Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

“WE ARE THE ONLY COMPANY IN TURKEY AND THE 3RD IN THE WORLD”

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
24 Temmuz 2024 Çarşamba - 15:44

Hankook, e-SMART City AU56'yı Sunuyor

Hankook, yeni e-SMART City AU56 ile otobüs işletmeleri ve toplu taşım kuruluşlarına yönelik olarak, düşük yuvarlanma direnci, yüksek taşıma kapasitesi ve mükemmel yol tutuşu sayesinde elektrikli otobüslerin özel gereksinimlerini karşılayan bir lastik sunmaktadır. En modern teknolojiler sayesinde, yüksek tork verimli bir şekilde yola aktarılırken, bataryanın her şarjı başına daha uzun bir menzil de olanaklı kılınmaktadır. Ayrıca yeni lastik yüksek yükler için de optimize edilmiştir.

Hankook, e-SMART City AU56 yı Sunuyor

Hankook Tire Europe Kamyon ve Otobüs Pazarlama Stratejisi Başkan Yardımcısı Guy Heywood açıklamasında şunları ifade etmektedir: “Tamamen elektrikli şehir içi otobüsleri için özel olarak geliştirdiğimiz ilk ürünümüz olan e-SMART City AU56’yı sunmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu yeni lastik, yerel toplu taşımada verimliliği arttıracak ve elektrikli ulaşıma geçişi hızlandıracaktır. Düşük aşınma oranı, uzun vadeli kullanımı olanaklı hale getirerek, maliyetleri düşürecektir. Mukavemetli yüksek malzemeler ve yenilikçi tasarım, ağır yük koşullarında bile uzun kullanım ömrü sağlamaktadır. Ayrıca yapısı sayesinde ardıl diş açma ve kaplama için uygundur, ki bu da kaynakların korunmasına katkıda bulunmaktadır.”

Zorlu günlük gereksinimleri karşılıyor

Elektrikli otobüslerde kullanılacak lastiklerin günlük yaşamdaki özellikle yüksek talepleri karşılaması gerekmektedir. Her akü şarjında azami menzili desteklemek için, bu lastiklerin düşük yuvarlanma direncine sahip olması gerekir. Ayrıca elektrikli araçların yüksek torkunu, aşırı aşınmaya neden olmadan emniyetli bir şekilde yola aktarması da istenir. Elektrikli araçlarda kullanılan bataryaların ciddi ölçüde ağır olmaları nedeniyle, lastiklerin otobüsün ağırlığı ile de başa çıkması gerekmektedir. Ayrıca özellikle şehir içi trafikte otobüsün içinde bulunan yolcuların seyahat konforu artırmak amacıyla, yuvarlanma gürültüsünün düşük olması da beklenir. Buna ilave olarak şehir içi otobüslerin lastikleri yüksek mekanik strese maruz kalmaktadır: Bu nedenle yeni e-SMART City AU56, şehir içi otobüsleri için tipik olan, kaldırımlara ve otobüs duraklarına yakın sürüş sırasında meydana gelen darbelere ve hasarlara karşı koruma sağlayan özel olarak güçlendirilmiş lastik yanaklarına sahiptir. Yanak, lastiğin mümkün olduğunca sağlam olmasını sağlayacak ve aynı zamanda günlük şehir içi kullanımın tüm gereksinimlerini karşılayabilecek şekilde tasarlanmıştır. Yeni üç kademeli gösterge ilave emniyet sağlayarak yanaktaki aşınmanın bir bakışta görülmesini olanaklı kılar.

Gelişmiş performans için, yenilikçi lastik teknolojileri

Hankook, e-SMART City AU56'yı geliştirmek için, yapay zekâ destekli tasarım, dijital ikiz testi ve 3D baskılı lastik sırtı şekilleri gibi en modern teknolojileri kullanmıştır. e-SMART City AU56, yanal ve teğetsel sırt blokları arasında, bloklar arasındaki kenetlenmeyi artıran S şeklinde kılcal kanallara sahiptir. Bu, dayanıklılığı artırır ve yüksek tork göz önüne alındığında gerekli olan yol tutuşunu arttırır. Sırt bloklarında bulunan üç boyutlu zikzak çizgiler de buna katkıda bulunur. Diş derinliği azaldıkça, 3D baskı teknolojisinin olanaklı kıldığı gizli oluklar ve kılcal kanallar ortaya çıkar. Bu da, tüm kullanım ömrü boyunca ıslak koşullarda gerekli emniyeti, çekişi ve kavramayı sağlar. Basamak şeklindeki küçük bloklar eşit aşınmayı sağlar ve taşların aralara sıkışmasını önleyerek lastiğin ömrünü daha da uzatır.

e-SMART City AU56, sırt yüzeyindeki ilave kauçuk ve güçlendirilmiş karkas yapısı sayesinde yeni diş açma ve kaplamaya uygun olarak tasarlanmıştır.

Red Dot Design Award 2024 Kazananı

Yeni e-SMART City AU56, gelişmiş tasarımı ve yüksek işlevselliği ile Red Dot Design Award 2024 jürisini şimdiden etkilemeyi başardı. Design Zentrum Nordrhein-Westphalen tarafından her yıl düzenlenen bu uluslararası tasarım yarışmasında ürün tasarımı, marka ve iletişim tasarımının yanı sıra tasarım konsepti kategorilerinde kazananlar belirlenmektedir. Bunların yanı sıra, endüstriyel ürünlerin tasarımı, kalitesi, işlevi ve çevre koruması gibi faktörler de kapsamlı bir şekilde değerlendirilmektedir. Bu yıl yeni Hankook e-SMART City AU56 büyük ödülü aldı. Bu ödül, Hankook Tire'ın küresel elektrikli araç lastikleri pazarındaki üstün konumunu daha da güçlendirmektedir.

e-SMART City AU56, başlangıçta en yaygın olan 275/70 R 22.5 ticari araç boyutunda piyasaya sunulacak ve tüm aks konumlarına uygun olacaktır. Lastik, kışa uygunluğunu belirten hem M+S işaretine hem de kar tanesi sembolüne (3PMS) sahiptir. Ayrıca lastiğin yanağında, lastiğin elektrikli otobüs lastiği olduğunu açıkça belirten, elektrikli otobüs şeklinde yeni bir piktogram bulunmaktadır.

 
Meteoroloji'den 5 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı
 
Dikkat! Kapalı Olacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prometeon Serie 02 Ailesinden R02 PROFUEL 22.5 Düşük Yakıt Tüketimi İle Üstün Performans
Dünyanın endüstriyel, tarım ve ticari lastik sektörünün lider geliştirme, ...
LastikPark’ın Yeni YouTube Video Serisi Lastik Ansiklopedisi Yayında
Dünyaca ünlü lastik markalarını tek çatı altında sunan ve geniş bayi ağıyla ...
Hurda Lastikler Ekonomiye Kazandırılıyor, Doğa Nefes Alıyor
Attığı her adımda çevre bilinciyle hareket eden AKO Grup, daha yaşanabilir ...
 
Brisa’nın Yeni Pazarlama Direktörü Burcu Cihan Oldu
Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation iştiraki, Türkiye lastik sektörünün ...
Beyaz Bülten, Ticari Araç Lastikleri Dünyasını Yakın Mercek Altına Alıyor
Continental’in günümüzde ticari araç lastiği segmentini etkileyen trendleri ...
AKO Jant Fabrikasında Yıllık Üretim Kapasitesi 1 Milyona Çıktı
AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren AKO Jant, yüksek verimlilik ile ...
 
Continental’de Atama
1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla Continental Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ...
Maxion İnci Jant Grubu Şirketleri İSO 500’de Yükselmeye Devam Ediyor
Maxion İnci Jant Grubu’nun iki şirketi İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) ...
Michelin, Ford Trucks’ın Özel Serisi F-MAX Select Modelinin Lastik Tedarikçisi Oldu
Mobilite ve inovasyon alanlarında öncü şirketlerden biri olan Michelin, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Kalkınma Yolu
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwKamyonnewskamyonumfahrertruck haberler türkiyesrc