Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
17 Nisan 2013 Çarşamba - 12:58

Atıkları Azaltıyor!

Aurich bölgesinde belediye, Temmuz 2011'den itibaren yaklaşık 200,000 sakinin atık toplama çalışmalarını yürütüyor. 2011 yılından bu yana 16 yeni sürücüyü işe alan belediye, Allison tam otomatik şanzımanla donatılmış 11 yeni DAF kamyona da yatırım yaptı.

Özel bir şirketin maliyetleriyle kıyaslandığında belediyenin çöp toplama işlemini doğrudan yapmasının daha düşük maliyetli olduğunu gösteren bir rapor sonrasında Aurich Belediyesi, atık toplama görevini kendi üstlenerek Norddeich, Neßmersiel ve Greetsiel gibi deniz kenarındaki kasabalar ve Doğu Frisian adasındaki Norderney'i de içeren 100,000 hanenin çöp masraflarını 2011 yılında yaklaşık yüzde 9.5 azaltırken 2012 yılında buna yüzde 2.6 oranını ekleyerek, toplam yüzde 12'nin üzerinde bir tasarruf sağlamayı başardı.
2.1 Milyon Euro’luk Yatırım
Aurich, atık toplama görevi için 16'sı sürücü olmak üzere, 19 kişiyi işe aldı ve Allison 3000 Serisi tam otomatik şanzımanla donatılmış 11 yeni DAF araca yaklaşık 2.1 milyon Euro yatırım yaptı. İhale sırasında, filonun teknisyen direktörü Carsten Appelhoff açısından gerçekten sağlam bir şanzıman ve servise yakınlık öncelikli iki kriter olarak ön plana çıkıyordu. Carsten Appelhoff yaptığı açıklamada; “Her kamyon, günde yaklaşık 800 çöp bidonu boşaltıyor. Bu nedenle, günde 1000 kez durmaya dayanabilecek sağlamlıkta araç aktarma organlarına ihtiyacımız var. Ayrıca, servisin kolayca ulaşılabilir olması ve rutin bakım için düşük bir maliyet bizim için önem taşıyor. Böylece aracın kullanım dışı kalmasının en aza indirilmesini ve maliyetlerinin azalmasını sağlayabiliyoruz,” dedi.
Şu anda on adet 228 kW'lık (310 PS) DAF CF 75 HS Fahrzeugbau yandan yüklemeli kamyon bir kişi tarafından kullanılarak ana bölgeye hizmet veriyor. Ayrıca sabit konteynerli yükleyiciye sahip yedi kamyon ve CWS konteyner yükleme sistemine sahip üç kamyon bulunuyor. Bölgelere göre farklılık göstermek ile birlikte her aracın, ortalama 1,700 çalışma saatinde yaklaşık 48,000 km. yol kat ettiği bildirildi.
Debriyaj Tamirine Son
Verimli bir çalışma döngüsü ve daha düşük bakım maliyeti sayesinde Allison tam otomatik şanzımanlarla donatılmış araçlar, çöp toplama çalışmaları için ideal olarak ön plana çıkıyor. Allison’ın Continuous Power Technology™/Sürekli Güç Teknolojisi, araçların daha verimli çalışması için patentli tork konvertörü sunuyor ve kesintisiz vites değiştirme sağlıyor. Tork konvertörü sadece aracın daha iyi kalkış yapmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda masraflı debriyaj tamirini de ortadan kaldırıyor. Ayrıca tork sarsıntılarına karşı aktarma organlarını da koruyor. Debriyaj değişimi gerekli olmadığından tam otomatik şanzımanlar işletmecilere tasarruf sağlarken, aracın kullanım dışı olma süresini de kısaltıyor.

 
Avrupa Otomobil Pazarı %9,7 Daraldı
 
Johnson Controls, Karat Güç Ortaklığı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa Otomobil Pazarı %9,7 Daraldı
Türkiye, Avrupa otomobil satışları sıralamasında 2013 Mart ayında 7. ve ...
Keremcem Yollarda
Ünlü sanatçı Keremcem, Shell FuelSave ile #TasarrufMaratonu kapsamında ...
Iveco 30. Bauma Fuarı’nda
Iveco 15 – 21 Nisan tarihlerinde Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen ...
 
‘Marathon Coach’ yola çıktı
Goodyear, otobüslere özel ürettiği Marathon Coach lastikleri için tasarlanmış ...
Ceva Türkiye Globalde Devleşiyor
Dünyanın en büyük kontrat lojistiği firmalarından CEVA’da 2000 yılından ...
Yeni Volvo FMX Çığır Açıyor
Volvo Kamyon, yeni Volvo FMX'i ilk defa Almanya Münih’te düzenlenen Bauma ...
 
Dış Ticarette Yılın İlk Üç Ayı
Son 7 yıllık dönemde toplam taşıt araçları dış ticareti 12.524 milyon $ fazla verdi.
Thermo King’ten Bahar Fırsatları
Thermo King’ten %55’e varan indirimler.
"BIZOL Green Oil” Türkiye’de
Alman motor yağları şirketi BIZOL, şehir içi yoğun trafikteki otomobiller ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerkamyonumnewslkwsrcbusdikkattrucksondakika