Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
English
Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

Volvo FH Aero The Most Ambitious On The Roads

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
13 Aralık 2021 Pazartesi - 15:12

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma Fakültesinden Geleceğin Lojistikçilerine Tam Destek

UND’nin Geleceğin Lojistik Uzmanları Sertifika Programı’nı birlikte yürüttüğü ve eğitimleri ile projeye destek veren İstanbul Üniversitesinden Programın Üniversite Koordinatörü Doç. Dr. Ebru Demirci programa ve eğitimlere dair detaylar aktarıyor. Programı, belli bir yaşın altında olan ve lojistik sektöründe çalışmak isteyen kişilere ön eğitim olarak tasarladıklarını ifade eden Demirci, “Eğitimi alan kişilerin uzmanlığını geliştirebileceği şekilde bir eğitim veriyoruz” diyor.

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma Fakültesinden Geleceğin Lojistikçilerine Tam Destek

 

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Demirci,

 “İKİ ÖNEMLİ KURULUŞUN İŞ BİRLİĞİ SEKTÖRE ÇOK BÜYÜK BİR KATKI SAĞLAYACAK”

 “PROJE, UZMANLAŞTIRICI BİR EĞİTİM VEREBİLMEK ÜZERİNE OLUŞTU”

Genç UND Akademi’nin Geleceğin Lojistik Uzmanları Sertifika Programı’nı İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi olarak Uluslararası Nakliyeciler Derneği ile geliştirdiklerinden bahsederek sözlerine başlayan Demirci programa dair, “Programı akademi ve sektörün büyük bir çatı kuruluşu olan, sektörün dinamiklerini ve tecrübesini yansıtan UND ile beraber oluşturduk. Program, bu alanda yeni tecrübe sahibi olmaya başlamış ve farklı alanlarda lisans ya da önlisans eğitimi almış kişilerin sektördeki tecrübelerinin daha bilimsel bir ortamda hocalar tarafından geliştirilmesine yönelik olarak tasarlanmıştır.” açıklamasında bulunuyor.

“Sektörde Çalışmak İsteyen Kişilere Ön Eğitim Tasarladık”

Bu programda 30’dan fazla dersin yer aldığını da belirterek programın içeriğine dair detaylar aktaran Demirci şöyle konuşuyor, “Bir yandan UND kendi bünyesinde Genç UND olarak belirlediği sektörde hali hazırda çalışan kişilerden eğitime yönelik talepleri topladı. Biz de fakültemizdeki öğrencilerden gelen dönüşler doğrultusunda bazı dersler tasarladık. Bir yandan kişisel gelişim ve iletişim bir yandan da örneğin; sigorta ya da karayolu taşımacılığı gibi sektörün tecrübesini yansıtan dersleri eğitim programına ekledik. Sektörün içinde çalışan alanda daha fazla uzmanlaşmak isteyen belli bir iş tecrübesine sahip ama henüz daha yeni başlayan ve sektörde çalışmak isteyen kişilere bu alndaki birçok konuyu kapsayacak şekilde ön eğitim tasarladık. Eğitimin içeriği çok geniş ve kapsamlı.. Bu geniş yelpaze içerisinde verdiğimiz ilk eğitimden geri dönüşler çok olumlu oldu. Çünkü depodan sigortaya, gümrükten taşımacılık modlarına kadar her alanda bilgi vermeye çalıştık. Tabii bazı bilgiler katılımcıların kendi uygulama alanları ile ilgiliydi bazıları da şu anda olmasa bile sonraki aşamada vizyonları içerisinde ilgilendikleri konulardan oluşmaktaydı. Ders sayısının fazla olmasından dolayı eğitim uzun bir zaman aralığına gerçekleştirilebiliyor. Haftada iki gün eğitim veriyoruz. Hem katılımcılar iş hayatlarında devam ettikleri için ders yoğunluğu azaltmaya çalıştık. Verimliliği artırmak için de dersleri çok yoğun bir şekilde vermemeye çalıştık. UND’nin eğiticileri ve üniversitemizdeki eğitici hocalar ile güzel bir karma program yaptık.”

“Proje, Uzmanlaştırıcı Bir Eğitim Verebilmek Üzerine Oluştu”

Kriterleri UND’nin belirlediğini ve 18-35 yaş sıkalasında, belli bir sektör tecrübesi olan veya firma yöneticilerinin referans olduğu kişilerden bir havuz oluşturulduğunu belirten Demirci, UND’nin zaten bu havuz için hazırlık yaptığını ve üniversite ile de ne tür bir proje yapacağına dair görüştüğünü ifade ediyor. Projenin uzmanlaştırıcı bir eğitim verebilmek üzerine oluştuğuna dikkat çeken Demirci, “Talepleri aldık ve ne tür eğitimler istediklerini dinledik. Sonrasında Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi öğrencilerimizden de çok yoğun bir talep geldi. Böyle bir eğitimin sektörde örneği yok. Ekibin içine biraz da öğrencilerimizi kattık ve böylece geniş bir kitleye hitap eden bir eğitim haline geldi. Derslerimizi online yapıyoruz; eğitimin güzel yanı da bu. Katılımcıların evden katılabilecekleri, hocamızın canlı anlattığı bir platformda yapıyoruz. Videoları sonrasında izleyebiliyorlar ve ciddi bir materyal söz konusu.”diyor.

“Üniversite Olarak Müfredatları Sektörün İhtiyaçlarına Göre Güncel Tutmaya Çalışıyoruz”

Programdaki ders konularına, gelen talepler ve sektörün ihtiyacı doğrultusunda eklemeler yapıldığını belirten Demirci, “Daha çok uygulamaya yönelik bir programlar yapmaya çalışıyoruz. Örneğin, pratiğin firmada yapıldığı bir aylık bir program tasarladık. Biz onlineda teorik eğitimi verirken öğrenci pratik eğitimini sektörün içindeki firmanın bünyesinde yaptı. Üniversite olarak müfredatları sektörün ihtiyaçlarına göre güncel tutmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuşuyor.

 “Hem UND Hem de Öğrencilerimiz ile Güçlü Bir Program Oluşturduk”

Eğitim programında bütün taşıma modlarına ilişkin bilgilendirmelerin söz konusu olduğunu da sözlerine ekleyen Demirci, müfredatı; gümrük, sigorta süreçleri, kişisel gelişim, iletişim teknikleri, e-ticaret, kombine taşımacılık ve sürdürülebilir lojistiğin yanı sıra optimizasyon ve rotalama gibi daha sayısal dersler ve sektörün kullandığı modeller gibi birçok alanı kapsayacak şekilde oluşturduklarını açıklıyor. Demirci konuşmasında, “Eğitim çok geniş ve kapsamlı; fakat eğitimi alan kişilerin ilgi duyduğu alana göre uzmanlığını geliştirebileceği şekilde de farklı eğitim veriyoruz. Örneğin e-ticareti 2 saat anlatıyoruz, fakat çok ilgi duyan biri varsa farklı bir sertifika programı ile destekleyebileceği şekilde yönlendiriyoruz. Genç UND Sertifika Programı, hem sektörün bizi tanıması hem de bizim sektör ile olan entegrasyonumuz için çok güzel bir proje oldu. Hem UND hem de öğrencilerimiz ile güçlü bir program oluşturduğumuzu düşünüyorum. Tabii program kendi içinde hep güncelleniyor. Çok önemli ve kapsamlı bir sektör. Şu an hizmet üreten en önemli sektörlerden bir tanesi. Üreticilerin birebir destekçisi olan ve olmazsa olmaz bir sektör.” sözlerine yer veriyor.

“Lojistik Alanında Çalışan Bütün Gençlere Açılacak Bir Program Olacak”

Proje kapsamında yurt dışı gezilerinin de olduğunu ve bu gezileri daha çok UND’nin organize ettiğini aktaran Demirci, böylece katılımcıların uygulama sahalarını geniş çapta görmelerine imkan sağlayacak bir program olacağına da dikkat çekiyor. Demirci şunları aktarıyor; “ Şu anda program Genç UND’liler için tasarlandı, fakat bundan sonraki aşamada lojistik alanında çalışan bütün gençlere açılacak bir program olacak. İki önemli kuruluşun bu anlamdaki iş birliği sektöre çok büyük bir katkı sağlayacak. Makro ölçekli bir eğitim vermeye çalışıyoruz ki kişi burada hem kendini güncellesin hem de birçok alandaki farklı fonksiyonları da takip edecek vizyona sahip hale gelsin.”

 “Sektörün Müşteri ile Yazılımcı Arasındaki Dinamiği Oluşturacak Kişiye İhtiyacı Var”

Lojistik sektörü için gerekli olan iki önemli noktaya dikkat çeken Demirci, öncelikle analitik düşünme yetisinin oluşmuş olması gerektiğine değinirken bu özelliğin lojistik sektöründe çalışacak kişilerde aranan önemli bir özellik olduğunu  ve yabancı dil bilmenin ise sektörün zorunlu şartı olduğunu vurguluyor. Lojistik sektörünü sosyal farkındalık gerektiren bir sektör olarak tanımlayan Demirci şu değerlendirmede bulunuyor; “Öğrencilerden ‘Bir programlama dili öğrenmemiz gerekiyor mu?’ şeklinde dönüşler alıyoruz. Sektör zaten bilgisayar programı yazan yazılımcıya sahip. Sektörün müşteri ile yazılımcı arasındaki dinamiği oluşturacak kişiye ihtiyacı var. Bu kişinin de hem müşteri ilişkileri yönetimi hem de insan ilişkileri yönetiminde iyi olması ve iyi analiz edebilme kapasitesine sahip olması gerekiyor. Sektörde çalışacak kişilere özellikle de pandemi sonrası en büyük önerimiz sosyalleşmeleri yönünde oluyor. Bugün yaptığımız; takım, insan ve müşteri yönetmek. Bunların hepsinde birey var. Sektörün daha dinamik takım çalışması ile süreçlere hakim çalışanlara ve sorunları çözen bireylere ihtiyacı var. Çünkü lojistik şu an sorun çözen sektör olarak karşımıza çıktı. Pandemi döneminde de bunu yaşadık. Karşılaştığı her soruna inanılmaz hızlı, dinamik ve çevik bir manevra ile cevap verdi. Bu da onun dinamizmi ile geldi.”

“Her Zaman Sektör ile Beraberiz”

Alanı bu sektör olmasa da sektörde çalışmak isteyen çok fazla genç bireyin olduğuna dikkat çeken Demirci, onlar açısından da bu eğitimin iyi bir program tasarımı olduğunu belirtiyor. Üniversite olarak sektöre daha fazla program ile destek vermek istediklerini ve ciddi çalışmaları olduğunu belirten Demirci, “Bu sertifika programları ve ek eğitimler ile sektörün meslek kalitesinin yükselmesini sağlamaya çalışıyoruz. Sektörün bugün şoför eğitimlerinden mavi yakalı, beyaz yakalı eğitimlere kadar ciddi bir ihtiyacı var. Biz de sektöre üniversite tarafı olarak bu ihtiyaca yönelik programlarla biraz daha mesleki standartların oluştuğu, beklentilerin bu anlamda da yerine getirildiği eğitim programları hazırlamaya çalışacağız. Her zaman sektör ile beraberiz.” diyerek sözlerini sonlandırıyor.  

 
Yunanistan Limanlarındaki Grev Uzatıldı
 
Full Support To The Future Logisticians From Istanbul University Faculty Of Transportation
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şenel Global Lojistik Genel Müdürü Mehmet Çinar, Demiryolları Mali Açıdan Çok Daha Avantajlı
Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda söyleşi gerçekleştirdiğimiz ...
Ford Trucks Lojistik Sektörüne ve Gençlere Destek Oluyor
İstanbul Üniversitesi ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Genç ...
UND Genç Lojistikçileri Geleceğe Hazırlıyor
Ülkemizin ilk ve tek Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi, İstanbul Üniversitesi ...
 
Frigian Kurucu Ortağı Seyfi Arıcı, "Dijitalleşme Bir Korkulu Rüya Değil"
Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda Kamyonum Dergisi Haber ...
İmsan Group Yönetim Kurulu Başkanı ve UND Yönetim Kurulu Üyesi Kerem İmrak, "Vize Sorunu Rekabette Gücümüzü Azaltıyor"
Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda bir diğer konuğumuz ...
IMS Logistics Genel Müdürü Mustafa İmrak, "Türkiye Avrupa’nın Vazgeçilmez Lojistik Merkezi Olacak"
Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda IRU Karayolu Nakliye ...
 
İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Erkan, "Fayda Maliyet Analizi Yapıldığında Bu Meslek Cazip Gelmiyor"
Avrupa’da gündem olan ve ülkemizde de sektörün sıkça telaffuz etmeye başladığı ...
Yerli Ecotorq Motor ve Ecotorq Şanzımanın Mükemmel Uyumunu Sürüşlerle Test Ettik
Türkiye’nin ilk ve tek yerli şanzımanı Ecotorq şanzıman gerçekleştirilen ...
UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, "Türkiye’nin Transitte Yaşadığı Darboğazı Fırsatçılığa Çevirmeye Çalışıyorlar"
Sektörün gündeminde yer alan önemli konuları sektör temsilcisi UND ile ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Pazar
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler newslkwsrckamyoncuşoförtruckKamyontreyler