Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
22 Şubat 2014 Cumartesi - 14:00

BRANDADA KALİTE GÜMÜŞGÜL TENTE’DEN SORULUR

İstanbul Tuzla’da branda, tente ve çadır sistemleri üzerine üretim yapan Gümüşgül Tente, müşteri memnuniyetini ön planda tutarak, fiyat politikasında “ekonomik fiyat belirleme” ilkesini benimsemiş ve kısa sürede gerçekleştirdiği kurumsal çalışmalarla sektörde adından söz edilen bir marka haline gelmiş. İstanbul Tuzla’daki yerinde ziyaret ettiğimiz Gümüşgül Tente’nin kurucusu Bülent Kuşan, firmayı tanıtırken, biz de ürünler ve şirket politikası hakkında merak ettiklerimizi öğrendik.

BRANDADA KALİTE GÜMÜŞGÜL TENTE’DEN SORULUR

‘’4 yıldır kayar çatı kayar perde üretimi yapıyoruz’’

Firmamız 2005 yılında Gümüşgül Tente olarak kuruldu. Bu işe kamyon, kamyonet gruplarına hitap ederek başladık. İlerleyen yıllarda lojistik firmalarının talepleri üzerine ve teknolojinin ilerlemesiyle birlikte kayar perdeli kayar çatılı araçlar yapmaya başladık. 4 yıldır kayar çatı kayar perde üretimini yapıyoruz.

“Teknolojinin son nimetlerinden yararlanıyoruz!”

Dijital baskıda kendi baskı merkezimiz var. Türkiye’de U.V.(ultraviole) baskı yapan iki firmadan biriyiz. Teknolojinin son nimetlerinden yararlanıp müşterilere çözüm ortaklığı üretiyoruz.

‘’Dünyada tek olan 13x60 hızlı perdeyi yaptık’’

Yeksan Dorse ile komple çalışıyoruz. Yeksan’ın brandada tek tedarikçisi Gümüş Gül Tente’dir. Bunun dışında Dinçer Lojistik, Gefco Lojistik’in bazı birimleri, Şahinler Lojistik’in tamamıyla ve Akar Lojistik ile çalışıyoruz. Aynı zamanda 2013 yılında, 16 tane 7x80 kasa boyutlarındaki yataklı Atego’ya kayar çatı kayar perde yaptık ve 12 tane de TIRSAN’dan gelme sal dorseyi tulum kayara çevirip Akar lojistik’e teslim ettik. Ayrıca TIRSAN’ın servisleri ile çalışıyoruz. Ceva Lojistik’in bir kısmı ile çalışıyoruz. İstanbul içinde de yaklaşık 25 tane kasacıya tedarikçilik yapmaktayız. Gencer Kasa, Emre Kasa, Gerekler Frigo, Frigo Türk, Sarıoğulları Kasa, Ak Uludağ Kasa, Çelik Tırsan gibi firmaların tedarikçisi durumundayız. İstanbul’daki kasacıların brandada bütün tedarik işlerini bizim firmamız yapıyor. Bunun dışında kendi müşterilerimize tenteleri ile birlikte özel kasalar yapıyoruz. Ayrıca Yıldız Treyler ile birlikte TSE’nin dünyada tek olan 13x60 hızlı perde üretimini yaptık. 30 saniyede tek parmakla toplanabilir bir sistemdir bu. Bu sistemi Türkiye’de yapan ilk brandacı da biziz.

“Türkiye’deki malzeme tedariğindeki sıkıntıdan dolayı dışarıya bağlıyız’’

Bizim sektörümüz kalıplaşmış birkaç firmanın istedikleri gibi at koşturmaya çalıştığı bir sektördür. Büyük firmaların yaptığı yanlışlar bizim gibi küçük firmaların da mağdur olmasına sebep oluyor.

Bizim sektörün sıkıntılarından biri de eleman sıkıntısıdır. Bir ekip oluşturmak istediğinizde eleman bulmakta zorluk çekiyorsunuz.

Maalesef Türkiye’de branda üretimi de yapılamıyor. Malzeme tedariğinde sıkıntı yaşıyoruz ve bu sebepten dışarıya bağlıyız. Mecburen brandaları ithal ediyoruz. Kayar perdeli araçların üst yapısıyla ilgili lazım olan malzemelerin yüzde 90’ı Çin’den geliyor. Bazı firmalar da getirdikleri ürünleri başka yerlerden getirdiklerini iddia ediyorlar. Ama dediğim gibi malzemelerin yüzde 90’ı Çin’den geliyor.

“İstanbul’daki her 3 kamyondan 2’sinin işlerini Gümüşgül Tente yapmıştır’’

2012 yılı bizim için gayet güzel geçtiği için, 2013 yılına da güzel bakıyorduk. Ama dediğim gibi büyük firmaların yaptığı bazı hatalar bize de yansıdı. Piyasadan istediğimiz verimi alamadık gibi gözüksek de, istediğimiz verimi bizim firmamız aldı. Çünkü bir hedefimiz vardı ve biz bu hedefimize ulaştık. Bizim yıllık hedefimiz kamyon, kamyonet grubunda 1500 araçtı. Büyük araçlarda, 13x60 dorselerde ise 1000-1200 adet düşünmüştük ve biz bu hedeflerimize 2013’te ulaştık. 2014’te ise bizim ilk hedefimiz kendi fabrikamıza taşınmak. Burada arazimiz var ve inşaatımız da devam ediyor. Bu fabrikamızda yıllık 3 bin 500 tane araç üretmeyi hedefliyoruz. Türkiye’de sadece TIRSAN kendi başına yıllık bin 500 tane brandalı dorse yapıyor. 1000 tane Serin Dorse, 500 tane de Yeksan Dorse araç çıkarıyor. Biz bu üç firmadan pay almak istiyoruz. TIRSAN brandalarını kendi bünyesinde yapıyor fakat servislerini bizimle birlikte birkaç firma daha yapıyor. Lojistik firmaları aslında TIRSAN’dan dorse alırken taahhütte bulunuyorlar. Mesela ben brandalarımı Gümüşgül Tente’ye yaptıracağım diyor. Sen bana sal dorseni ver, TIRSAN’ın şasesi olsun üzerinde ben gerisini hallederim diyor. Bizim buradaki amacımız da yeni müşteri portföyü oluşturmak. Bunun için de 2014 yılında kendi fabrikamızda 3500 tane büyük araç hedefimiz var. Küçük araçlarda yani kamyonet grubunda zaten açık ara lideriz. İstanbul’daki her 3 kamyondan 2’sinin işlerini de Gümüşgül Tente yapmıştır. Ar-Ge çalışması sonucunda bu istatistiğe ulaştık.

‘’TSE’nin bayisi olmamız bize avantaj sağladı’’

TSE’den bayilik aldık. Onlarda bulunan bazı ürünlerin nimetlerinden yararlandık. Yıldız Treyler’in yurt dışı 13x60 hızlı perde projesinde TSE’nin bayisi olmamızdan dolayı bir avantajımız oldu. 13x60 hızlı perde sistemi de dünyada sadece TSE’de vardır. TSE’nin ürünleri gerçekten kalitelidir ve müşterilerimize de öneriyoruz. TSE’nin üretmiş olduğu hafif ticari araç kasaları da var. Bu kasalar komple demonte. Biz bunu insanlara yeni yeni empoze etmeye çalışıyoruz. Bu kasalar 10 yıl garantilidir. Kaynaksız, vidalarla demonteli kasalardır. Ben bu kasalardan Akar Lojistik’e 10 tane verdim. Müşterimiz şu anda bu ürünü deneme aşamasında. Müşterimizin raporuna göre ya demonte kasayla ya da kaynaklı kasalarla devam edeceğiz.

 
HIZ LİMİTİ 82 KM OLACAK
 
SHELL & TURCAS'A ULUSLARARASI ÖDÜL
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet turkmen 25 Mart 2018 Pazar 16:25

Bulant Abi kolay gelsin

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HIZ LİMİTİ 82 KM OLACAK
Emniyet Genel Müdürlüğü, Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik ...
MÜŞTERİ HİZMETLERİ ÖDÜLÜ OPET’E
OPET, iş dünyasının performansını değerlendiren Uluslararası Stevie Ödülleri’nde ...
ONUR AİR'E TALİP ÇIKTI
Türk Hava Kurumu, sıkıntılı dönem yaşayan Onur Air’e talip oldu. Onur ...
 
RO-RO ŞİRKETİ KURULUYOR
Çetrefilli nakliye sorunlarından bunalan Türk nakliyecileri ortak karar ...
KAMYON PAZARI %8 DARALDI
2013 yılı değerlendirmelerine göre kamyon pazarı 2012 yılına kıyaslan ...
AKAR LOJİSTİK TIRSAN'LARINA KAVUŞTU
Akar Lojistik 50 adetlik Tırsan Brandalı Maxima semi-treyler siparişinin ...
 
Samsun Lojistik Üs Olacak
Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Samsun’a iki günlük inceleme gezisi ...
CONTİNENTAL'E YILIN LASTİĞİ ÖDÜLÜ
Tire Technology International dergisi tarafından lastik üreticilerini ...
ANADOLU ISUZU'DAN YERLİ D-MAX
Türkiye, dünyanın en çok talep gören pick-up’larının başında gelen Isuzu ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
buslkwsrcsondakikaKamyontürkiyekamyonumdikkatkamyoncu