Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
has, hastreyler, hasdorse, hastrailer, kamyon, kamyonet
tırsan
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
21 Temmuz 2020 Salı - 17:50

S.S. Yeşilhisar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ömer Güngör: 'Bu Sektörde Hizmet Veren Kişi Ve Kuruluşların Yarınlarına Güvenle Bakması Sağlanmalıdır'

Kamyonum Dergisi olarak kooperatifleri ziyaret etmeye devam ediyoruz. Kayseri’de bir sonraki durağımız 1979 yılında kurulan S.S. Yeşilhisar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi oluyor. Başkan Ömer Güngör, sektöre dair; “Ağır ticari taşıtlarımız aynı zamanda iş yerlerimiz, dükkânlarımızdır. MTV, trafik cezası gibi diğer vergi borçlarından dolayı araçlarımız muayene edilemiyor. Fenni muayene edilemeyen araç trafikten men ediliyor; yani dükkân kapatılmış kapatılmış oluyor.” şeklinde konuşuyor.

S.S. Yeşilhisar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ömer Güngör:  Bu Sektörde Hizmet Veren Kişi Ve Kuruluşların Yarınlarına Güvenle Bakması Sağlanmalıdır

Söyleşimizden satır başları;

“Kooperatifimizin 112 üyesi var. Üyelerimize ait 200’e yakın araç bulunmakta. Üyelerimiz öncelikli olarak; Yahyalı ilçesinde çıkarılan cevherin Yeşilhisar’a nakliyesi ve çiftçilerimizin mahsullerinin nakliyesinde çalışmakta. Yeşilhisar ve İncesu ilçesine ait yıllık yaklaşık 250 bin ton pancarın ve çiftçilerimizin mahsullerinin şehir dışına nakliyesi üyelerimiz tarafından yapılıyor. Kooperatifimiz 10 bin m2 arsa üzerine kurulu; idari bina, bakım onarım merkezi, misafirhane ve toplantı salonundan oluşuyor. Kooperatifimiz, 3 adet pancar temizleme ve yükleme, 2 adet pancar söküm makinesi, 2 adet otomobil, 1 adet tır ve 2 adet kepçe ile Yeşilhisar halkına hizmet etmekte. Kooperatifimiz geçen yıllar içerisinde Yeşilhisar halkına hizmet sunmaktan geri kalmamış ve çağın tarım teknolojisini de yakından takip ederek her geçen yıl büyümüş ve büyümeye devam etmektedir.”

“İlk Dört Buçuk Saatten Sonra 45 Dakika Mola Verilmesi, İkinci Dört Buçuk Saatten Sonra 11 Saat Mola Verilmesi Ülkemiz Şartlarında İmkânsız”

“Yeni çıkarılan kanunlar kapsamında akıllı takograflar araçlarımıza takıldı; fakat uygulama faaliyete geçtiği zaman çok büyük sıkıntılar yaşanacak. İlk dört buçuk saatten sonra 45 dakika mola verilmesi, ikinci dört buçuk saatten sonra 11 saat mola verilmesi ülkemiz şartlarında imkânsız. Yollarımızda mola yerleri yok. Bu nedenle 11 saat beklemeyi nerede yapacağız? Petrol istasyonunda beklesek hangi istasyon buna müsaade eder. Yol kenarında sağa çekip beklemek hem trafiği hem şoförlerin hayatını hem de yükü tehlikeye atmak demektir. Akıllı takograf verilerini 28 günde bir Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) bildirmemiz gerekiyor. Bildirdiğimiz verilerden süre aşımı, hız aşımı gibi konularda tarafımıza sorgusuz sualsiz cezai işlem uygulanacağı söylenmekte. Şu an ülkemizin altyapısı bu sisteme uygun olmadığı için örneğin; ülkemizin herhangi bir dağında süremiz dolduğunda dinlenme tesisine gidene kadar yapmış olduğumuz süre ihlalinden dolayı cezai işlem ile karşı karşıya kalacağız.”

“Kamyoncu Arkadaşlarımızın Yüzde 50’si Hala Akıllı Cihazları Kullanamıyor”

“U-ETDS sistemine araçlara yüklenen yükün altı saat içerisinde girilmesi isteniyor. Kamyoncu arkadaşlarımızın yüzde 50’si hala akıllı cihazları kullanamıyor. Bildirim yapılmayınca cezai işlem uygulanacağı söyleniliyor. Bu bildirimin bizler tarafından değil, yükü yükleyen firma tarafından verilmesi gerekmekte.”

“Ağırlık Kontrol Noktaları Arasında Tartım Farklarının Bir Şekilde Giderilmeli”

“Ağırlık kontrol noktaları arasında tartım farklarının bir şekilde giderilmesi gerekiyor. Kantarın birinde 41 bin 800 kilogram gelen ağırlık diğerinde 42 bin 600 kilogram geliyor. Bu tartım hataları sonucunda ise esnafımız mağdur edilerek cezai işleme tabi tutuluyor. Mağduriyetlerin ortadan kaldırılması ve kantarların düzeltilmesi gerekiyor.”

“Bakanlık Tarafından Ton Kilometre, Taban ve Tavan Fiyatın Acilen Belirlenmesi Gerekiyor”

“Ton kilometre; yani bir ton yük kaç liraya taşınır? Ülkemizde bunun alt yapısı yok. Bir türlü alt yapı oluşturulamıyor. Bu da esnafımızın haksız rekabet ile yok olmasına sebep oluyor.  Bakanlık tarafından ton kilometre, taban ve tavan fiyatın acilen belirlenmesi gerekiyor.”

“Çifte Standardın Ortadan Kaldırılması ve Araçlarımızın Borçları Dahi Olsa Muayenesinin Yapılması Gerekiyor”

“Ağır ticari taşıtlarımız aynı zamanda iş yerlerimiz, dükkânlarımızdır. MTV, trafik cezası gibi diğer vergi borçlarından dolayı araçlarımız muayene edilemiyor. Fenni muayene edilemeyen araç trafikten men ediliyor; yani dükkân kapatılmış oluyor. Oysa başka ticaret dallarında ne kadar vergi borcun olursa olsun işletme açık kalıyor ve faaliyetine devam edebiliyor. Bu çifte standardın ortadan kaldırılması ve araçlarımızın borçları dahi olsa muayenesinin yapılması gerekmektedir. Ayrıca ağır ticari taşıtlarımıza; plaka tahdidi getirilmeli, bu mesleğin saygınlığı korunmalı, bu sektörde hizmet veren kişi ve kuruluşların en azından yarınlarına güvenle bakması sağlanmalıdır. X petrol firmasından esnafımız motorin almış fişini faturasını giderine işlemiş fakat petrol firması kayıtlarına bu satışı işlememiş. Olayın üzerinden 2-3 yıl geçiyor, petrol firması incelemeye alınıyor ve onların hatası yüzünden esnafımız da mağdur oluyor. Bu tür mağduriyetler yaşanıyor. Bunların yaşanmaması için gerekli altyapı oluşturulmalı ve tedbirler alınmalı.”

“Mali Mesuliyet Sigortası Acilen Ağır Ticari Taşıtlar İçin Yeniden Düzenlenmeli”

 “Mali mesuliyet sigortası acilen ağır ticari taşıtlar için yeniden düzenlenmeli. Devlete ait sigortacılar tarafından taban ve tavan fiyat belirlenerek bu haksız kazancın önüne geçilmeli. Örneğin; araç 3 kez haksız olarak maddi hasarlı kazaya karışmış ise aracın zorunlu trafik sigortası 3 bin 800 lirayken 17 bin liraya çıkıyor. Bu sorunun acilen düzeltilmesi gerekiyor.”

“Yurt İçi Taşımacılığı Yapanları Yok Ediyor, Adeta İş Yapamaz Hale Getiriyor”

“Yurt dışına çalışan araçlar sınır kapılarından ülkemize girerken 400 litre akaryakıtı yurt içi fiyatının yarısına alabiliyor, bu durum içinden çıkılamayan haksız rekabet oluşturuyor. Yurt içi taşımacılığı yapanları yok ediyor; adeta iş yapamaz hale getiriyor. Yurt dışına çalışan araçların yurt içi piyasasını baltalamasının önüne geçilmeli. Ayrıca, yurt içi taşımacılığı yapan ağır ticari taşıtların desteklenmesi açısından tüm köprü ve otobanlarda saat 20.00’den sabah 06.00’ya kadar geçiş fiyatlarının yüzde 50 oranında düşürülmesi gerekmektedir”

“Eski Araçlar Çevremizi Kirlettiği Gibi Esnafın Gider Kalemlerini de Yükseltiyor”

“Taksici esnafına bir sefere mahsus ÖTV’yi kaldırarak araçlarını yenileme imkânı sağlanmıştı. Biz de benzer imkân ve kredinin sağlanarak araçlarımızın yenilenmesi konusunda yardım edilmesini istiyoruz. Eski araçlar çevremizi kirlettiği gibi esnafın gider kalemlerini de yükseltiyor.”

“Hukuksal Olarak Tahsil Etmekte Zorluk Çektiğimiz Faturalarımız Devlet Tarafından Güvence Altına Alınmalı ve Esnafımız Korunmalı”

“C2 yetki belgeli araçların yurt içi nakliyesi yapmaları denetlenmeli.  H1, K1 gibi yetki belgelerinin de denetimleri tam olarak yapılmalı. Hukuksal olarak tahsil etmekte zorluk çektiğimiz faturalarımız devlet tarafından güvence altına alınmalı ve esnafımız korunmalı.”

 

 
Yetkilendirilmiş Yükümlü Elektronik Başvuru İşlemlerine Dair Kılavuz Yayımlandı
 
Ömer Güngör, Chairman Of S.S. Yeşilhisar Motor Carriers Cooperative: The Persons Serving In This Sector And The Organizations Should Be Provided To Look The Future With Confidence"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
S.S. Manisa Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahintepe; "Birlik Beraberlik Olmazsa Geleceğimizi İyi Görmüyorum"
Kamyonum Dergisi olarak kooperatifleri dinlemeye, sorunlarını dile getirmeye ...
S.S. Yahyalı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Selahattin Saatçi; Bizi Üvey Evlat Olarak Görüyorlar, Halbuki Türkiye’yi Ayakta Tutan Kamyoncu
Kooperatifler ile gerçekleştirdiğimiz söyleşilerimiz kapsamında Kamyonum ...
Prometeon Türkiye, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar Ticaret Direktörü Gökçe Şenocak; "Kamyon Lastiğinde Kullanıcıya Dokunmayı Çok Önemsiyoruz"
Kamyonum Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nuray Pekcan Prometeon Türkiye, ...
 
Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan; "Ticaret Hacmi ve Ekonomik Büyüme Olduğu Sürece Ağır Ticari Sektörünün Önü Çok Açık"
Kamyonum Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nuray Pekcan sektörün önemli temsilcileri ...
NSK Otomotiv Genel Müdürü Sinan Zırhlı: Bu Süreçten Az Zarar ile Çıktığımıza İnanıyorum ve Böyle de Olacak
Kamyonum Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nuray Pekcan, ROTA markalı ürünleri ...
Uluslararası Taşıma Yapan Şoförlerin Sıkıntıları Bitmiyor
Yurt dışı taşımacılığı yapan Korkut Pekcan, Mehmet Koçer, Nurullah Bıyık ...
 
"Karayolu Taşımacılık Sektörü Salgın Öncesinde de Zaten Kötü Durumdaydı"
S.S. 88 Nolu Dilovası Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Nizamettin ...
UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, ''Dünya Ticaret Sisteminin Akışını Daha Alternatifli Hale Getirmek İçin Yapılacak Planlar İçerisinde Türkiye Mutlaka Olacak''
Korona virüs salgın sürecinin taşımacılık sektörüne ve iş yapma potansiyeline ...
Ayşem Ulusoy, "Şoför Yoksa ve Sağ Salim Götürülemiyorsa O Yükün Olması Bir Şey İfade Etmiyor"
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Pazar
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonşoförfahrerbustürkiye haberler sondakikakamyoncutreyler