Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
12 Nisan 2013 Cuma - 08:51

Honeywell, Araç Güvenliğine Yardımcı Oluyor

Fren hidroliği, günümüzde birçok ticari hafif yük ve binek araçlarında bulunan hidrolik fren sistemlerinde oldukça önem taşıyor. Dünyanın lider fren parçaları üreticilerinden birisi konumunda bulunan Honeywell Sürtünme Malzemeleri de bu nedenle araçlarda fren hidroliği seçimi ve kontrolünün önemini vurgulamak için müşteriyle işbirliği içerisinde çalışıyor.

Honeywell, Araç Güvenliğine Yardımcı Oluyor

Honeywell Sürtünme Malzemeleri tarafından hem orijinal ekipman için hem de satış sonrası hizmetler ve ürünler için geliştirilen ileri teknoloji girişimlerden birisi de, araçların trafikte emniyet ve güvenliğini geliştirme amaçlı fren hidrolik test aygıtı. Bu test aygıtı, binek ve hafif yük araçları fren sistemlerinde tamirat, bakım veya teşhis işlemleri yapan servis merkezleri ve garajlar için vazgeçilmez bir araç haline gelmiş bulunuyor.
 
“Bir aracın fren performansı fren hidroliğinin kalitesiyle doğrudan bağlantılıdır,” diyen Aftermarket Europe GmbH Genel Müdürü Andre Sobottka bu önemi ve Honeywell’in bu çerçevedeki rolünü “Fren sistemleri tedarikçisi olarak Honeywell'in rolü, fren balataları ve disklerinin ötesine geçiyor. Kullanılan fren hidroliğinin, sıcaklık değişimi gibi bazı mekanik ve fiziksel değişimlere karşı direnç gösterebildiğinden emin olmak için, orijinal ekipman tedarikçileri, servis merkezleri ve garajlarla işbirliği içerisinde çalışmaya devam ediyoruz.” cümleleri ile özetliyor.
 
Fren hidroliği test aygıtı, fren hidroliğinin kaynama noktasını gösteriyor. Bu noktada en uygun seviyeyi 175˚C ve yukarısı oluşturuyor. Bu nedenle 165˚C altında bir sonuçla karşılaşılan tüm hidroliklerin değiştirilmesi gerekiyor. Honeywell, ürettiği bu aygıtın oldukça güvenilir olduğunu vurguluyor. Aygıtın bir diğer önemli avantajı ise 45 saniyeden daha az bir sürede sonuç vermesi, yani çok hızlı çalışması ve kullanımının da oldukça kolay olması.
 
İyi bir fren hidroliğinin ise beş temel kalitesi bulunuyor. Bunlar; sıkışma direnci; yüksek ıslak ve kuru kaynama noktaları; diğer plastik ve metal fren sistemi parçalarıyla uyumluluk; geniş sıcaklık aralığı boyunca viskozite tutulumu ve oynar parçaları yağlayabilme kabiliyeti. ABS sistemleri için ise yüksek sıcaklıklarda performans daha da fazla önem arz ediyor.
 
Servis merkezleri ve garajlar için uyarı
 
Fren hidroliği, her ne kadar hidrolik fren sisteminin ayrılmaz bir parçası olsa da, sıklıkla göz ardı edilebiliyor. Fren hidroliği zamanla kaynama noktasının düşmesine neden olan nemi emiyor. Uzun süreli zor fren şartlarında, özellikle sıcak havalarda veya araç ağır yüklü iken, frenlerden gelen sıcaklık fren hidroliğini buharlaştırabiliyor. Sıvı halinden farklı olarak bu buhar sıkıştırılabiliyor ve bu durum zayıflamış fren basıncı transferine neden oluyor. Bu durumda sürücüler, ayaklarının doğrudan zemine gitmesi (süngerimsi pedal olayı) ve buhar tıkanması olarak da bilinen fren performans kaybı ile karşılaşıyorlar.
 
Honeywell, buhar kilitlenmesi riskini önlemek için hidroliğin her 40.000 km'de veya kilometreye bakmaksızın en geç iki yılda bir değiştirilmesini öneriyor.

 
Yeni Volvo FM, Dünyada İlk Defa CV Fuarı'nda Sergilendi
 
Honeywell İle Yenilikçi Fren Parçaları Geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni Volvo FM, Dünyada İlk Defa CV Fuarı'nda Sergilendi
Yeni Volvo FM İngiltere'de düzenlenen Ticari Araç Fuarı'nda ilgi odağı ...
KÄSSBOHRER PETROLEUM 2013’te
Türkiye’nin önemli treyler üreticilerinden TIRSAN Treyler A.Ş’nin iştiraklerinden ...
Akaryakıt Sektöründe Dev İşbirliği
Enerji sektörünün ‘Mavi Dev’i İpragaz, akaryakıt dağıtımındaki yeni, güçlü ...
 
MAN Tesisleri, Gelişen Türkiye’nin En İyi Göstergesi
Alman-Türk Enerji Forumu’nun açılışını gerçekleştirmek ve resmi temaslarda ...
Bayi Dostu GO, Sektörün İlgi Odağı Oldu
Türkiye enerji sektörünün “Mavi Dev”i İpragaz’ın akaryakıt dağıtımındaki ...
Motrio: 4 yaş ve üzeri Renault modelleri için uygun fiyata
11-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Automechanika Otomotiv Endüstrisi ...
 
Bosch Rexroth Bayi Ağını Genişletiyor
Türkiye geneline yayılmış bayi organizasyonuyla otomasyon sektöründe faaliyet ...
NISSAN Modellerinde Bahara Özel Fırsatlar
Nissan, Nisan ayı boyunca Juke ve Qashqai modellerine özel fırsatlar ...
Devrilmeyen TIR’ların lastikleri Brisa’dan
Türkiye’nin lider lastik üreticilerinden Brisa ile yerli treyler üreticisi ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
truck haberler srckamyonumtreylerkamyoncuKamyonsondakikanews