığı ve Bu Taşımacılık Faaliyetinde Kullanılacak Özel Ekipmana İlişkin Anlaşmaya Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun’ Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanarak, yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi. Yasanın kanunlaşmasıyla birlikte Türkiye’de ATP’ye taraf olan ülkeler arasında yerini aldı.