Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
23 Ağustos 2024 Cuma - 13:24

Eskiden Kamyoncu Olan Ünlüler

Kamyonculuk, özellikle Türkiye’de, zorlu ve saygıdeğer bir meslek olarak bilinir. Bu meslek, zaman içinde bazı ünlü isimlerin kariyer basamaklarını çıkarken de önemli bir yer tutmuştur. Kamyon şoförlüğünden ünlü bir kariyere geçiş yapan birkaç isim, azim ve çalışkanlıklarıyla dikkat çeker. İşte daha önceki mesleği kamyoncu olan bazı ünlüler:

Eskiden Kamyoncu Olan Ünlüler

 

1. Müslüm Gürses

Türk arabesk müziğinin efsanevi ismi Müslüm Gürses, müzik kariyerine adım atmadan önce kamyon şoförlüğü yapıyordu. Şanlıurfa’da doğan Gürses, genç yaşlarda ailesiyle birlikte Adana’ya taşındı. Maddi sıkıntılar nedeniyle kamyon şoförlüğü yaparak ailesine destek oldu. Müzik tutkusunu ise hiç kaybetmedi ve kısa sürede Adana’daki gazinolarda sahne almaya başladı. Gürses, zamanla tüm Türkiye’de tanınan ve sevilen bir sanatçı haline geldi.

2. Orhan Gencebay

Türk müziğinin bir diğer büyük ismi Orhan Gencebay da gençliğinde kısa bir süre kamyon şoförlüğü yaptı. Samsun’da doğup büyüyen Gencebay, müzikle her zaman iç içe olmasına rağmen, gençlik yıllarında ailesine destek olmak için çeşitli işler yaptı. Bunlardan biri de kamyon şoförlüğüydü. Ancak müzik aşkı onu bu zorlu meslekten alıp, Türkiye’nin en saygın sanatçılarından biri haline getirdi.

3. Ahmet Kaya

Arabesk ve protest müziğin unutulmaz sesi Ahmet Kaya, müzik kariyerine başlamadan önce kamyon şoförlüğü yapan ünlülerden bir diğeridir. Malatya doğumlu olan Kaya, gençlik yıllarında ailesine ekonomik olarak destek sağlamak amacıyla kamyon şoförlüğü yapmıştır. Bu süreçte yaşadığı zorluklar ve toplumsal gözlemleri, müzik kariyerine yansıyan protest tavrı geliştirmesinde etkili olmuştur.

4. Zeki Müren

Türk sanat müziğinin ‘Sanat Güneşi’ olarak anılan Zeki Müren’in de kamyon şoförlüğü yaptığı bilinir. Bursa’da doğan Müren, konservatuara gitmeden önce kısa bir süre boyunca kamyon şoförlüğü yapmıştır. Ancak müzikteki yeteneği ve tutkusuyla hızla sahne dünyasına adım atmış ve kısa sürede Türkiye’nin en büyük sanatçılarından biri haline gelmiştir.

5. İbrahim Tatlıses

İbrahim Tatlıses, ses getiren müzik kariyerine başlamadan önce farklı işlerde çalışmıştır. Şanlıurfa doğumlu olan Tatlıses, inşaat işçiliği ve kamyon şoförlüğü yaparak ailesine destek olmuştur. Ancak, onun da müzik tutkusu baskın geldi ve Türkiye’nin en ünlü türkücülerinden biri olarak tanındı.

Bu isimler, kamyonculuktan sahne ışıklarına uzanan yolda büyük başarılar elde etmiş, hayallerinin peşinden koşarak topluma ilham kaynağı olmuşlardır. Kamyon şoförlüğünün zorluklarına rağmen, azimle çalışarak başarıya ulaşmanın mümkün olduğunu gösteren bu ünlüler, aynı zamanda müzik dünyasında kalıcı izler bırakmışlardır.

Etiketler:
 
Otomatik Şanzıman Araç Kullanırken Bunları Yapma!
 
Kalkınma Yolu’nda Yeni Aşama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’de Kamyon Süslemeleri
Türkiye’nin yollarında sıklıkla karşılaşılan renkli kamyon süslemeleri, ...
Araçlara Düzenli Bakım Can Kurtarır
Ağır vasıtalara yetkili servisler aracılığı ile yapılan düzenli bakım, ...
DÜNYANIN EN YAŞLI KAMYON ŞOFÖRÜ
90 yaşındaki büyükbüyükbaba, 8.8 milyon kilometre yol kat ederek dünyanın ...
 
Nakliyat Sigortası
Nakliyat sigortası; nakliye aracı ile mal taşıması yapılması sırasında ...
TİO Belgesi Nedir?
TİO belgesi, lojistik sektöründe faaliyet göstermek isteyen şahıslar için ...
İstiap Haddi Nedir? Nasıl Hesaplanır?
Kamyonlarda İstiap haddi nedir? Nasıl Hesaplanır?
 
Köprü Geçiş Ücretleri
2024 yılı köprü geçiş ücretleri...
Euro Truck Simulator 2 (ETS 2)
Euro Truck Simulator 2, SCS Software tarafından geliştirilmiş açık dünya ...
TIR Tipleri ve Ölçüleri
Kara yolu taşımacılığında yaygın olarak kullanılan tır dorse (treyler) ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylerKamyonşoförtrucklkw haberler srctürkiyedikkat