Tek çatı altında olmanın önemine dikkat çeken Kör, tüm meslektaşlarını Federasyon çatısı altında birlik olmaya davet etti.
“Dert de Yük de Bizde!”
“TBMM’ye 23 Maddelik Bir Plan Sunduk”
Federasyonlarını 2022 yılında kurduklarını belirten Kör sonraki süreci anlattı; “Federasyon oluşumu için gereken beş derneği bir araya getirdik. Ben 40 yıllık şoförüm, belki bir-iki sene sonra mesleği bırakacağım ama bizim çektiğimiz sıkıntıları gelecek nesiller de yaşamasın düşüncesiyle Federasyonumuzun oluşumunu sağladık. Sonuçta dert de yük de bizde! TBMM’ye de bu doğrultuda Amasya Milletvekilimiz Hasan Çilez’in aracılığıyla, 2023 yılında 23 maddelik bir plan sunduk. Tabi bu süreçte araya seçimler ve yaşadığımız 6 Şubat deprem felaketi girince süreç uzadı. Ancak umuyorum ki en kısa zamanda incelemeler tamamlanıp bize geri dönüş sağlanacaktır.”
“Mesleğimiz Ağırlaştırılmış İş Koluna Dahil Edilmeli”
“Ehliyet Ceza Puanı Kaldırılmalı, Üniversitelerde Bölümler Açılmalı…”
23 maddenin içeriğinden ve bazı maddelerinden bahsederek devam eden Kör bunları şöyle açıkladı; “Bunlardan biri; mesleğin ağırlaştırılmış iş kolu olarak kabul edilmesi. Yani bir madenci nasıl ki emekli olduğunda yüksek bir emekli maaşı alıyorsa, biz de ağırlaştırılmış şartlarda çalıştığımızı ve aynı olanaklara sahip olmamız gerektiğini düşünerek bu teklifi sunduk. Bir diğeri ise; ehliyet ceza puanının kaldırılması. Bizler Avrupa Uyum Yasası’na göre çalışıyoruz ama Avrupa Uyum Yasası’nda ceza puanı yok. Şimdi bir memur arkadaşımız takografımızdan geçmişe yönelik üç aylık rapor aldığında, belki de 100 puan bir anda siliniyor. Ehliyet giderse bu, evini mesleğiyle geçindiren arkadaşlarımız için son derece sıkıntı verici olabiliyor. Bir maddemiz ise üniversitelerde mesleğimize yönelik bir bölümün açılması, meslek okullarının açılması üzerine. Şoförlük dünyada hiçbir zaman yok olmayacak bir meslek, şu anda 16. sırada. Daha üst seviyelere de çıkmasını diliyoruz. Şu anda lise çağındaki bir arkadaşımız, şoförlükle ilgili bir bölüm olsa belki de okuyup şoför olacak. Gençlerimizi de mesleğe kazandırmak istiyoruz.”
“K Belgelerine Satış Hakkı Verilmeli”
“Belgeler Dondurulabilmeli”
Maddeler arasında K Belgesinin satış hakkının olduğunu da belirten Kör; “Bir taksici mesleğini bıraktığı zaman plakasını satabiliyor ama biz mesleği bıraktığımız zaman belgemiz boşa gidiyor. Yani en azından belgemizin az da olsa belki 50 yıllık bir değeri olmalı. Ayrıca K belgelerinin dondurulmasını da maddelerimiz arasına aldık.” dedi.
“Seçimden Sonra Belediyenin Desteğiyle Garajımızı Yapacağız”
Yaklaşık 40 yıldır Amasya’da mesleğine devam ettiğini belirten Kör şehirde garaj konusunda da çalışmalarının olduğunu ifade ederek devam etti; “Daha önceden yerlerimiz vardı ancak şehir büyüdükçe o alan çarşıda kaldı. Derken şehrin dışına çıkmaya başladık ama o yerimiz de bir şekilde kayboldu. Şu anda görüştüğümüz bir yerimiz var, arsa sahibi ile görüştük. Tabi buranın yapımında yine Belediyemize ihtiyacımız olacak. Artık gelecek başkan kim olacaksa onunla o garajı yapacağız. Hangi başkan gelirse gelsin buna mutlaka bir çözüm bulacağına eminim.”
“Bizim En Büyük Kaybımız Birlik Olamamamız”
“Bizim en büyük kaybımız birlik olamamamız.” diyen Kör devam etti; “Herkes kendi çapında veya kendi ilinde bir şeyler yapmak istiyor. Sonra birlik olalım dediğiniz zaman başka şeyler giriyor işin içine. Mesela çoğu rantın peşinde. Bu çoğu kooperatiflerde de, derneklerde de vardır; bir gelir olur ve gelirin kaynağı sende olur. Hal böyle olunca da buradan bir rant sağlanmaya başlanıyor.”
“Biz Çözümü Masada İstiyoruz”
Her tür eyleme karşı olduklarını belirten Kör; “Türkiye genelinde bu aylarda işlerimiz azalıyor. Maalesef başka sesler çıkabiliyor. Bizim kontak kapamayla alakalı hiçbir talebimiz olmadı, olmayacak. Biz bütün çözümü masada istiyoruz. Biz federasyon olarak bu tür eylemlere karşıyız.” ifadelerini kullandı.
“Biz Her Konuda Yardıma Hazırız”
“Bize Destek Olsunlar, Birlik Olsunlar”
Son olarak Federasyon olarak Türkiye’yi dolaşacaklarını ve kendilerini herkese daha yakından tanıtacaklarını söyleyen Kör sözlerini şöyle sonlandırdı; “Üye sayımız bir milyona yaklaştı. Türkiye’de bu mesleği icra eden yaklaşık 4 milyon 900 bin arkadaşımız var. Benim ricam telefonlarımız ya da sayfalarımızdan bize ulaşsınlar. Bir ihtiyaçları varsa biz her konuda yardıma hazırız, onlar da yeter ki bize destek olsunlar, birlik olsunlar. Bana ulaşabilecekleri numaram; 0533 722 56 08.”
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |