Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
6 Eylül 2024 Cuma - 11:44

Lojistik sektörünün geleceğinde yapay zeka

 DHL, sektörü etkileyen en önemli sosyal, ticari ve teknolojik trendleri açıkladığı, DHL Lojistik Trend Radarının 7.’sini yayımladı. İlki 2012 yılında yayımlanan rapor, iki yılda bir hazırlanıyor; lojistik trendlerinin ve bu trendlerin etkilerinin, nasıl ilerlediklerinin, getirdikleri zorlukların ve fırsatların derinlemesine bir analizini sunuyor.

Lojistik sektörünün geleceğinde yapay zeka

7. DHL Lojistik Trend Radarı Raporu yayınlandı:

  • Rapor, lojistik profesyonelleri için bir rehber görevi görerek önümüzdeki on yıl için önemli gelişmeleri özetliyor
  • Yapay zeka (AI) kümesi beş temel trendle genişliyor: Üretken Yapay Zeka, Yapay Zeka Etiği, İşitsel Yapay Zeka, Bilgisayarlı Görü ve Gelişmiş Analitik
  • Sürdürülebilir Yakıtlar ve Yenilenebilir Enerji Altyapısı trendlerinin öne çıktığı sürdürülebilirlik, en önemli kümelerden biri olmaya devam ediyor

Radar, 17'si sosyal ve ticari, 23'ü teknolojik olmak üzere 40 trendin her biri için öngörülen benimsenme süresini ve bunların lojistik üzerindeki etkilerini özetliyor. Robotik, Nesnelerin İnterneti ve Dijital Omurga gibi trend kümeleri, lojistiği önemli ölçüde etkilemeye devam ederken, gelişmekte olan yapay zeka alanının giderek daha önemli bir katkı sağladığı ve sürdürülebilirliğin en önemli önceliklerden biri olmaya devam ettiği görülüyor.

DHL Müşteri Çözümleri ve İnovasyon Başkanı ve Ticari Direktörü Katja Busch "DHL Lojistik Trend Radarı, müşterilerimiz ve lojistik sektörü için paha biçilmez bir stratejik kaynak. Bu sayısında yapay zeka ve sürdürülebilirliğin başı çektiğini gördüğümüz rapor, önümüzdeki on yıl içinde işletmelerin, tüketicilerin ve teknolojinin evrimini yönlendiren temel lojistik trendlerini bir araya getiriyor. Bu da müşterilerimizin ve bizim zorlu bir ortamda rekabetçi kalabilmemizi sağlıyor" dedi. 

Rapor, yapay zekanın lojistik sektörü için öneminin arttığını gösteriyor ve bu alanda öne çıkan beş trende dikkat çekiyor: Üretken Yapay Zeka, Yapay Zeka Etiği, İşitsel Yapay Zeka, Bilgisayarlı Görü ve Gelişmiş Analitik. Bu trendler, karmaşık veri analizi ve üretiminden yararlanma, konuşma ve ses analizi yoluyla insan-bilgisayar etkileşimini geliştirme, görsel veri yorumlamasını otomatikleştirme ve öğrenilen kalıplara dayalı bir şekilde otonom olarak yeni içerik üretme gibi yöntemlerle lojistik süreçlerinde dönüşüm yaratmayı amaçlıyor. Raporda, yapay zeka teknolojisindeki sıçramanın etik sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler de ana hatlarıyla belirtiliyor.

Yenilenebilir Enerji Altyapısı ve Sürdürülebilir Yakıtlar en önemli trendler haline geliyor

Sürdürülebilirlik trend kümesinde ise iki trend öne çıkıyor: Yenilenebilir Enerji Altyapısı ve Sürdürülebilir Yakıtlar. Bu trendler, karbon emisyonlarını azaltmak, enerji verimliliğini artırmak ve tedarik zinciri boyunca sürdürülebilir operasyonları mümkün kılmak için büyük önem taşıyor. 

DHL Müşteri Çözümleri ve İnovasyon Başkan Yardımcısı ve İnovasyon ve Trend Araştırmaları Başkanı Klaus Dohrmann, "Lojistik alanındaki dönüşüm hızı artmaya devam ediyor. Yapay zekanın, daha önce görülmemiş seviyelerde verimlilik ve inovasyonun yolunu açan heyecan verici fırsatlarının yanı sıra, sürdürülebilir ve dirençli tedarik zincirlerine odaklanmak, müşterilerimizin stratejik önceliklerinin ilk sıralarında yer almaya devam edecek. 7. DHL Lojistik Trend Radarı’nı, küresel lojistik sektörüne ve sektörün geleceğine yön göstermek, liderlerin trendlere proaktif olarak uyum sağlamalarına ve sürdürülebilir büyümeyi teşvik etmelerine katkı sunmak için yararlanabilecekleri bir kaynak olarak sunmaya yönelik kararlılığımızı sürdürüyoruz" dedi.

7. DHL Lojistik Trend Radarı, teknolojik inovasyonlara ek olarak sosyal trendleri ve bunların tedarik zincirleri üzerindeki etkilerini de inceliyor. Bunlar arasında Çeşitlilik, Eşitlik, Kapsayıcılık, Aidiyet (DEIB) ilkeleri ile çalışan deneyiminin ve iş yeri sağlığı ve güvenliğinin giderek artan önemi yer alıyor.

Entegre bir müşteri odaklı inovasyon yaklaşımı üzerine kurulu olan DHL Lojistik Trend Radarı, dünya çapındaki DHL Yenilik Merkezlerinde gerçekleştirilen binlerce etkileşimden elde edilen önemli içgörülerden yararlanıyor. Almanya, Singapur, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki dört merkez her yıl 13.000'den fazla ziyaretçi ağırlıyor. Müşterilerle ve günlük operasyonlarda yer alan DHL çalışanlarıyla kurulan etkileşimler, lojistiğin dönüşümüne yönelik değerli bakış açıları sağlıyor. Trend Radarı bu içgörüleri tamamlamak için klasik araştırma metodolojilerinin yanı sıra etkili düşünce kuruluşlarının önemli fikir liderlerinin, tanınmış danışmanlık firmalarının ve dünyanın dört bir yanındaki üst düzey akademisyenlerin uzmanlıklarını entegre ediyor.  Ek olarak, "DHL Warehouse of Innovation" platformu, DHL ile birlikte geleceğe yönelik inovasyonlar yaratmak için startup'lar, araştırmacılar ve yatırımcılarla iş birliğini kolaylaştırıyor.

 
Kamyonlarda Kaç Çeşit Ayna Var?
 
Mercedes-Benz Türk’ün En İyi Otobüs Teknisyenleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ford Trucks Avrupa'daki Büyümesini Sürdürüyor
Ford Trucks, küresel genişlemesi kapsamında, F-MAX ve son teknoloji bağlantı ...
Fransa/İtalya: Mont Blanc Tünelinde Yenileme Çalışmaları
Mont Blanc Tüneli kemerinin 300'er metrelik iki bölümünün tamamen yeniden ...
Kalkınma Yolu’nda Yeni Aşama
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi’nde ...
 
Gümrük Gündemleri Ele Alındı
UND Başkanı Şerafettin Aras ve beraberindeki heyet, İstanbul Gümrük ve ...
Avrupa’da Navlun Ücretleri: Ağustos 2024 Güncel Durum Nedir?
Ağustos 2024 itibarıyla Avrupa’daki navlun ücretleri oldukça karmaşık ...
Singapur’un Lojistik Başarısı Neye Bağlı!
1965 yılında bağımsızlığını kazandığında, Singapur, temel altyapısı, yatırımı ...
 
Sağlık Bakım Tırı, Yükselen Heyecana Ortak Oldu
Mercedes-Benz Türk’ün Türkiye’nin dört bir yanındaki kamyon şoförlerine ...
DFSK Markasının Avrupa Eğitim Merkezi Türkiye Oldu
Çin’in en büyük dört otomobil üreticisinden biri olan DFSK’nın Türkiye ...
Ticari Araçlar için verimli Bosch çözümleri
Bosch, sürdürülebilir yük taşımacılığı için özelleştirilmiş güç aktarma ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonum haberler newssondakikaşoförsrcbusKamyonlkw